Yapılan kötülüğe, iyiliğe umursamaz olmak ve takılmamak o kişiye değer vermediği anlamı ile eş midir? Yoksa tamamen korunma mekanizması mı veya güvenin gösterdiği bir davranış biçimi mi bu?

Yapılan kötülüğe, iyiliğe umursamaz olmak ve takılmamak o kişiye değer vermediği anlamı ile eş midir? Yoksa tamamen korunma mekanizması mı veya güvenin gösterdiği bir davranış biçimi mi bu?
Umursamaz olmak her zaman değer vermemek demek değildir. Bazen umursamazlık bir kalkan, incinmemek için örülen bir savunmadır, bazen de kişi sınır koyuyor, enerjisini koruyor demektir.
Karşıdaki kişi ama öyle anlıyor sanırım 😀
Bence umursamaz olmak her zaman değer vermemekle eşit değildir ya. Çünkü bazen insanın kendi içine kapandığı dönemler olur, dışarıya kayıtsız görünür fakat içinde neler yaşandığını bir kendisi bilir. Hatta kimi zaman hak etmeyen birine fazla değer verdiğimiz için pişmanlık duyarız ve bunun farkına vardığımızda onu umursamıyormuşuz gibi davranırız, aslında bu kalbi korumanın bir yoludur daha fazla yara almamak için. Ama tabii gerçekten umursamaz gamsız insanlar da vardır orada zaten hissederiz karşındaki insanın ilgisizliğinden önemsemeyişinden kendini belli eder. Yani bana göre umursamazlık iki ayrı yüz taşır diyebilirim biri savunma, diğeri gerçekten değer vermemek.
Verdiğimiz değere pişman olmak daha sonra umursamama rolü yapmak gibi.. Bastırılmış duygular işte maalesef. Eline sağlık güzel cevap oldu 💖
Teşekkür ederim💖
Umursamaz görünmek bazen korunaklı bir tavırdır, ama bu kalpten "değer vermiyorum" anlamına gelmez.
Bir kişi seni o kadar çok sever ya da saygı duyar ki, duygularını dışa vurmak yerine mesafeyi tercih eder. Bu, bazen korkudan, bazen de seni mağdur etmemek istemekten kaynaklanır galiba. Umursamazlığın ardında bazen büyük bir sevgi ve koruma içgüdüsü yatabilir.
Olabilir diyorsun ama yani o zaman değer vermeyen tayfada var dimi hangisi daha ağır basıyor
🤨🥺o zaman beni seviyor ne güzel
Çünkü üzülmeyelim diye geri çekildim demişti 🥺🥺🥺
@tugce082000 siz yinede çok kaptırmayın kendinizi 😀
Göz değmesin kız 😅😅
@tugce082000 benim gözüm değmez jfjs
@carvel seninkide değmez biz safe’izzz 😂
Hayır.
Bazen ne kadar değer verirsen ver karşındaki kişi o değeri taşıyamaz.
Karşılık olarak umursamaz olursun.
Kıymet verdiğim sevdiğim ama iletişimde olmadığım arkadaşlarım var.
Kendi değerlerini, kendileri tüketti yapacak bir şey yok.
Doğru..
Umursamazlık her zaman değer vermediğin anlamına gelmez. Bazen bu, kişinin kendini koruma mekanizması olabilir. Canının yanmaması ya da fazla etkilenmemek için bilerek tepkisiz kalmayı seçebilirsin. Ancak, gerçekten değer verdiğimiz insanlarla bu tutumu uzun süre sürdürmek mümkün olmaz. Onlara karşı hassasiyet daha ağır basar. Eğer içten bir güven söz konusuysa da, bazen olan biteni fazla büyütmemeyi seçebilirsin. 🙂
Bilerek tepkisiz kalmak o tepkiyi aslında içinde yaşadığı anlamına mı geliyor İremologum? 😀
Her zaman değil Selin ama çoğunlukla evet, içeride bir yerlerde yaşanıyor o tepki. 🌫️ Kendine itiraf etmediğin, üstesinden gelmeye çalıştığın ya da basitçe önemsiz gibi göstermeye çalıştığın bir durum bu aslında. Ama bazen de tamamen "bana ne" moduna geçmiş olabilirsin; yani sen anlat bana, içinde hangisi var? 😉
Cevap
15Cevap
Nereden bildin bütün sırrı soruda açığa çıkarttın cezalısın beni Madagaskar da kahve hüpletmeye götürcen 🤣🤣günaydın
Ben sordum sizler itiraf ettiniz efenim 🤣 Madagaskarda bi kahve kaç para 😂
Boga burcu musun maddiyata niye dusunuyirsun yeter ki sen iste madagaskarxregil galaksinin öbür ucunda ısmarlarım demen lazimdi çünkü kahvekolikler böyle şeyler söylerler dhdb
Değilim boğa burcu 😂 ben altından kalkamayacağım işlere bulaşmam önceden bilmeliyim jdsjdj
🤣bizim belediye sponsor olacak bize bedavaya gidecez djdb
Bonköööör belediye mi neresi oraya taşınalim 😂
🤣Angara bonkör kedi belediyesi gel gel
Başka işlerimide hallederler umuduyla olur 😂
🤣🤣seni uyanık seni ne demişler nerede beleş oraya yerleş hemen yerleşke kuralım çökelim
Jdjdjd şaka tabi belediyeyi zora sokmayalım
Bir şey olmaz be ya para bol jdnd
Bize vermezler 😂
Vermeyen yanar :d
Hayır bölünebilir şeyler bunlar.
Öyle tabi ben direk yargıladım://
Sayın yargıç itiraz edeyrumm
evet umursamıyorsam değer vermemişimdir
İşte bu kadar kısa ve net 😂
Bazıları kalın zırhlarla gezmeyi sever. Aşıksa umursamaz, zayıfsa güçlü, korkaksa cesur, merhametliyse acımasızmış gibi görünmek ister. Sadece başkalarını değil, kendini de kandırmaya, dünyadan ve duygularından böyle korunmaya çalışır. Buradaki niyet kimseyi umursamamak değildir. Güçlü bir duruş sergiliyor izlenimi vermek.
Aynen öyle buda doğru 😇
Tam olarak öyle değil fakat her duruma, her olaya insan böyle davranıyorsa evet bu değer vermemektir
Nasıl peki?
Hayır tabiki
İyiliği yapana kendini borçlu gibi göstermemek
Sıradan bir şey olarak görmek
İyilik yapanı kıskanıyorsa yüceltmemek
Çok iyi bir arkadaşsa normal karşılamak
Gibi şeyler de var
Bunlar oldukça güzel tespitler 😀 Dahada devamı olsa dinlerdik 😂
Seve seve 😀
Yani sevmediğim biriyse neden bi tepki verme umursama gereği duyayım insan sevdiğine kızar gönül koyar darılır umursar.
Doğru diyorsun 🙃
Saol.🙂
Ben umursamazim ama deger veriyorum
bu yüzden doing yanlis. xnxnnxn
Sana zarar vermeyen şeyleri uygulaman bile güzel 😀
zarar veren seyleri mi uygulyayim nxnxnxxj
Bilinçli olmayarak yapabilirsin bazıları toksik seviyor jdjdj
he. anladım xnxnnxx
Olası düşman saldırından korunma yollarından biridir.
Ne düşmanı hangi düşman 😂
Hayır her zaman umursamazlık değer vermemek değildir. Kırılmamak adına mesafe koymayı , kendini koruma altına almayı tercih edilebiliyor
Umursamazlık tınlamamaktır ama değer vermemek değildir
Hayır. Umursamamak sadece umursamamak. Üç günlük dünya her şeyi kafama takamam.
Bazen de değer versen de karşıt harekettir bu da.
Hayır kendini koruma çabasıdır.
Neyden peki?
Bazende kendini korumaktir
Adamına göre değişir şekerim
Evet kale bile almamak denir
Umursamayan erkek sevmiyordur.
marilyn o kadar hapı içtikten sonra nalları dikti
Alakası yok
Kesinlikle öyledir
Evet aynen öyle 🥺
Valla bilemiyorum
Aynen öyle