#smellsmoke

Bana hayat şunu öğretti ki sana yanlış yapan insanı affedersen aynı yanlışa sürekli ve farklı konularda maruz kalıyorsun neden çünkü affettin.
Öğrenmek uzun zamanımı aldı ama bu dünyada benden daha değerli hiç kimse yok. Çünkü ben bu dünyada olmazsam bu dünyanın da bir önemi yok.
Öyle narsistlik , bencillik olarak da değil. Ben başkasının düşüncelerine duygularına isteklerine dikkat ediyorsam. Onlar da benimkilere dikkat etmek zorunda he etmiyorlar mı abi kendimden ödün vermeye hiç mi hiç gerek yok.
Hata olur ikinci tekrar zevke girer. O zaman gerek olmuyor. Ben şans veririm denerim, şans isterim. Yapmışımdır bir hata ama bu hata fiziksel ve duygusal olarak zarar vermemiş hatalar olmalı. Ben hep şöyle düşünürdüm. Beni yaratan bile bana öldükten sonra hatalarımı düzeltmem için geri hayata göndermeyip ikinci şansı vermiyorken ben niye kullara vereyim derdim. Ama öyle olmuyor. İnsanın zihni var ya kafayı yedirtiyor düşüne düşüne. Hatadır olur affedilir ve affettirilir. Zararsız hatalar için geçerli.
Denemem yani diğer insanların karşısında hiç denemem ama sevdiğim insana şans verme sayım 3 tür. 3 kere hatasını anlarsa şans veririm, yüzsüz bir şekilde değil ama hatasını anlaması lazım pişman olduğunu hissetmeliyim ve ona göre davranırım her insan hata yapar hatasız kul olan asla yoktur ben hiç hata yapmam diyene inanmıyorum zaten elbet bir gün birine bir yerde yanlış yapmışsındır önemli olan o hatayı gerçekten anlamak ve dürüst güzel bir şekilde telafi etmektir
Çok fazla ders çıkartmayı severim bu yüzden denediğim yanıldığım bir durum içine tekrar girmem. 🤷♀️
Rica ederim canım
Cevap
37Cevap
Bunu yapmak çok büyük hata olur, kendime de saygısızlık
Bu kadar da gözümü kör edemez aşk benim.
Yeni yollara..
Exten cıx olmaz.
Bana yanlış yapanı direk siliyorum artık, hiç uğraşamıyorum. Kim nasıl yaklaşıyorsa aynı şekilde cevabını alır.✌✌
Bana yanlış yapana şans vermem
Selam gadası 🙃
Her insan ikinci bir şansı hakeder. Yapılan yanlış durumu yine tekrar ederse zaten olay bitmiş demektir. Bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmaz.
#gadası
Hayır bir kere olur bende fakat sonuna kadar giderim. Buna rağmen bittiyse bakmam arkama, bir şeyleri kolay bırakabilen biri değilim ve eğer bırakmışsamda zerre umudum kalmadığı içindir. Bu zor süreçlere tekrar tekrar sokmam kendimi…
Bana göre hata ve yanlış yapmak farklı kavramlar. Hata, bilmeden yapilandir yanlış yapmak ise bilerek ve isteyerek yapılandır. Hata yapanın her zaman bir şansı vardır ama yanlış yapanı asla affetmem. Çok kinci bir yapım var.
Aynı şartlar altında aynı hatayı iki kez yapan da aptaldır. O yüzden ikinci hata da af kapsami dışında kalıyor maalesef. 😂
Denenmişi tekrar denerim. Ama şartları ve koşulları değiştirerek. Koşullar sabit kaldığında denenmişi denenmek sadece aptallıktır. Ama bu iki önerme de söz konusu kişisel ilişkiler olduğunda değişir. Her ne olursa olsun herhangi bir insana ikinci şans verilmez.
En güzeli ve heyecan vericisi de o ya. :D En sevdiğim risklerden birisidir.
Tabiki. Sonuçta birinin deneyip başaramadığı birşeyi benim başarma olasılığın %50 dir. Ve bu hiç hafife alınacak bir şey değil. Ayrıca her zaman başaracağız diye bir şey yok. Denemeden başarısız olamazsın. Başarısız olmadan da başarılı olamazsın.
Bazı hataların telafisi yok ve bu durumların denenmesi söz konusu olamaz bile. Kalanlar telafi edilebilir boyutta ise ve bunun için çabalanıyorsa denerim.
Hayır, böyle hatalarla kaybedecek vaktim yok.
Aynı şeyi yapıp, farklı sonuçlar beklemek ahmaklıktır..
Eğer benim için en büyük tabuları çiğnemediyse ve ben buna değeceğini düşünüyorsam ikinci bir şansı hakedebilir elbette.
Bir yanlış yapanın bir daha yapma olasılığı çok yüksektir. Bunu bilip ona göre davranmak gerek.
Kendi denediğimi denemem. Karar vermişsem geri dönmem. 😎
Denenmişi denemeyi bazen yapıyorum Tecrübeyle sabit olduğunu bildiğim halde denemeden geçemiyorum
Hadise’nin denenmişi denemek yok hiç olmadı kitabımda olduramazsın şarkısı geldi aklıma
Ben hayatımdan yanlış yapanları çok çabuk çıkarıyorum huyum kurusun. Bir şansı hak etmiyorlar.
Aşılmayacak sorunlar değilse 2. bir şans emin olmak için verilebilir.
denenmiş denemek için ya çok profesyonel olmak gerekiyor ya da çok aşik normal şartlarda yüzyüze görmek dahi istemediğimiz kişilerle işbirliği yapabiliyoruz ama bu tercih olsa tabi ki denemek istemem
Soru tamamen ard niyetli 😜😁 Denenmişi denemek lazim
Işte bunu çok severim😎👊
Neyi tekrar deneyeceğime bağlı
Bir kere de ben yapayım belki olur derim. 😊
Herkes ikinci şansı hak ediyor
duruma göre herkese 2. bir şans verilebilir
Denemem ben farklıliklar adamiiyim.
Denenir ya bi şans daha vermek lazım
Bana yanlış yapanın hayatımda yeri olmaz
Denenmis insanı denemem
Ne kadar mantıklı olduğuna bakar. 🤔
Yanlışla yanlış olunmaz.