Kimilerine göre 30’a gelince ‘eyvah yaşlandım’ depresyonu başlıyor, kimisi ise ‘oh artık kendimi buldum’ diyor. Sizce 30 yaş dönüm noktası mı yoksa yeni bir başlangıç mı? Gerçekten gençlik bitiyor mu, yoksa en güzel yıllar mı başlıyor?

Kimilerine göre 30’a gelince ‘eyvah yaşlandım’ depresyonu başlıyor, kimisi ise ‘oh artık kendimi buldum’ diyor. Sizce 30 yaş dönüm noktası mı yoksa yeni bir başlangıç mı? Gerçekten gençlik bitiyor mu, yoksa en güzel yıllar mı başlıyor?

Sabırsızlıkla bekliyorum 😃, az kaldı... Ve beklediklerim gerçekleşmiş olursa deme keyfime bebeğim ahahah
Bence en güzel yaşlar, hatta 35 ve sonrası... Çünkü nasıl bir şey biliyor musun? Kendine koyduğun hedefleri gerçekleştirip, bağımsız, güçlü, özgür ve bilge bir kadın olmanın verdiği haz bambaşka.
Bence 30 yaş tamamen bakış açısına bağlı. Bazıları eyvah yaşlandım diye panikler çünkü 20’lerdeki enerjiyi, plansızlığı özler. Ama çoğu insan için 30 yaşına geldiğinde ne istediğini daha iyi bildiğin, saçma şeylere tahammülün azaldığı ve kendi değerini fark ettiğin yıllar oluyor. Gençlik bitmiyor, sadece şekil değiştiriyor bence yani
Vay be eskiden 30 demek ne kadarda büyük bir adammış kadınmış algısı oluştururdu, şimdi nerdeyse 30 a geldik çattık ama hala çocuk gibi hissediyoruz
Maddi gücün yerinde, aklın daha başında. Ne gençlik ne yaşlılık bence, gençken yapılan hataları yapmayacak olgunluktasın ama evde oturamayacak kadar da enerjik. Şu an en güzel zamanlarımdayım tabii 40larımı görmedim bilemeyeceğim, belki ilerisi daha da güzeldir :))
Hepimizinn 🫶🏻
Bence 30 yaş, hem kendini tanımanın hem de hayatı daha kaliteli yönlendirebilmenin başlangıcı ❤️. Artık ne istediğini biliyorsun, neyi istemediğinden de eminsin. Gençlik illaki bitmiyor; sadece daha bilinçli keyif almayı öğreniyorsun. O “eyvah yaşlandım” düşüncesi, toplumun dayattığı saçma bir fikirden ibaret. Kendine şans verirsen, 30’lar hayatının en güzel dönemi olabilir 🌈✨.
Cevap
24Cevap
kişiye ve nasıl hayat yaşadığına göre değişir
Valla asıl hayat bu yaşta başlıyor
20li yaşlardayken 30lar 40lar bana hep teyze gibi gelirdi, sonra ben 30 oldum aa ne kadar da genç bir yaş dedim şimdi 40lardayım ne kadar genç bir yaş demiyorum artık ama şunu diyorum;
https://www.instagram.com/reel/DM2sGECCJQa/?igsh=MXRvbDQ0c3V5azZudQ==
Teşekkür ederim 🫶
şu an 20 'lerde gibiyim hayat neşem enerjim yerinde ,30da böyle kala bilirsem güzel olur.30'lular genç geliyor gözüme, hiç 30luya benzemiyorlar, ruhu genç olmalı insanın.😌
30 gayet genç bir yaş gençlik dediğin birazda insanın içindedir hissettiğidir diyorum. Asıl eğlence ondan sonra başlar kendini tanırsın oturur bazı şeyler 🌸
Kesinlikle
Gençlikteki gibi enerjik saf toy bir enerji değil daha olgun aklı başında bir yaş aralığı gibi şekerim ama renklendirmek bizim elimizde 🍀
Eskiden çok büyük gelirdi 30 yaş bana şu an çok küçük geliyo🥺
Kimine göre iş işten geçti kimine göre yapılacak işler ve hayat yeni başladı.
Eğlence mi gözlerim uzağı seçemiyo nerde Hami
30 yaş, fiziksel olarak gençliğin azıcık yavaşladığı ama zihinsel olarak gerçek anlamda “yaşama gücünün” arttığı bir eşik.
Asıl eğlencenin başlayıp başlamayacağı ise, 20’lerinde yaptığın yatırımlara (kendine, ilişkilerine, sağlığına) çok bağlı.
Bana bak sence bitmiş mi gençlik 30 üstüyüm ama minyonum ben 🤔
Sen kadar olamayız estağfurullah 🤏🤪
Yok be hahah öyle bir iddiam yok taç 👑 gibi sadece yaşıma göre minyonum o farklı anlaşılsın istemem en iyisi gibi bir gayem söz konusu değil herkesin kendine göre var bir güzelliği. 💅
Ben de severim allahın yarattığı her canlı güzel 😌🌻
Kesinlikle💖
Vallaha 30 olunca çökersin dediler, gençliğime geri döndüm. Genetik yaşam tarzı çok önemli
Evet tabikide 😎
İnsanın en tuhaf yaşlarıdır 25-35 arası dönem. Kimisi evli çoluk çocuğa karışmış oluyor kimisi henüz kendi çorabını bulamıyor durumda oluyor. Cidden çok garip. Hiç belli bir standartı yok.
Eğer 30'una kadar boş yaşamasından eğlenceli olur. 30'a kadar evini, arabanı alıp kariyerinde doğru adımlarla ilerliyorsun en keyifli yaşlar diyebiliriz.
Aslında hayat bitmiyor da evliysen evliliğini algılamaya başlarsın değilsen kendini tanımlamaya ne istediğin konusun da netleşmeye yani artık mavi diyorlarsa mavi dersin
Eğer sağlığına dikkat ettiysen ve 30dan önce hızlı yaşadıysan 30dan sonra kendinin kralı oluyosun bence
Kadınlar olgunlaşıyor ama erkekler kafayı kırıyor hele ki ilişkileri yolunda gitmediyse hep reddedildiyse her kadın gözlerine hain geliyor. Ha olgunlaşanı da var yine de hepsi demem doğru olmaz.
Hayat hissettiğimiz anla başlar, yaş sınır değil rakamdan ibaret bir olgudur..
Cahillik yılları bitiyor, asıl eğlence yeni başlıyor 😄
İnsandan insana değişir. 30'lar gelince benim için güzel bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum.
Ben niye yirmi beşten sonrasından ürkmeye başladım ya ajdjsj ayaklarım diretiyor
Her şey oturmuş oluyor, asıl hayat o zaman başlıyor bence
Gençlik de heves de enerji de her şey bitiyor. Her şeye geç kalmışlık hissi elini ayağını çekiyorsun her şeyden. Yaşlı moduna giriyorsun. Bende öyle oldu en azından
Aslında hayatın tadını asıl o yaşlarda almaya basliyorsun en güzel zamanları bence
Depresyona girmeye gerek yok olgunlaşıp aklını basina devsirse yeter sanki
Yani 50 ye kadar 20 sene olduğunu düşünürsek eğlence yeni başlıyor denebilir.
Gençlik kavak yelleri oluyor
Hepinizden gencim.
🧿
Kadın her yaşta güzeldir🌸
Asıl eğlence şimdi başlıyor kızçem. 😄
Valla yalan yok ben 28nden sonra daha çok keyif almaya başladım oysa ki ondan önceki hayatım daha canlıydı.
Ben 36 yaşındayım maalesef gençliğimi hiç yaşayamadım da hissedemedim de bu yaştan sonra nasıl olacak bilmiyorum
Evdemisin
@hayatındışında yaşıyormusunn
İnsanların gerçek yüzünü çözmüş aklı başında biri olarak yeniden başladığın yaştır 30
30 değil de 35 den sonra artık eskisi gibi olmuyor hiç bir şey...
Ben hala gencim hala güzelim
30 dan sonra başlıyor her şey 😅
Bitmemesi için çabalıyorum.
Asıl eğlence yeni başlıyor ✨
Asıl eğlence başlar 🤣
Hayır bitmez kişinin enerjisi önemli
Bence asıl eğlence başlıyor..
Hayat 18 e kadar ondan sonrası zaten çöp
Neden çöp olsunki
Bizim şimdiden bitti dermişim dhfj
20 olup yaşlı hisseden ben
20 li yaşlar güzeldir dolu geçirenlere tabi