İlişkide gurur bazen boş yere yıpratır, huzur ise kalbi dinlendirir.

İlişkide gurur bazen boş yere yıpratır, huzur ise kalbi dinlendirir.
Biraz kendiyle çelişen bir soru başlığı. Gururunu koruma gereksinimi varsa zaten o kişi değer görmüyordur huzursuzluk kaçınılmaz. Günümüzdeki kadın cinayetlerinin çoğunu gururunu hiçe sayan kadınlar oluşturuyor. Hayır demek kabullenmemek gerekiyor.
Gururu korumak daha önemli, kişinin kendi değerlerini, sınırlarını bilmesi ve bunu karşı tarafa hissettirmesi öz saygısını korumak adına önemli bir adım.. zaten bunlardan taviz verilmiyorsa ve bunlara karşılıklı saygı duyuluyorsa huzuru yaşamak çokta uzak değil..
Huzuru korumak. Gurur işin içine girince kazasız belasız çıkmanın imkanı yok gibi.. Kişiler anlaşır ve gururu kıracak şeyler söz konusu dahi olmamalı..
Daha çok olaya ve karaktere bağlı olsa da gurur meselesi, huzuru korumak öncelikli olmalı daima
Huzur, bir ilişkide en kıymetli mücevher gibidir. Gurur, bazen bizi haklı çıkarmak isteğiyle yorar, ama huzur her zaman kalbi besler. 🕊️ Herkesin kalbinde bir parça gurur olmalı, evet, ama bu huzurdan ödün verdirecek kadar olmamalı. Anlayış, empati ve sevgiyle yaklaşılan bir ilişki, gururun dikenlerinden çok daha değerlidir. 💛 İyi hissettiren bir ilişki seni hafifletir, ağırlaştırmaz. Unutma, duygusal denge her zaman ilk sırada! 😊
Cevap
7Cevap
Huzur varsa gurura gerek yok ki
Gururu korumak da bir hayli önemli
Huzur benim için çok önemli ama şu aşamada gururda bir kenara fırlatılacak şey değil artık
Çok arabesk bir bakış açısı 😛 kendini bilen, sınırlarını da bilir. Bir ilişki içinde özür dinleyemeyen, ortak paydada buluşup çözüm bulamayan ya da karşındaki çözemiyorsa ona trip atmak yerine önüne bakamayan ben yetişkinim demesin. Yetişkin olmak demek ilişki kurabilmek ya da yeniden başlayabilmek demektir.
Bana göre ilişkiye en fazla zarar veren etkenlerden bir tanesi gururdur. Gurur ön plânda olduğu müddetçe hiçbir ilişki sağlam kalmaz, huzuru korumak daha mühim.
Huzurlu ve uyumlu olmaktansa gururunu asamayanlar benden uzak olsunlar çünkü tercihleri hep gururlari olucaktir verimli eğlenceli bir ilişki olmaz
Gururunu inciten biriyle huzurlu olamazsın dolayısıyla ikisi de önemli
Sevgide aşkta gurur olmaz huzur diye bişey yok zaten dünya üzerinde ütopik bi hayal sadece
Gurur daha önemli benim için
İkisini de koruyana helal olsun bea
Nadir vardır bea
Huzur önemli gurur kötü pis ıyy
Huzursuz gururun ne amacı var velo anlatsana 🤣
Ben de sana soruyom sen söyle
Asıl ben sana soruyom
Ne demedim işte sen sen diil o
Huzur herşeyden önemli
Tabi ki de huzuru yaşamak daha değerli
Huzur huzur ve yine huzur diyorum
Huzur
Huzur daha önemli
Gurur da önemli ama bilemedim 😄
Gurursuzca yaşamak kimseye huzur getirmez.
Huzuru yaşayabilene ne mutlu
Huzur olmadan gururun ne faydası var?
Huzur önemli
Huzur olursa gurur olur
Denge..
Huzur
Her ikisi de değerli
Bir ilişki de huzur ve mutluluk şart bana göre.
gurur> her şey
İkısi bir arada
Huzur 🤧
Huzur tabiki
huzuru yaşamak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?