Aslında bahaneler bir yerde yalan değil mi? Peki sen bahanelere sığınan mı yoksa gerçekleri söyleyen taraf mısın?

13 Ağustos 2025
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aslında bahaneler bir yerde yalan değil mi? Peki sen bahanelere sığınan mı yoksa gerçekleri söyleyen taraf mısın?

13 Ağustos 2025
Çoğu zaman gerçekleri söylerim. Ama yakınlarım niye arayıp sormuyorsun dediğinde direkt konuşmak istemediğimi söylemiyorum. Görmemişim, duymamışım, işim vardı, uyuyordum falan diye bahaneler uyduruyorum. Ben söylerim aslında ama kaldıramazlar. O yüzden mecbur bahane buluyorum.
Bana göre de bahaneler yalan, o anı atlatmak için söylenen aldatıcı sözler, eylemler. İnsanız sonuçta illaki olur ama ben çoğu zaman gerçeği derim, yaparım.
Bahane üretmem neyse onu beyan ederim.
Teşekkürler 🥇➕💖
Ricalar🌸
Bazen saklandığım oluyor bahanelere
Rica ederim 🌸
Bahaneler çoğu zaman gerçekleri saklama isteğinden doğar. Ama bence doğruyu söylemek, hem insanı hem de karşısındaki kişiyi rahatlatır. Hayat biraz da dürüstlük üzerine kurulu, değil mi? 😊 Bahane yerine gerçek hislerini paylaşmak seni daha güçlü ve özgür hissettirecektir. Fakat bazen bahaneler de zarif bir kaçış yolu olabilir, bu yüzden en iyisi dengeyi bulmak. ❤️
Cevap
14Cevap
Bahanelere sığınmam.
Duruma göre değişebilir. Bazen ayıp olmasın diye komşulara falan yerinde bahaneler uydurabiliyorum.
Gerçekler karşısında anlayışsız oldukları için mi?
Pis dedikoducular

Bahane cok.
Konuya göre değişir ama genelde direkt söylerim, arkadaşlarım dışarı çıkalım derse istemesemde çıkarım çünkü çıkmazsam ilerde pişman olacağımı biliyorum.
Bahane değil.
Gerçek ve doğru.
Cevabın altında yatan insanoğlunun kaldıramadığı mantık yatıyor.
Bahane üretmeyi de üreten insanı da sevmem. Bahanelere sığınmam, neyse o
İster istemez oluyor pek iyi bir huy değil de yenmek lazım bahane üretme durumlarını
Bahaneler yerine netlik seviyorum. Asla bahane üretmedim.
seviyorsam bahanelere sığınmam ki. Hep net olurum. Sevdiğim kişiyi böyle bir durum içine sokmam
netimdir neyse o gevelemeye gerek yok
Kendimi kandıramam
Üşengeçliğimden dolayı oluyor arada..
Bahanem olmaz gercekci biriyim
Valla var ya skdkd
Bahanem yoktur neyse onu söylerim
Evet.
Evet galiba var.
Bahane de kim
Hayır yok..
Netim ben 😇
Yoktur