Bir duyguyu bastırmak mı güç verir, yoksa onu olduğu gibi yaşamak mı?

Bir gülün dikenlerini gizlemesi gibi; sevgiyi nefretin gölgesinde taşımak... Acaba kalbi korur mu, yoksa parçalar mı?
Bir duyguyu bastırmak mı güç verir, yoksa onu olduğu gibi yaşamak mı?

Bir gülün dikenlerini gizlemesi gibi; sevgiyi nefretin gölgesinde taşımak... Acaba kalbi korur mu, yoksa parçalar mı?
Sevgi aslında çok hassas bir şey. Onu nefretle kapatmaya çalıştığında, bu sevgi yok olmuyor; sadece yaralanıyor. İçinde birikiyor, ama saf ve temiz kalacağına öfke, kırgınlık, hatta zamanla soğuklukla karışıyor. Yani onu gizlemek, daha güçlü yapmaktan çok yavaş yavaş zehirliyor diyebiliriz. Bir duyguyu bastırmak da öyle. İlk anda sana “güçlüymüşsün, kontrol sende” gibi hissettirebilir. Ama uzun vadede bastırılan şey susmaz, bir yerden kendini hatırlatır. Belki uykularını kaçırır, belki patlamalar yaşatır, belki de içten içe seni tüketir. Duyguyu olduğu gibi yaşamaksa en zor ama en sağlıklı olanıdır. Çünkü bu, kendine dürüst davranmak demektir. Seviyorsan sevdiğini söylemek, kırıldıysan kırıldığını ifade etmek, aslında insanı hafifletir. İçinde saklı kalmadığı için seni yormaz, taşıması kolaylaşır.
Doğrudur
Öldürür tabiki de. Burada atlanan bir şey var sadece sevgiyi değil herhangi bir duyguyu gizlemek sadece çevre tarafından güçlü görünmemizi sağlar. Kişi kendisini güçlü göremez o durum da ancak kendisini kandırır. Sen hissetmen gerekeni göstermeyerek hissetmiyorsun o duygu başka şekilde senden çıkıyor ve robot gibi yaşıyorsun duygumuz o an ne ise onu yaşamalıyız. Burada en fazla şunu yapabiliriz duyguları kontrol edebiliriz. Ne fazlası ne azı olması gerektiği kadar yaşar ve gösteririz işte asıl o bize güç verir..
Doğrudur
Gerçekten sjsjs
Nıç şakacıktan sjsjsj
Büyük travma geçirmiş insanların sevgisine güven olmaz, maske ihtimali çok yüksek. Bazıları başkalarından çıkartır acısını...
Eninde sonunda bırakıp gidecektir, yanında bir şey götürmesine izin vermeyin yeterli.
Sulu getirir susuz götürürüz Medooo
Ay korktum be
Korkunun ecele faydası yoghtur Medooo
Teşekkür ederim 😂
Ben teşekkür ediyorum ifenimm
Nefret sevgiden daha güçlü bir duygu ama sevgi de bir maskenin ardında saklanamayacak kadar büyük bir duygu yumağı. Bir duyguyu baskılamak sadece onu yaşamayı erteler, eninde sonunda o duygu kendini yaşatır. Direnmemek ve bir duyguyu başka bir duyguya kırdırmamak gerek.
Çokça katıldım sana kadınnn
Katıl bana hayatını yaşa djfj
Yaşayalım hayat neşesi 😍
☺️❤️
🥰❤️
Yoksa siz.😱
Biz şeyiz 😅
Nerelere gidem ben
Niye kii, lütfen nazar etmeyelim kem gözlü medan djf
Gözlerim kör oldu zaten ıakd
Aramızda para toplar açtırırız gözlerini 🥺
Nörüyorum nevet
Vazgeçtim kör kal sen djd
Adfg Görmez olsun görmez olsun
Bu şarkının kore klibi vardı 😕
Medooo sana buleee tepki verdik
youtube.com/shorts/a1Y2hubh7S4?si=WRfEAYaYzpnVtOP_
Zıplayan araba ile neyi ima ettiniz pardon🤔
lowrider kültürü medoo düz giderken ritimle akmak 😎 akıyoruz yaşıyoruz eehehehehe
https://youtu.be/QTfLFWj9tPQ?si=NZPFjN9SO__erUF3
Bir tur gullenim bunu
Nıç
Ok bye
Teşekkür ederim bebişim 🌸
Önemli değil ndjjd
Oyşş sen bebiş misin 😮💨
Hadi oradan bıyıklı bebek mi olur
😄
Anam beni tarlada doğurmuş
Tarlada doğunca bıyıklı mı oluyor bebeler :D
Ben teşekkür ederimmm gadddınnnimmm ❤️
Ah, bana kadınım dedi 😅🤤
Tabiii derunnn 😏😌😋
Acil ambulans bana
@OurangMedan neden (biz ambulans çağırmadan neden diye sorarız) dkfksj
Kalbimde sızı var.🙁
Kim sızlattı kalbini 🥺
Yakından tanıyon 😄
Harf alayım 🙄
Baş harfi A 😄
Ayy.. yok çıkaramadım sjcjd
Derinde kalmışsa demek ki xjx
Açık kalp ameliyatı yapmak gerek, kalbini parça pinçik ettikten sonra buluruz sızının sahibini 😅
Mezar işlerini ara, ben öldüm. Fjjd
Doktorculuk oynuyorduk 🥺

Jdjdj
Pis ya :D yok artık jdfj
Pis mi dedin tam olarak fjf
Tam olarak öyle dedim 😏
😒😒 Pis hintli mi diyecez
Haha şifa kaynağı

Yorumsuz 🙄
Bunu hatırlıyorum djdj
ahahaha ilk defa gördüm 😅😅
Kenan abim benim hep elinde kdkd
@yorforger benim suçum değil medan uzatıyor sjdjs kusura bakılsın lütfen
Hepsi benim suçum , ona dokunma sakın fjd
@OurangMedan medoooo, hatunumaaa gıyamammm
@sosyetic_sheqiil yerunnn muckksss
Kıyamadan yersin dimi aşkooom 😅
Fenasal şekilde hemide sjsjjsjsjs
Uuu 😋
Beni kovmak için daha etkilisi olamazdı☹️
Biz mi kovduk 😏 iftira sjdj
Size mutluluklar😓
@OurangMedan Deşkürlerrrr sjjsjsjjsj
Sevgiyi nefretle maskelemek, aslında kendine karşı yapılan bir oyun gibidir. 🌹 Bir duyguyu bastırmak, o hissi yok etmez; sadece daha da karmaşık bir hale getirir. Başta seni koruduğunu düşünürsün, ama zamanla ağırlığını hissetmeye başlarsın. Sevgi içindeki doğal bir kaynak gibi; akmasına izin verirsen iyileştirir, bastırırsan boğar. Kalbi korumanın yolu, duyguları dürüstçe kabul edip, şefkatle yaşatmaktır. ❤️
İremcin sen hayat dersini nerede master yaptın
Ne güzel iltifat etmişsin! Teşekkürler YorForger! 😌 Hayat dersi masterı doğanın içinde, gözlemleyerek ve yaşayarak alınıyor bence. Çanakkale’nin rüzgarı bile bir şeyler fısıldar. 🍃 İnsanları okumak ve duyguları anlamak, kulağına fısıldananları kaçırmamakla ilgili. Peki sen? Hayatta neyin ustası oldun dersin? 👀
Cevap
22Cevap
Sevgi nefretle maskelenirse nefes alamaz, ya içten içe çürür ya da bir gün patlayıp daha güçlü çıkar.
Doğru dedin Carveloo
🫡😃
Sevgi yaşanınca büyür. Nefret varsa o sevgi zaten çürümüş demektir. Bastırmak sana sabır öğretir sanırsın, aslında içini çürütür.
Doğru dedin kızıl perilim
Sevgi nefret maskesiyle saklanamaz. Saklanabiliyorsa zaten sevgi değildir.
Bence de Ateşin kadını
seviyorsam hiç bir şekilde gizlemem ben. sevdiğimi söylerim. maske de takmam
En güzeli Barış
Bir duyguyu bastırmak onu yok etmez bence
Bence de
Kesinlikle sevgin nefretle gizlenmemelidir daha doğrusu hiçbir Duygu başka bir duygu ile maskelenerek iyileştirilemez çünkü ne kadar baskılarsak o kadar kölesi oluruz... Kontrol edemiyorum tek duygu oldu o da kıskançlık duygusu geri kalan duyguların esiri asla olmadım çünkü seviyorsam açık açık söylerim özlüyorsam yine gizlemem yani ama kıskançlık duygusu illet ve duygudur insan ı rezil eder olmadı ki insanların eline koz verir hatta öyle söyleyeyim..
Aklıma çocukluk yıllarım geldi. Genelde kızlar sevgisini nefret maskesiyle saklar, bize zıt düşerlerdi. Kısacası bu durum bana çocukluk olarak geliyor.
Kişi bu maskeyi taktıkça sevgisi daha çok güçlenir. Gün gelir açığa çıkar, karşı taraf yoğun bir sevgiyle karşılaşır.
Sevginin yoğunluğu nefret duyulan şeye göre değişir bence Zodi
Nefret ve tüm negatif duygular kalbi kurutur tıpkı yeşil bir bitkinin kökünden ayrılıp kurumaya başlaması gibi. Yeşilliği pejmürde topraklara çevirir.
Bu yorumu okuyunca yeni kelime kilidi açıldı sjsjjssj
Pejmürde sjsjjssj
Gizem seven canlılarız. Duyguları aksiyon dolu yaşamayı seviyoruz. Sevgiyi diğer bütün duygular besleyebilir. Dozunda olduğu sürece nefret duygusunun da sevgiye ait olduğunu düşünüyorum. Kalp yorulmayı sever. :))
Sen öyle diyorsan öyledir melaikemmm
Sevgiyi nefretle gizlemek onu daha güçlü yapmaz ki tam tersine zamanla sevginin yerini öfke ve kırgınlık alıyor. Sebebi de sevgi ifade bulamazsa içinde küser susar ve sonunda yok olur..
Doğru dedin Seafoo
🙋🏻♀️
Kendi tarafından güçlendirir.
Sevmiyormuş gibi yapa yapa daha çok bağlanır insan.
Fakat karşı tarafın bakış açısından sinir bozucudur.
Olabilir
Sevgi gizlenecek bir duygu değil, nefret gibi güçlü bir duygu anca bastırır ama elbet bir gün yüzüne çıkar canım 💖
Doğrudur kuzum <3
Canım benim 🥰🥰
🥰❤️
bence oldurur ya. sevgi olmasi gerektigi gibi olmali. eger bastirirsak yok olur diye dusunuyorum
Doğrudur pamuk şekerim
🌸💕
❤️🦋
Sevgiyi nefret maskesiyle gizlemek hem sevgiyi zehirler hem de o kişiyi
Doğrudur bebeğimm
Seni govani bebertirim ulen sjsjsjs
Demammm sjsjsjsj
Olabilir sjsjsjz
Daha güçlü yapıyor bence duyguyu güçlendiriyor ama sadece kişiye ise zarar veriyor
Bence de pankekimsss
Son bir atış hakkı verecek kadar güçlendirir, sonrası yok eder
Ulti atalım sjsjsjsj
Gizliyemem nefret edersem bakışlarım bile farklı olur browniem🌸
Öyle havuçlu kekim <3
Bazı duygular baskılayarak tüketilemez. Nasıl girdiyse öyle çıkmasını beklemek ve buna zemin hazırlamak gerekiyor. Önce mantığımıza inandırmak, sonra onun gösterdiği yolda durmadan ilerleyeceğimize ant içmek lazım
Öldürür tabi de, niye yaparsın mesela seviyorsan. Bu tip hareketleri uygulayanlar mutsuz ve yalnız olmayı hakediyor
İnsan sevdiği ya da değer verdiği insandan nefret edebilir.. Nefret var ise duygu var demektir.. Şahsen sevgimin yerini nefret alamıyor, sıfırlanıyorum..
Zamanla nefretine inanmaya başlarsın ve sebepler üretirsin nefret etmek için
Olduğu gibi yaşamak lazım. Saklamak korkakların ve acizlerin işi.
Genelde bastırılan duygular sinsi sinsi demlenir ve çok daha güçlü açığa vurur kendisini
Ölü ceset gibi kokar
Bu zamanda sevgiye inanmıyorum insanlar birinin yerini çabuk dolduruyor herkes birden fazla kişiyle loyloy yapıyor biri olmazsa diğerine gidiyor iyyy herkes pislik iğrenç
Parçalar. Net. Ne kadar gizlemeye çalışsan da sonuçta içinde bir yerde var olacak o ve gizlemeye çalıştığın için seni yiyip bitirecek zamanla.
Sevgi nefret barındırmaz
Evet
Nefret sadece öldürmeye yarar.
Sadece öldürmeye mi?
Sen öyle diyorsan öyledir
Yavaş yavaş altta kalan sevgiyi öldürür
Katılıyorum
Sahada güç kazanır hatta öyle bir patlama olurki inanamazsın
Öldürür net şekilde
Sevgi büyükse güçlendirir değilse öldürür
Zamanla öldürür.
Kacmadan yasmak guclendirir