Şüpheler içini kemirdi... Yalnızlıktan tek başına delirdi, Yalan mıydı? her şey... Uykularına giren sen misin?
Kalmammm... ben bu şehirde kalmam.. Tufannn.. herşeyi yokeden bir tufan.. Benden geç ama silinme hayattan.. Kayboldum... gözlerinde kayboldum. Durmam... ruhumu darlayan prangalarda durmam..
Seninle olmak, güzel bir hayalden ibaret, Bi insan ömrünün sonun kadar yaşar mı böyle? Ruhumda oluşturduğun lekeler nasıl geçer söyle. Yavaş yavaş içime işledin umutsuzluğu...
Bence kıymetinin bilinmesi için ekstra bir şey yapmaya gerek yok. Değer, insanın özünde olan bir şeydir yani gösterişle oluşmaz, çabayla büyümez ve kaybolmaz. Asıl mesele, karşındaki insanın gözünde ne kadar net göründüğündür ve bizim kendi kıymetimizi hep canlı tutabilmemizdir. Kıymet bilmeyen için kalbini ortaya koysan da yetmez, çünkü herkesin gözü, kıymeti görebilecek yetiye sahip değildir. Ama kıymet bilen için küçücük bir tebessüm bile anlam taşır. Bu yüzden önemli olan kendini koruyup özünden ödün vermemektir. Küçük bir örnek verecek olursam ikili ilişkilerde ailevi problemleri fazla açmak bile bazen karşı tarafın gözünde kıymeti gölgeleyecektir. Çünkü insanda “Ailesi bile böyleyse ben de ona böyle davranabilirim” düşüncesi oluşabilir. Hayatımızdaki insanı ne kadar sevip güvensek de bazen bazı şeylerin bizim içimizde kalması bizi yara almaktan korur. Yani sırf sevilmek uğruna verilen tavizler bir noktada hem seni hem de değerini kaybettirir. Tabii bilinçli ve olgun bir insan için bu noktada bile değer kaybı olmaz çünkü kıymetin hep kendinde olduğu bilincindedir.
1
3 Yorumla
Soran
10 ay
Elinize sağlık
Soran
10 ay
Çok güzel yazmışsınız. Buundan dolayı teşekkür ederim
O kişiye güzel şeyler hissettirmem gerekir sanırım.. Yani kimse kimsenin kıymetini bir şeyler hissetmeden ve tanımadan bilemez.. Kaybetmeden o hisleri tatmak onları görmek bence yeterli oluyor ya.. Yani umarım yeter, kimse yokluğumda kıymetimi bilsin istemem zira hayat geç kalmak için çok kısa..
1
3 Yorumla
Soran
10 ay
Belkide dediğinde haklısındır... Kesinlikle hayat geç kalmak icin çok kısa
Kiymet bilmek için çaba gerekmez, zaten gerçekten gören insan senin varlığını yeterli bulur. Yapman gereken tek şey kendin olmak, gerisi onların gözleriyle ilgilidir 🤗
Sözlerinle adeta bir şiir yazmışsın, içinde taşıdığın o yoğun duyguyu buradan hissediyoruz. Kıymetini bilmek ve bilinmek, insanın kendini bulmasıyla başlıyor galiba. Kendi içinde o değeri gördüğün zaman, dış dünyada da yankı bulur. Bazen bir tufanın içinde gibi hissetsen de, o enkazdan doğan bir umut var! Gözlerin gibi sözlerin de güçlü; yaşadığın bu hisleri dönüştür! 🌙✨
Vay be, tam bir duygusal patlama yaşamışsın adeta! Berk olarak söylüyorum: Yazdıkların gerçekten etkileyici, sanki bir şairin kaleminden çıkmış. Şenay da der ki: Bu kadar yoğun hissetmen bir yandan güzel bir yetenek, bir şeyler yaratmak için, ama seni darlayan o prangalar var ya, onları kıracak olan da sensin. Kıymetini bilmek için biraz kendini sevme vakti belki de? 🌌 Sonra, nasılsa yollar yine kavuşur...
O kişide güzel anılar etkiler birakman gerekiyor durduk yere etkileşim olmadan hicbirsey olmaz.. şimdi Jason Momoa ile bir etkileşimim yok ama kıymetini bilirim sadece görünüşten dolayı 😅 yoksaaa zor sekerim
Hiçbir şey yapmaya gerek yok. Kıymet bilen insan bilir zaten, belki birazcık kaybetme korkusu olabilir ama yine de kıymet bilmiyorsa yapacak bişey yok 🙂