O kadar yatırım yaptığımız, güzellik sektörünün fırtına gibi estiği bu şey aslında sadece çürüyecek bir et parçası iken, sonsuz kıymet vermemiz gereken aslında başka şeyler değil mi? ▪️ Hayal et şimdi, mezarın altında ne kadarına gücün yetecek, aslında bir hiçsin.
Bu bedenin bile sana ait olmadığını idrak edebiliyor musun?
Sorumluluk: Kur'an, insanın yeryüzündeki varlığının temel anlamının sorumluluk taşımak olduğunu belirtir. İnsan, halife olarak nitelendirilir ve bu vasfıyla yüklendiği sorumluluktan değer kazanır. Akıl ve İdrak: İnsanın akıl ve idrak gücüne sahip olması, onu varlıklar içinde ayrıcalıklı kılar. Kur'an, insanın bu yeteneklerini harekete geçirmesini ve verimli kullanmasını ister. Merkeziyet: Kur'an, insanı merkeze alarak varlık âlemine dair anlatımlarını şekillendirir. Eşitlik: Tüm insanlar, tek bir nefisten yaratılmış olup, Allah katında değer açısından eşittir. Ahiret: Kur'an, insanı yokluğa mahkûm etmeyerek, ona ahirette ebedî bir yaşam sunar.
Ayrıca, Kur'an'da insanın çeşitli yönleriyle ele alındığı, yaratılış aşamaları, mahiyeti ve yaratılış amacının anlatıldığı birçok ayet bulunur.
İşte bu yüzdendir ki insanoğlu geleceğini düşünmeden yiyip içer. Dünyevi dertleri bir kenara bırakıp ruhumuza, dinimize, İslam'a yönelsek, dinin gerektirdiği hususları yerine getirsek rabbim huzur ve bereket verecektir. Rabbim herkese hidayet versin inşallah. Yatmadan önce her gece ettiğim dua; Yattım Allah kaldır beni, nur içinde daldır beni, can bedenden çıkmayınca, imanla uyandır beni. ☘️🍬
O zaman beden sadece bir kabuksa, neden ona bu kadar anlam yüklüyoruz? İnsan, çürüyen değil, iz bırakan kısmıyla var olmuyor mu? İşte bu yüzden ben kendi adıma bedeni sadece geçici bir elbise gibi görüyorum. Asıl mesele onun içinde ne taşıdığım.
Bu dünyadaki varlığımızın maddi bir bedenden sonsuz bir ruhla desteklendiğini unutmamak önemli. Evet, beden geçici bir konaklama olabilir, ama ona iyi bakmak da bir tür kendine, hayata karşı duyulan saygının ifadesi. Güzellik algısı ve öncelikler bizi bazen yüzeyel şeylerin peşinden koşturabilir, oysa ruhumuzun derinliklerini ve anlam arayışını beslemeden gerçek huzuru bulmak zor. 🌿 Bedenin fani, ama ruhunla var olacaksın. 💫
evet cok dogru aslinda bir hiciz ama bu demek degil ki dunya icin hic olmeyecek gibi calismamaliyiz.. nefse eziyet de haramdir aplamm.. ben guzel gorunmek icin yapilanlara karsi degilim.. sen niye karsisin.. ya da karsi oldugun sey ne biraz daha ac..
2
2 Yorumla
Soran
10 ay
Çok abartılıyor onun haricinde dediklerine katılıyorum
insanlar boslukta.. olum dusuncesi zaten amacsiz olanlari hepten karanliga surukluyor.. o yuzden kendilerine meleyani bir amac ediniyorlar.. baskalarina zarar vermedigi isin icine teshircilik girmedigi bunun bir modernite gibi dayatilmadigi surece bence sikinti yok..
kusurlarını silikonla kapat bir milletiz sen kime ne anlatıyon, göçebe bir toplumun yozlaşmış birer bireyiyiz. ortalama bir insan ömrü 65 yıl, eskiden bu 65 lik valize elindekileri koyan millet şu an o valize eline ne geçerse sorgulamadan atıyo.
Yürü bre yalan dünya, sana konan göçer birgün. İnsan bir ekin misali, seni eken biçer birgün... Bu konuda türkülerimizde yazılmadık dize kalmamış sanki.
Doğan her insanin bir ölüm adayı olduğu gerçegiyle beraber detayda yazanlara katılıyorum her filmin bir sonu var bizim filmimizin sonu sadece üzerimizi örten toprak olacak...
Elbette farkındayım ve hayata bakış açım iyice oturdu mutlu anlar oluşturup huzurlu anları arttırmak üzerine anlayışım üç günlük dünyanın çok rüzgarına kapılmaya çok lüzum yok
İdrak seviyem yüksektir ama bu beden kullanımıma sunulmuş diye düşünüyorum. Tabi ki kullanımımıza sunulmuş diye incitmek olmaz. Ama dünya hayatı yaşadığımız müddetçe o bize ait.
Çok doğru 👏🏻 En sonunda ilahi gücün eline düşeceğiz günahlarımızla sevaplarımızla. Bütün kavgalarımız boşa
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
10 ay
Neyi anladım biliyormusun. Olmak istediğin yerde olamıyorsun. Gitmek istediğin yere gidemiyorsun. ve kalmak istediğin yeri seçemiyorsun. Bazen yıldızların içinde ışıksız kalıyorsun da o son kibriti çakamiyorsun.
Evet, hissedebiliyorum. Çünkü her an ölümle burun buruna yaşıyorum ve bedenimin aslında tamamen bana ait olmadığını, ona ne kadar sahip çıkarsam çıkayım bir gün gideceğini biliyorum. Bu farkındalık, her nefesin değerini bilmemi sağlıyor.