Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Aslında duygular biz istemediğimiz sürece bizi bağımlı hale dönüştürmez, insanın isterse kendi dur noktası vardır. Kendini koruma içgüdüsünden kaynaklı istemsizce veya kendine bu kadar yüksek dozda duygu beslemek iyi gelmiyorsa kendini geri çekip sınır çizmeyi bilir. Fakat bu bilinçli bireyler için geçerlidir. Olgunluğa erişmemiş kişinin bir kriteri de hedefi de olmaz çoğu zaman o nedenle birine/bir şeylere bağlanmaya dünden heveslidir. Çünkü daha kendiyle başbaşa kalmayı keşfedemediğinden, başkasından medet umar o nedenle maksimum duygularla gider karşıdakine. Eğer umduğunu bulamaz ise yine duyguları en üst seviyede yıkım yaşar. Bu kadar üst seviyede yaşamayı da aşk sandığından karşı taraf istemedikçe daha da takıntı hale gelir ve bağımlılık ortaya çıkar bana kalırsa.
Oooooooo açık ara en sevdiğim yorum oldu ss aldım
Eline sağlık
Teşekkür ederim 🙏🏻
Rica ederim ve ben teşekkür ederim
Evet çoğu zaman öyle olur… Duygular, beynimizde güçlü bir bağ ve ödül mekanizması oluşturur; sevgi, arzu veya ilgi hisleri yoğunlaştığında, kişi onları sürekli düşünür ve takıntı hâline gelir. Yani bir şey veya birini düşünmeden duramamak, çoğunlukla bağımlılık yapan o duygusal yoğunluktan kaynaklanır.
Duygusal yoğunluk sıkıntılı desene...
Kontrol elinde olduğu sürece bağımlılık yapmaz her duygu. En azından bende öyle, yani yerü geldiğinde zarar verdiğinde anında kesebiliyorum o bağımlılığı. Ama bağımlı yapan şey bir nevi takıntıdır zaten, tehlikeye yol açan..
Keşke bende kesebilseydim bazı durumlarda.
Bağı koparmak lazım zor olsa bile
Öyle elbette :/
Duyguları fazla derin yaşamaktan oluyor. Içimizden çıkarana kadar zaman alıyor bu da takıntı gibi görünüyor ama halbuki bu bir iyileşme süreci.
Herkese aynı olmaz bu arada. Bazı insanlar duygularını çok yüzeysel yaşar.
Aynı derinlikte olmama durumu... Ve yüzeysellik. İnce noktalar .. duyguları yüzeysel yaşamak daha mı iyidir?
Sanırım haklısın...
Takıntılar çoğunlukla duygularla bağlantılıdır. Birine ya da bir duruma bağlılık geliştirdiğimizde beyindeki ödül mekanizması tetiklenir ve duygusal bağımlılık yaratır. Beyin de bu "ödül" hissini sık sık tekrar etmek ister. Evet, bu yüzden insanlar bir şeyleri takıntı haline getirebiliyor. Ama önemli olan, bu hissi kontrol etmeyi öğrenmektir 🧠✨.
Benim oyum "Evet".
Aferin kız. Sen bu sanal aleme bağımlı mısın sence?
Cevap
4Cevap
Takıntı haline geliyorsa duygu değildir o. Hırs ve egodan başka bişey değildir. Duygu, gerçek saf duygu takıntıya dönmez.
Hımm gerçekten farklı bir bakış açısı olmuş 🙏
Bağımlı olduğum iki şey var şu hayatta 1. si tatlı olan her şey 2. zhinimin çektirdiği acılar
Tutsağım kendine tutsak
Tatlı olan her şey hımmm. bu sadece yemeği kapsamıyor galiba
🙂
Duygular bağımlılık yaptığı için değil bir insana alıştığın için her gün hayatında olduğu için yemek yemek gibi bir alışkanlık haline gelir
Ooo güzel bir yorum oldu
Rica ederim
Takıntılık yapmak farklı seviye reis bence ya o artık hastalıklı bi aşamaya giriyor. Ama yoğun duyguların etkisi var tabii ki
Kesinlikle dediğin gibi
Takıntılılık bir hastalıktır,genelleme yapmak yanlış olur. Takıntıya sebebiyet veren duygular sağlıklı değildir.
Sağlıklı olmadığı kesin 🙏
Bence duygular bağımlılık yapmıyor çünkü kötü hissettirmesine rağmen o şeyden vazgeçmemeye biz takıntı diyoruz
Hımm duygular bağımlılık yapmıyor diyorsun... belkide dediğin gibidir.
Evet takıntıyı biliyorum
Evet, çoğu zaman takıntı haline gelen duyguların altında bağımlılık benzeri bir mekanizma çalışır. Bu, hem biyolojik hem de psikolojik düzeyde olur.
Bunun iyi tarafı var mı acaba
Evet, duygusal takıntı veya bağımlılık gibi görünen durumun bazı olumlu yanları da olabilir, ama tabii ölçülü olduğu sürece. Ancak, ölçüsüz ve sürekli takıntı hâline gelirse hem ruhsal hem de sosyal açıdan zarar verir; stres, kaygı ve ilişkilerde sorun yaratır.
Her şeyde olduğu gibi duygularda da ölçülü olmakta büyük fayda var.
Hakikaten sıkıntılı bir durum bu
Ay bilemedim sabah sabah duygu bağımlılık arasında nasıl bir döngü olduğunu
: ) boşverin bende çok bilmediğimden sordum
Takıntılı olan sensin duygu falan değil duygu kolay olusmuor
Hımm olabilir miki
Kendini Sorgulamak pek âlâ anladım bir gün bunu yapacağım
: )
Galiba bir süre maruz kaldığımız duygu veya şey her ne ise konfor alanı yarattığı için
Bunu düşünmemiştim... Haklısın
Konuyla alakasız sen böyle derin düşündükçe iflah olmazsın benden sana uyarması
Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim reis
Belirsizlik takıntı yapıyor
Galiba..
Kesinlikle öyle oluyor.
: /
Takıntı varsa duygu beslemiyordur benim açımdan
Neden sizce o zaman?
Saplantıdır bunun da bir duygu olduğunu düşünmüyorum hastalıktır
Anlıyorum..