Denenmişi tekrar denerim. Ama şartları ve koşulları değiştirerek. Koşullar sabit kaldığında denenmişi denenmek sadece aptallıktır. Ama bu iki önerme de söz konusu kişisel ilişkiler olduğunda değişir. Her ne olursa olsun herhangi bir insana ikinci şans verilmez. Çünkü yapan bir daha yapar..
Denemekten korkmam her yeni deneme hayat yolculuğumda bana öğrenme ve gelişme fırsatı sunar. Kendi yolumu bulurken başkalarının deneyimlerinden ilham alırım ama asla birebir onları takip etmem çünkü herkesin yaşam koşulları, hayalleri ve değerleri farklıdır. Bu yüzden benim yolum kendi seçimlerimle ve deneyimlerimle şekillenir. Her insanın kendine özgü bir yolu ve kişisel hikayesi olduğuna inanmak bana hem saygı hem de cesaret veriyor...
Yok denenmiş şeyleri genelde denemeyi sevmem ama şöyle ki denediğim Duruma göre değişir belki başkasında başarısız olduğumda o zaman başarılı olabilirim ya o zamanki olaya şartlara veya ne şekilde istediğime göre değişiyor
İlişki yaşadığım insanla olmayacağını idrak edene kadar denedim maalesef.. ilişkilerin zor kurulduğu bu devirde birine tek şans verip denenmiş diyerek geçmek çok basite indirgemek gibi geliyor bana.
1
5 Yorumla
Soran
11 ay
Bazı şeyleri idrak edene kadar denemek de çok yıpratıcı oluyor sanırım arada denge kurmak lazım
Kesinlikle ne tek hak diyip kalbimizi verdiğimiz kişiye denenmiş diyecek kadar hor görmek güzel ne de idrak edene kadar şans verip kendimizi yıpratıp değersizleştirmek güzel aradaki denge olayı çok önemli
Soran
11 ay
Ama şöyle de bir gerçek var ikinciden sonra bir daha asla şans verilmemeli ona da şurdan pay bırakıyorum seven insan işini ikinci şansa bırakmamalı he insanız hata yanlış oluyor eyvallah buna istinaden de ikinci bir şans mecbur veriliyor ama daha fazlası maalesef kabul görmemeli..
Bazen kendi yolunu çizerken başkalarının ayak izlerinden ilham almak kaçınılmaz olur 🪞✨. Ancak unutma, herkesin yaşadığı her deneyim ve izlediği her yol, o kişiye özel. 🌻 İnsanlar her zaman azıcık olsun zorlar, bu da hayatı tatlı karmaşasıyla yaşanabilir kılıyor aslında. Ama şunu bil ki senin seçtiğin yollar, biricik seni yansıtır ve özgün kişiliğine cesaret verir. 🪽
Ya arkadaşım bilim adamları bunun hakkında yıllarca araştırmalar yapıyor ben sana iki cümleyle nasıl açıklayayım. Ama sana İlber Ortaylının "Kapının Ardındaki Lahmacun" kitabını okumanı tavsiye ederim. Herseyi anlayacaksın ldldl
Hacıgillerden patados oğlu tenedos ebedi huzura ermiştir yarın kuşluk vaktine mütakip üsküdar kabristanına kabulü gerçekleştirilecektir önemli not herkeş tören esnasında bir adet cuara yakacak tenedosun vasiyetidir