Sıklıkla böyle gönderilere rastlıyordum sormak istedim. Bir kadını veyahut erkeği sert bir şekilde eleştirmek misal giyim tarzı olabilir üslubu olabilir onu beğendiği anlamına mı gelir mi?
Ben insanları eleştiren kişilerin, kendi kusurlarını eleştirdiğini düşünüyorum. hayranlıktan ziyade, kendi kusurlarını kendine yediremeyen kişilerin başkalarında bulduğunu düşünüyorum. O kadar çok şahit oldum ki bu duruma kendi kusurlarını başkalarına söyleyerek örtüyorlar bir bakıma kendilerini eleştiriyorlar aslında.
Sanmıyorum, benim mizacım serttir mesela. Eleştiri yaparken, bir olay karşısında vs tepkilerim genelde sert oluyor. Ve inan hayranlık duyduğumdan falan değil. Gözümün ucuyla bakmayacağım kişiler, olaylar falan yani.
Sert olan hiçbir şeyin iyi yanı yok bence açıkçası b en yapıcı eleştirilere açık birisiyim mesela fakat bir insanda en çok dikkat ettiğim şey üsluptur. Söylediği şey ne kadar basit olursa olsun üslubu kötüyse sert, yumuşak verdiği her cevaba bir tepki gösteririm.
Sert eleştiri her zaman gizli hayranlık demek değildir bazen insanlar kendi kibiri düşüncesinden kaynaklı olarak da karşısındaki insanı aşağılayıcı şekilde konuşabiliyor
Sert eleştiri her zaman gizli bir hayranlık anlamına gelmez, ancak bazen altında başka duygular yatabilir. Eleştiren kişi, farkında olmadan ilgisini bu şekilde ifade ediyor olabilir. Özellikle giyim tarzı veya üslup gibi kişisel konulara dikkat çekiyorsa, bu ilgi sinyali olabilir. Ama unutma, her eleştiri hayranlıktan doğmaz. Bazense kişi kendi içinde rahatsızlık hissettiği bir duyguyu başkasına yansıtabiliyor. 🌱 Çoğu zaman bu, eleştiriyi yapanın iç dünyasını anlamaktan geçiyor! 😉
Gereksiz eleştiri gizli hayranlıktir demiş Aymatov" bence son derece doğru bir tespit... kesinlikle doğru, özellikle bu ilgili bazı arkadaşlar tarafından 30 yaşında da olsa resmen ergenlikteki saç çekme gibidir.
Hayır alakası yok.. Sanal medyadaki çoğu laf.. Bencillige övgü gibi.. Size biri kufrediyorsa hayrandır diyecekler yakında.. Tamamen ben merkezcii bakış açısı pompalayan boş sığ saçma sapan argumanlar :))
Ben böyle olduğunu düşünmüyorum, sert eleştirinin de dozu var bana yakınlığım olmayan tanımadığım birinden beklemediğim anda gelen eleştiriyi hayranlık olarak görmem
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
10 ay
öyle de olabilir ama ya sorunludur milleti de mutsuz etmeye çalışıyordur ya da karşındakine gıcık kapıyor olabilir