Kendi istediği olsun diyen insanlar egoist kişiler çevrede çoğalıyor. İnsanlar acı çektikçe yaşadıklarını dışarı vuramadıkça bencil oluyorlar. Yani başkalarına zarar vermekten hiç çekinmiyorlar. Böyle kendini tatmin ediyor. Hayatlarında mutlu olamayan ve yaşadıklarını sindiremeyen başkalarının acı çekmesinden zevk alıyor. Böylece çevresine zarar veriyor. Bir de bunu kabul etmiyorlar. Kendilerini çok masummuş ve normalmiş gibi gösteriyorlar. Kişiye özel olarak bildiğin ejderha olabiliyorlar fakat çevresine de kendini saf ve melek gibi gösteriyorlar. Böyle kişiler hiç çekinmeden karşısındaki insana olur olmadık şeyler söyleyebilir ithamlarda bulunabilir. Mesela narsist egoist gibi kelimeler söyleyebilir ama bunu yapan kendisidir oysa ki. Sırf kendi isteği olsun diye başkalarını ateşe atmaya hiç çekinmezler. O yüzden artık böyle insanlardan uzak durmaya çalışıyorum. Eğlenebildim gülebildiğim insanlar çevremde barındırıyorum. Birisi için ne kadar bir şeyler yaparsan yap nankör olduğu sürece seni anlamaz sadece kendini ve kendi zevklerini düşünür. Karşısındaki onun için bir hiçtir.
Kişilik & Karakter konusunda 26,2b cevap paylaştı.
Ya hasta ya kötü mesela duyduk ki burada yazdım tapu onların değil gerçekten öyleymiş bir şey yapamıyorlar evde kesinlikle son ana geldik yani mahkeme bence kovulan amcam vermez evi ne olacak mahkeme yolu görünüyor
Böyle bir hisse kapılman çok üzücü. İnsanların kötüleştiğini düşünmenin altında, belki artan bireysellik, zorlaşan yaşam şartları ya da dijital dünyadaki yabancılaşmanın etkileri yatıyor olabilir. İnsanlar, içindeki sevgiyi ve duyarlılığı kaybetmiş gibi görünse de, aslında bazen sadece onları doğru anlayan birine ihtiyaç duyarlar. Sana tavsiyem, karşılaştığın olumsuzluklara rağmen kendi iyiliğini korumaktan vazgeçme. Küçük bir tebessüm ya da içten bir selam bile dünyanı güzelleştirebilir. 🌿😊
çok basit seyrettiğimiz dinlediğimiz tüm ünlüler, sporcular, politikacılar her gün daha da kötüleşip, bencilleştikleri, daha sorumsuz oldukları için onlara baka baka biz de yaşamak ve güçlü olmak için onlar gibi olmaya çalışıyoruz. ve iğrençleşiyoruz. bu sorunun hiç de zor bir cevabı yok. yazdığım kadar basit.
Çünkü iyi olmak bir süre sonra zor geliyor ve bu sistemde de iyi kalan eziliyor. Bu yüzden insanlar da toplum sürüsü psikolojisi ile aynı şeyi yapıyorlar. Örneğin sağ taraftan ses gelince herkesin dönüp sağ tarafa bakması gibi. Ama arada birkaç kişi o yöne bakmadan yoluna devam eder ya hani. Hah işte onlar sağırlardır. Yani iyiler. İyi kalabilenlerdir aslında...
Başkasına zarar vermekten endişe duymuyorlar, yaşadıkları güzellikleri sıradan ve hiç sayıyorlar, bencillik odaklı hayat yaşıyorlar diye düşünüyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
10 ay
Kendi görüşüm ama İnsanların surekli kısa süreli haz veren şeylere ilgisinin artmasından dolayı mesela reelslar gibi yadakısa süreli trendler gibi bu kisa süreli ilgi cekici seyler insanların bağlılık duygusunu azaltıyor buda insanlardaki aitlik duygusunun zamanla azalmasına ve bencillesmessine neden olmasındaan kaynaklaniyor Uzun lafın kısası bu trendler insanllarda bir birine bağımlılık duygusunu azaltiyor buda daha bencil ve çıkarcı bir toplum olusturuyor hal böyle olunca insanlar gün geçdikce kötüye gidiyor OKUDUYSAN TESEKKUR EDERIM Bu tarz insan davranışları ile ilgili kitaplari severim onerilerileriniz varsada seve seve okurum.
Etkileşim çok önemli. Bir insan dünyaya geldiğinde masumdur. Zaman içerisinde aile ve toplum ister istemez onun karakterini etkiler. Ya onlara benzer zamanla ya da onları kendine benzetmeye çalışır Bu da mümkün olmayınca olan kendisine olur..
Hassas kalpler çok yıpranıyor çünkü. Bu bir nevi koruma mekanizması. İyilerin kıymet görmediği, bencillerin itibar gördüğü bir dünyada çok görmemek lazım.
Genelde kötüleşen insanlar geçmişte zorbalanmış ezik insanlar oluyolar ve bu süreçte kişi kendisini kötü hissetmemesi için başkalarına zarar vermeyi normalleştiriyor