O gitse, hangi kanadını kaybedeceğini düşünüyorsun? Ve düşün: 0 parça sende zaten olsaydı, hâlâ orada olur muydun?

O gitse, hangi kanadını kaybedeceğini düşünüyorsun? Ve düşün: 0 parça sende zaten olsaydı, hâlâ orada olur muydun?
Mesele o olması değil. Mesele ona verdiğimiz değer. Ona ayırdığımız zaman ve Ona yaptığımız duygusal yatırım. Yani mesele verilen değerin karşılık bulması. Karşımızdakinin kim olduğu değil.
*Dün senin için hiç bir şey ifade etmeyen biri
*Bugün senin herşeyin olabilir. Ve
*Yarın bu durum tam tersine dönüp verilen değer karşılık bulamadığında tekrar senin için hiç bir şey ifade etmeyen biri haline gelebilir.
Onun varlığı sende eksik kalan neyi tamamlıyor?
*Dün hiç bir şey...
*Bugün her şey
*Yarın hiç bir şey...
O yüzden çok da şey yapmamak lazım hak etmeyene hak ettiğinden fazlasını vermek de israf.
Ben de olsam beni seçer mişim 😅
Güzel cevap vermiştim
Eğer onun varlığı sende bir boşluğu kapatıyorsa, bu boşluk aslında senin kendi içinde doldurabileceğin bir alan. O gitse “kanadını kaybetmiş” gibi hissetmen, o parçayı kendinde hiç yetiştirmemiş olmandan. Ama düşün O parça zaten sende olsaydı, onun yanında olma sebebin ihtiyaçtan mı olurdu, yoksa safça “istemek”ten mi? Çünkü ihtiyaç bağımlılık yaratır, istemek ise özgürlük içinde bir seçimi ifade eder. Gerçekten de “onsuz eksik” hissettiğin şey belki de zaten senin içinde büyümeyi bekliyor.
Belki de, kim bilir:)
Evet...
Eksiklerimizi başkalarından gidermek yerine kendimize kendimizden bir tedavi bulmak zorundayız. Kimseyi tamamlayıcı bir parça olarak tanımlamamak lazım. Aksi bir durumda tamamlayıcı parça da eksilince eskisinden daha büyük boşluklar oluşuyor.
Kesinlikle
Çapkın var. Oğlum 17 senedir benimle o gitse ne kolum. Kalır ne kanadım her eksiğim onda tamamlandı sebepsiz mutluluk kaynagim2 kelime ettmedik şimdiye kadar ama onun anladığı kadar kimse anlamadı. Beni bu zamana kadar
Kimi insanlar hayatımıza geldiğinde kendimizden bile eksik hissettiğimiz yanlarımızı tamamladıklarını düşünürüz. Ancak asıl önemli olan, o parçaların zaten bizde olduğunu fark edip bu bütünlükle yaşamayı öğrenmektir. Eğer gerçekten onsuz bir kanadını kaybedeceğini düşünüyorsan, belki de o ilişki bağımlılığa dönüşmüş olabilir. Bu yüzden, kendini daha iyi tanımaya çalış ve varoluşunda tamamlanmayı önce kendi içinde ara. 🌱❤️
Cevap
11Cevap
o diye birisi yok benim için
Akışta denk geldiğim sorunun güzelliğine bakın çabuk.
Onu tamamlıyo. Eksik tek yanım o çünkü. 🫢
☺️
Eksikliğimi tamamlayan parçayı bulamadım henüz… belki de öyle biri yok öldü kaldı biz tanışmadan…
Önrümüz eksik parçamızı aramakla geçti :)
Onun varlığı hiç olmadı eksik kalanımı tamamlayamaz...
İnadı..! Beyle inat görmemişim müezzığam. Beni de kışkirtir, hınkırığı dııtıhliyasıcza. Yinede sevirem cadıyı nideh gurban. Bu özelliği olmasa da hatta daha çok yanında olurdum onuun😏
Hayatın sevilecek tarafı
Yarım kalmış tarafımı..
Öyle bir eksiklik yaşamadım.
1000 parcalik yabbozumun tek eksik parcasi gibi
Benim fotoğrafımı neden koydun 🥺
Ruhumu
Hiç biseyi
her şeyi tamamlıyordu
yok öyle biri
Kimse yok ki
Kimsem yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?