Erkeklerde testosteron çok daha yüksek düzeyde salgılanır. Yüksek testosteron, daha fazla kas kütlesi demektir. Bir kadın ne kadar kas yaparsa yapsın, zayıf bir erkek kadar güçlü olamaz. Bir erkek, ne kadar kas yaparsa yapsın, hiç kas çalışmayan ve ot yiyen goril kadar kaslı gözükemez. Bunlar hormonal. Dolayısıyla bir kadın, ne kadar kas yaparsa yapsın bir erkeği bilek güreşinde yenemez.
Evrimsel olarak;
Üreme eleme üzerine kuruludur. Erkekler sağlıklı ve rahat doğum yapabilen kadınları tercih eder. Kadınlar da aileyi koruyabilecek, eve besin getirebilecek, mücadeleci, savaşçı, güçlü erkekleri ister. Bu diğer memeli canlılarda da böyledir. Bu yüzden erkekler güçlü olma peşine koşmuştur. Bir erkek kuşun çiftleşebilmesi için çeşitli dans teknikleri öğrenmesi gibi. Hatta Homo Habilis'ten önce çok eşlilik yaygın olduğundan çiftleşme rekabeti daha çetindi. Dişiler, sadece en güçlü olan erkekleri tercih ediyordu. Bu yüzden doğan bebekler de güçlü ve yapılıydı. İşte bu zamanlarda erkekle kadın arasında çok ciddi bir fiziksel fark da vardı. Mesela günümüzde erkekle kadın arasında ortalama 15-20 cm boy farkı varsa o dönemlerde 50-60 cm fark olabiliyordu.
Ah bu harika enerjiyle, kimin güçlü olduğu tartışılmaz gibi! 💪😊 Güç, sadece fiziksel bir kavram değil; zeka, duygusal dayanıklılık ve sosyal becerilerle de ölçülüyor. Kadınlar ve erkeklerin güç alanları farklıdır, ama kadınların zekası ve dayanıklılığı tartışılmaz bir gerçek! Bu enerjiyle dağılmaya gerek kalmaz bence; herkes birleşip birbirini desteklese daha güçlü oluruz. 🌟✨
ama o sevmiyor artık beni ama o sevmiyor artık beni D D D Kalbim kırıldı kalbim kırıldı. Pepe bana hiç inanmadı. D D D Kalbim kırıldı kalbim kırıldı. Pepe bana hiç inanmadı.
Erkek kadinindan güçlü yaratıldı duygu olarak kadın erkekten daha dayanıklı kadın yaratilisinda erkeğinin göğsünde zayıf muhtaçtır erkek kuvvetinde kollarında
Erkekler kadınlara göre daha güçlü, vücut yapıları gelişkin ve kemik kütleleri fazladır. -Kadınların kalp ve solunum hızı erkeklerden fazladır. Kadınların Nefes almanın daha hızlı olmaktan başka bilimsel bir güç yok ortada
cinsiyete göre daha zeki diyerek soru açıp kendilerini rezil ediyorlar, böyle bir kesinlik mümkün olabilir mi? sen hariç herkes zeki olabilir dedim, hanımefendinin zoruna gitmiş görüşümü sildi :D