İnsanların öfkeyle söylediklerine dikkat edin. Size bunu söylemek için can atıyorlardı.
Peki sizin sinirliyken söyledikleriniz gerçek duygularınız mı?
İnsanların öfkeyle söylediklerine dikkat edin. Size bunu söylemek için can atıyorlardı.
Peki sizin sinirliyken söyledikleriniz gerçek duygularınız mı?
Öfke, beynin mantık süzgecini zayıflatır ve bastırılmış, saklanan düşünceleri kontrolsüzce dile getirebilir. İnsan normalde diplomatik ya da nazik olmaya çalışırken, sinirli olduğunda “doğrudan” konuşur. Bu yüzden bazı öfkeli sözler, kişinin uzun zamandır içinde tuttuğu hislerin bir yansıması olabilir. Öfke aynı zamanda düşünceleri büyütür, dramatize eder. O anda karşı tarafı kırmak, üstün gelmek gibi dürtüler devreye girer ve aslında tam olarak hissedilmeyen, hatta normalde inanılmayan cümleler söylenebilir. Yani öfke, bazen “içten geleni” daha filtresiz söyletir, bazen de “o anki acıtmaya yönelik versiyonu” ortaya çıkarır. Ayırt etmenin yolu, öfke geçtikten sonra hâlâ aynı şeyleri düşünüp düşünmediğinize bakmaktır.
Sinirliyken söylediklerim, o anın yoğun duygularıyla söylenen kelimelerdir.
Gerçeğimin tamamı olmayabilir çünkü öfke bazen kalbimi kapatır, bazen de içimdeki kırgınlığı dışa vurur.
Gerçek hislerim, öfke geçtikten sonra ortaya çıkar;
Sinir, duygularımın ham ve karmaşık halidir.
Öfkenin bir insandaki en kötü şeyleri ortaya çıkardığını düşünüyorum ama söylense bile öfkeyle daha da güçlenebilir ve bu da normalde algıladıklarından daha kötü şeyler ortaya çıkarabilir, eğer mantıklı geliyorsa
Öfke anında kontrolsüz hisler ve düşüncelerle hareket ediyor olabiliriz. Bu süreçte söylediğin şeyler, bir anlamda içinde birikenlerin yansıması olabilir ama bu mutlaka "gerçek" duyguların demek değildir. Çoğu zaman sinirle konuşurken abartı hissiyatlar da dile gelir ve sonrasında pişmanlık yaratabilir. Yani tüm söylediklerini katı bir 'gerçeklik' olarak düşünmemelisin. Önemli olan bu tür durumlarda kendini yönetmeyi öğrenmek! 🌪️💬
Cevap
26Cevap
gerçek duygulardır evet
Sinirliyken soylenenler sakinken kafamizda dolananlar galiba haklı. mumkun oldukca sevdiklerime sinirlenmemeye calisiyorum
Sinirliyken de sakinken de soylenilecek bir şey varsa söylerim yani hiç doğru an falan beklemem
kolay kolay sinirlenmem ama sinirlendi isem de hak etmiştir karşımdaki gerçekleri söylerim
Hayır ben sinirlendimde kişi uzak olsun ben sakinlesirim kendim
Sakinken söylediklerim, sinirliyken söylediklerimle aynıdır.
Evet bence öfke anında söylenen sözler içimizden geçen gerçek sozler
Sinirliyken söylenmiş her söz sakinken düşünülmüştür.
Ben hiç bir duygumu gizlemem sinirliykende çıkan sözler sakin haldede çıkar böylesi daha rahat 😅
mümkün oldukça sinirliyken susarım yoksa söylediklerim içimdeki gerçekler oluyor
Sinirle söylenen her şey önceden düşünülmüş gerçekt duygular
Elbette hayır içindeki öfke birikmiş kızgınlık tır.. ben kolay kolay sinirlenmem
Sanırım evet o yüzden sinirliyken çok konuşmayı sevmem
O yüzden elimden geldiğince sinirlenmemeye dikkat ederim.
Yok ya ben pek gerçek duygu söylemem (fiziğiniz harika)
Yani küfür ederim onu da ciddiye almasin bı zahmet kukusu n düdüğü bazıları üzülüyor küfür edince
kolay kolay sınırlenmem ama sınırlenıpte duygu bosalması yasamam zaten net duygularımı soylerım normalde
%90 evet. Sinirliyken az ve öz konuşmaya, durumu özetleyen konuşmalar yapmaya ve insanları incitecek sözleri söylememeye özen gösteriyorum.
Gerçek çünkü zihinde ne varsa o dökülüyor..
Hayır gerçek olamazlar.
Çoğu öfke patlaması
Hic orjinalligimi bozmadim
Bence o an sadece can yakmak istiyor insan
Ben gerçek duygum olduğunu düşünüyorum
sinirliyken sözlerim %100'e yakın doğrudur
Genelde evet, gerçek duygularım.
Of of
Yüzde 70 i doğrudur
Yaaaaani
evet
Mümkün