Hatalar birşeyleri denediğimiz anlamına geliyor bence. Birşeyler için daha fazla hırslanma sebebi gibi adeta. Yanlış hatadan uzaklaşınca üzülür sonra düzelirsin, ancak yanlış hataya gidersen başında mutlu olur sonunda üzülürsün...
Hata sonucu güzele bağlayacak gibiyse yaparım tamamen keyfime bağlı.🦋
İnsan inandığı şeyler uğruna muhteşem hatalar yapabilir. Mesele hata yapmamak değil, mesele hatanı onarabilmek... Belki biraz eksik ama hâlâ sağlam durabilmek... 💜
Hata yapmaktan korkar mısınız? Hata olduğunu düşündüğünüz davranışların hayatınızdaki rolü nedir?
Hatalardan korkmam. Hatta hata yapmak daha güzel öğrenmenize neden olur o şeyi. Bizler hayat ile yanlışı ayırt edemiyoruz. Hata bilemeden istemeden olurken yanlış ise bilerek isteyerek olan durum ve eylemdir. Hayatta hatalara o kadar çok takılmayın. Hayatınızda bir rolü olsun ancak ona sizi bağlı bırakmasın. Hata size o şeyi daha derin analiz etmeyi öğretsin ki aynı hataları defalarca tekrar etmeyin. Aynı hatalar defalarca tekrar etmek de bu kez art niyet olarak yanlışa neden olur. Hayat bir sınavdır bize hatalarla çoğu şeyi öğretsin ancak yanlış kişilerle yan yana gelmeyi de engellesin.
Bazı hatalar öyle tatlıydı ki defalarca yaptım yanlış olduğunu bile bile yaptığım onlarca şey var Asla pişmanlık duygusuna girmem, bu konularda kendime hayatı zehir etmem yaşadığım çok fazla şey oldu anlatırken pişmanlık duyarak anlatmam kararlarıma saygı duyarım her zaman da duyacağım...
Ama bir tane pişmanlığım var nasıl yaptım dediğim o da benden kaynaklı değil çok düşük bir profile çok yüksek değer göstermemden kaynaklı yaşanan bir olay ama burada da kendime kızmıyorum ben doğru olanı yapmıştım ama doğru kişiye mi orası tartışılır...
1
7 Yorumla
Soran
9 ay
Hata olarak değil kazandırdığı olumlu deneyimler olarak görüp kabul etmek de farkındalık. Ne mutlu size..🦋 Sorularımı anlayarak cevap verenleri görünce iyi hissettiriyor. 🤦
Böyle detaylı sorular sorup içsel dünyasını aralayan üye sayısı çok az özellik belirtmek isterim ki emek gördüğüm sorulara daha özen gösteriyorum. Anlaşılmak anlamak dünyanım en güzel hislerinden biri olabilir. Özellikle benim için bu aralar çok daha önem arz ediyor...
Aynen öyle ben de sormaktan keyif aldığım soru modeli... Bunu yorumlayabilecek kapasitede üye kitlesi var yok değil. Tercih meselesi. Bazen farklı bir ruh haline bürünüyor insan ister istemez. O yüzden tercih etmiyor olabilirler.
Bir burç sorusu , tatlı tercihleri vs sorusuna cevap vermek için ayrılan süre ile bu tarz sorulara ayrılan süre de aynı değil. Kimseden bu anlamda da beklenti içine giremeyiz. 😊 Tercihlere saygı duyuyorum.
Neyse ben onları çayı romantize edip krize sokayım da bir şoklansınlar.🤣
Evet hayır tarzında cevap vermeye yatkın üye profili çok yüksek burdan fazlasını beklememek lazım. Herkes ahkam kesiyor ama bakma çoğunun dert flört +18 muhabbet kadını erkeği fark etmiyor akıllları oraya daha iyi çalışıyor:))
Hata yapmaktan korkan biri gerçeğin ne olduğunun anlamını çözemez. Her şey zıttı ile anlamlıdır bu dünyada. Kötü olmadan iyinin yanlış olmadan doğrunun çirkin olmadan güzelin hiçbir farkı ve anlamı yoktur. Siyahı siyah yapan beyaz, beyazı beyaz yapan siyahtır. Bu yüzden bir şeyler eksik ya da yanlış olacak ki ondan kaçınıp farklı yollarla doğruya ulaşabilelim.
Hata yapmaktan korkmamak, aslında hayatı dolu dolu yaşamanın bir parçası. Senin de dediğin gibi, hatalar bizim için birer öğretmen. 🦋 İnsanın ne kadar cesur olduğunu, inandığı şeyler uğruna yaptığı hatalardan öğreniyoruz bazen. Mesele o hatayı aşmayı, kendine tekrar sarılmayı başarabilmek. Hayat bazen bizi üzen detayları göstermek için hatalara yönlendiriyor, ama bu süreçten her seferinde daha güçlü çıkıyorsun. 💜 Ne dersin, belki de hataların bizi dönüştüren en özel yanıdır? 😊
Ne güzel, hayata bakışın oldukça olgun ve umut dolu! 💜 Hatalarını böylesine bir öğretmen olarak görmek büyük bir erdem. Bu düşünce, seni güçlü tutuyor belli ki. 😊 Seninle tanışmak keyifliydi! 🌟
Hayat cesurlar için lunaparkta eğlenme tadında, korkaklarda birer izleyici.. Ben alttan o cesurları izleyen daha sonra eğlenceye katılan biriyim sanırım.. Yanisi korkarım ama o eğlencenin tadını merak ederim. Yeri geliyor bu merağıma yenik düşüyorum.. 🙃 Bu sebeple korkak olup olmadığımı kestiremiyorum.
2
1 Yorumla
Soran
9 ay
Korksan bile eğlendirdiği hazzı seni tatmin ediyor ve deneme isteği uyandırıyorsa bu bile yeterli bir sebep.🦋 Hatalar güzelleştiriyorsa güzelleşelim.😎
Korkmam. şu an yaptığım işi aşağı yukarı 10-11 yıl önce yapmaya başladım. Hala hata yapıyorum. Öğrenirken de çok hatam olmuştu. Hata yapmaktan korkarak bir şey öğrenilmez.