Bencillik değil de fıtrat diyebiliriz aslında. Yani şımartılmak, ilgi görmek, daha çok sevilmek, nazımızın çekilmesi gibi bir sürü sebep bizi bencil yapıyor olabilir… Kadının da erkeğin de fıtratında olan bazı şeyler var bu da onlardan biri diye düşünüyorum.
Doğaları gereği öyleler eskiden fiziksel güçlü erkeklere taparlardı beni korur falan diye şimdi ise modern çağda para statü güç olunca ona tapar oldular yani eskiden de aynı idi şimdi de aynı değişen bir şey yok sadece devir değiştii
Bu konuyu biraz daha sakin ve objektif bir bakış açısıyla ele alsan iyi olur. İnsanları cinsiyetleriyle genellemek yerine, bireysel karakterle değerlendirmen daha sağlıklı olur. Bencillik ya da çıkarcılık her iki cinsiyette de bireyden bireye değişir. İçinde bulunduğun çevre ya da yaşadığın deneyimler, böyle düşünmene neden olmuş olabilir. Ama unutma, genellemeler insanları tanıma yolunda seni yanıltabilir. 🌟🌿
bu işin maddi boyutu duygusal manevi açıdanda benciller gerçekten uzak durmayı seçmem gerekiyor twkrar kaç senedir uzaktım iyiydim şimdi bir yoldaş dost olsun istiuorum ama yok hepsi ayrı alem