Kim ne yaparsa yapsın insanlar size nasıl gelirse gelsin asla olduğunuz içinden vazgeçmeyin! Ben öyle insanlara denk geliyorum ki içimdeki iyiliği güzeldi insanlığı kaybetme noktasına geldiğimde aklıma hep bir şey gelir...
"su gibi ol!"
hep yolunda ilerlemeye devam et, ne olursa olsun sen bildiğin yolla devam et küçük ve ufak tefek taşların önüne geçmesine izin verme ya da yolunu değiştirmesine sadece kendine yakışanı yap derim...
Bu nedenledir ki asla olmaktan korktuğum kişiye dönüşmeyeceğim...
Aşırı ve yersiz bir korku ise olabilir belki de, deyim yerindeyse hayatta piştikçe, aslında kendini keşfeder... Kendi kaderinden, kendini keşfetmekten korktuğunu farkeder zaman içinde...Bir diğer ihtimal ise kişi zamanla savaştığı şeye dönüşür...
evet olmaktan korktuğum kişiye dönüştüm; artık yemek kalıntılarıyla dolu lavaboya elimi sokabiliyorum, sarı beze dokunabiliyorum ve yağlı tencere yıkıyorum.
Hayat, bizi bazen korkularımızın tam kalbine sürükleyebilir. Olmaktan kaçındığın insana dönüşmek, bazen farkında olmadan ruhunu koruma çabasıyla gerçekleşir. Fakat kontrol sende; yol ayrımında durup “Bu ben değilim” deme cesaretin, dönüşümünü yönetir. 🍂 Kötülüğü tanımak, onun parçası olmak zorunda olduğun anlamına gelmez. Duyarlı bir farkındalık, ışığını korumana yardımcı olacaktır. 🌟
Kaf dağı da olsan, gireceğin yer kefen. O yüzden hiçbir şeyden korkmaya gerek yok. Şartlar neye evriltir kimse bilmez. Bugün mühendis yarın katil Bugün iyilik timsali, yarın dolandırıcı
İradeni nereye ve ne şartlarda yönetebilirsin? Çok sevdiğine birisi zarar verdiğinden veya vermeye çalıştığında oturup polisi arayıp bekleyecek misin? Ya da çok acil bir paraya sıkıştın, hayat meselesi sevdiklerin için duygusal bir boşluğa düştün diyelim oturup yardım mı bekleyeceksin? İradeni bu tür olaylar zorlar. Hiç yapmam dediğin şeyi bir bakmışsın kendi kanın ve canın için. Kendini hiçe sayarak yapmışsın. İnsanlar genel olarak tehlikeli.
Kişi içinde öyle birini saklıyor ve çıkmasından korkuyorsa zaten o kişidir, korktuğu kişiye dönüşmez insan, eğer o korkuyu yönetip daha güzelini çıkarabiliyorsa 🙃
Birine dönüşmemek icin yaptıgınız her sey aslında sizi tam olarak o kisiye dönuştürür. Asıl kendiniz olmak için yaptığınız her adım da bundan kurtulabilirsiniz
Biraz klişe ama dogru (tecrube ile doğru orantılı)
Endişeler ve karamsar düşünceler insanı kaçtığı kişiye getirir. Bir konu hakkında ne kadar düşünüp konuşursa insan, bahsettiği şeye o kadar hızlı dönüşür.
“Bazen insanlar, korktukları şeylere dönüşür gibi görünür; ama aslında bu, onların sınavıdır. Önemli olan, bu korkuların esiri olmamak ve içindeki iyiliği korumaktır.