Geçmişte yaptığı kötü şeylerin niteliğine ve kendisinin değişmeye ne kadar istekli olduğuna bağlıdır. Örneğin gençlikte yapılan küçük hatalar ya da hatalı kararlar kişinin yaşadığı deneyimlerle olgunlaşıp kendini geliştirmesiyle zamanla değişebilir ve düzeltilebilir. Ancak başkalarına ciddi zarar veren ya da ağır suç sayılabilecek davranışlarda bulunmuşsa bu tür değişimler çok daha zor uzun ve samimi bir çaba gerektirir. Yine de insanlar tamamen değişmese bile hatalarından ders alarak daha iyi bir insan olmaya çalışabilirler. Önemli olan bu sürecin içtenlikle ve kararlılıkla gerçekleşmesidir...
İnsanlar değişir ama öz dediğimzi fıtrat dediğimiz şey her zaman Baki kalacaktır...
İnsanları değiştirmek aslında oldukça mantıksızdır çünkü olaya şöyle bakıyorum bir kadını tanıyorsun ve tanıdığın andaki benliğini özünü özümüz olsun ve seviyorsun daha sonra aslında ben senin bu halini seviyorum değişmeni istiyorum direkt baskı yapmaya başlıyorsun peki o kadın değiştiğinde sevdiğin kadından gelene kalıyor!!
Hiçbir şey ve sen sevdiğin kadını değil de hayatına başka birini adapte etmeye çalışıyorsun tamam insanları oldukları gibi kabullenmek çok zor bunu ben de biliyorum fakat özüne ve sözüne güvendiğin insanların değişmesini istemek yerine gelişimine destek olmak asıl sevginin görevi diye düşünüyorum...
Bu insanın kişisel gelişimiyle alakalı bir durumdur. Dünyası küçük, bilgileri sınırlı basit yaşayan insanlar değişemezler. Ki bunlar insanlığın bence %90-95 ini oluşturuyor. Hayatı çevresinden ibaret sanmayan, çeşitli kültürlere, tarihlere, psikoloji bilimine hakim insanlar ise kendilerini her daim değiştirme eğilimdedir. Çünkü öğrenmeye açıktır ve kendinin en iyi formunu bulmaya çalısır. Yine de söylemek gerekir ki gelenekçiler değişime daima kapalıyken yenilikçiler ise daima farklı şeyler tatma, yapma, öğrenme ve keşfetme eğilliminde oluyorlar bence...
Anladım çok net söylüyorum rahat insanların %90-95 i böyledir değişmez :) Bazı şeyler asla değişmez. Aldatan bir erkeğin 30 sene sonra da olsa tekrar aldatma olasılığının olduğu gibi. Bunu ayırt edebilmenin bir yolu var aslında. İnsanlara uygun şartları yarat ve arkadana yaslanıp izle. Tekrar aynı şekilde mi davranacak yoksa değiştiğini sana yaptıklarıyla gösterebilecek mi? Ben hep bu şekilde yaklaşıyorum insanlara. Bilerek saf kandırılması kolay, aptal izlenimi verip onlara olan güvenimi nasıl da yok ettiklerini izlerim. Hep bir umut işte belki bu sefer dürüstünü bulurum falan diye ama yanıltmıyor. Bu uğurda kayıplarımı da kayıp olarak görmüyorum açıkçası.
İnsan kesinlikle değişebilir, bu bir gerçek. Hatalar yapmak, insanın doğasında var; önemli olan, o hatalardan ders alıp almadığıdır. Eğer bir kişi geçmişteki hatalarını gerçekten fark eder, onları telafi etmeye çalışır ve samimi bir değişim isteği taşırsa, bu mümkündür. 🌱 İnsan doğası, öğrenmeye ve gelişime açık olduğu sürece umut vardır. Önemli olan süreç içinde gösterdiği çaba ve kararlılık!💪
Elbette, insanlar değişebilir. Geçmişte kötü şeyler yapmış olmak, onların gelecekte daha iyi biri olamayacağı anlamına gelmez. Değişim zaman, emek ve istek ister. Bir kişi gerçekten kendini fark edip değiştirmeye niyetliyse, bu mümkün olur. Önemli olan samimiyet ve çaba.
Ama bazı kötüler değişmez. Değişim için istek ve samimiyet olmazsa, insanlar olduğu gibi kalabilir. Herkesin değişme potansiyeli vardır ama bu potansiyeli kullanmak tamamen kişinin kendi kararına bağlıdır.
inanmıyom değişmek isteyen değişir ama çevremden gördüğüm kadarı ile bir insan değişmez değişeni görmedim ama herkes böyle olcak diye bir şey yok değişebilen vardır ama %99 ihtimal ile değişmez o yüzden olumsuz bakıyom