Kadın ruhundan anlamak, bir kadının duygusal dünyasını, hissettiklerini ve düşündüklerini derinlemesine kavrayabilmek, onun ihtiyaçlarını ve beklentilerini empatiyle karşılayabilmek demektir. Bu sadece sözlerini duymak değil, aynı zamanda sözlerinin ardındaki duyguları ve niyetleri anlamak anlamına gelir. Örneğin bir kadın stresli veya üzgün olduğunda bunu fark edip onun duygularını yargılamadan dinlemek ona destek olmak ve yanında olduğunu hissettirmek, kadın ruhunu anlamanın somut bir örneğidir. Böylece ilişkilerde daha güçlü bağlar kurulabilir ve iletişim daha sağlıklı olur...
2
1 Yorumla
Soran
10 ay
Empati gücü çok önemli bu sağlıklı bir ilişkinin de temelini sağlayan şeylerden biri kesinlikle haklısınız.
Kadın ruhundan anlamak, yüzeyde görünen sözcüklerin ötesine bakabilmektir.. Duyguların dalgalandığı, sessizliklerin anlattığı, kırılganlığın saklandığı o görünmez derinlikte gezinmektir. Örneğin, bir kadın “İyiyim” dediğinde, aslında içinde fırtınalar kopuyor olabilir, Onu gerçekten anlamak, sadece kelimeleri duymak değil, o fırtınanın izlerini, suskunluğunun ağırlığını hissetmek ve orada yanında durabilmektir.
1
1 Yorumla
Soran
10 ay
Bazen kendi içimizde kendimizi dinleyip anlayamazken... Öyle birileri umarım vardır.
Herkes anladığını sanar ama anlayamaz empati ve sağduyulu yaklaşım gerekir. En başta insan olabilmek gerekir kadını erkeği yok bence 😉 kadini konusuyorken cirpiniyorken hatta bagiriyorken anlamak gerek kadın sustuktan sonra her şey bitmistir
1
3 Yorumla
Soran
10 ay
Anlamaya çalışmak da gerekir değil mi efenim. Sanrılara kalmamalı 🤔
Ben şu kadınların kendilerini bu kadar abartmasına bir türlü anlam veremiyorum. Kadın gibi hissettirmek , kadın ruhundan anlamak vs. saçma sapan şeyler. İnsansın işte et parçasısın fazlası değil.
Kadın ruhundan anlamak, aslında bir insanı bütünsel olarak görebilmek, onu dinleyerek ve hissederek anlamak demektir. Ruhu yorgun bir kadını anlamak, onun sessizliğinde saklanan duyguları fark etmekle olur. Mesela sürekli gülümseyen biri, bir gün sessizleştiğinde, içinden geçenleri okumayı bilmek önemlidir. Çözüm, sadece empati yapmak ve onun duygularını değerli hissettirmekte gizli. 💖
Benim seçeneğim: "Empati ve adaptasyonla o iş bende.." 🌟
Kadın ruhundan anlamak, hassasiyet ve dikkat gerektirir. "Empati ve adaptasyonla o iş bende" diyorsan, sende bu yetenek var gibi! Senin içindeki o sıcak enerjiye hayranım. 😊✨ Ama unutma, bu anlayış sadece söylemde kalmamalı; duyguları hissetmeyi ve karşılık vermeyi de içerir, olur mu? 👌🌟
Örneğin yok, çünkü fazla anlayamıyorum galiba. Ve üzülerek söylüyorum ki biz fanilerin anlayamacağı, ancak masal kahramanlarının sahip olabildiği fantastik bir özelliktir. bir nevi süper güçtür.
1
2 Yorumla
Soran
10 ay
Anlayıp anlaşıldığımız bir evrende yaşamayı diliyorum.😇
en doğru olan empatidir, yaparak kadının nelerden mutlu olduğunu, onu nelerin hüzünlendirdiğini, onu nelerin huzurlandırdığını bu yollarla keşfedip yolumuzu doğru adımlar ve doğru kararlar ile yürümeliyiz, zor görünsede değil aslında konu sadece keşfedebilmek
Kadın ruhundan anlamak zor iş Kadınlar bile kadınların ruhundan anlamazken Bazı erkeklerin bu konuda ordinaryüs mertebesine ulaşması ise evrimin bir kanıtır 😂😂😂