Değişmek istiyorum nasıl yapacağım?

Ben her zaman özgüvensizdim hayatım boyunca hepp, artik biseyler değişsin istiyorum kendimi hic begenmiyodum ama farkettim ki bazen özen gösterdigimde kendimi beğeniyorum saçlarımı percem kestim ve kırıklarımı aldırdım şimdide boyamayı düşünüyorum birkaç ay önce makyaj yapmayı bile öğrendim ( zor geliyodu baslarda) neyse istee her konuda kendimi gelistirmek istiyorum pek arkadsim yok Şu an , bazen cok utangac olabiliyorum cengingenim napıcam pek kıyafetim de yok yani çeşit çeşit cantalarim ayakkabılarim kıyafetlerim yok buna bütçem de yok açıkçası bir işe girmek istiyorum ama çengingenliğim yüzünden bunu da yapamıyorum küçük ama etkili değişiklikler ne bileyim yardimci olursaniiz cok seviniirm :))
Güncellemeler
9 ay
Belirtmeyi unutmuşum yakalsik 4-5 ay önceye kadar hep çok kilolu biriydm degişmeyi kafamaa taktığımdan beridir biseyleri başarıyorum kısa boyluyum ona yapicak bisey yok 72 kilodan 58e indim halen 3-5 fazla kilom var ama onu halledicem zorluklar cekiyorum ama olucak gibii fikir veren herkese tesekkür ederim
Değişmek istiyorum nasıl yapacağım?