Silindi ruhumdaki aynalar.. her bakanı göstermiyorlar artık, Sevmek can yakar... hiç bilmediğim bir yerde ahın tutar mı? Her hatada... Olumsuzlukta seni mi anmalı... Be kadın, Zamanın üzerime etkisi ve anıların birbirine geçişip karışması kadar metanetim...
Küçükkende nefret ederdim karışık olan şeylerden... Hâlâ da öyle, Bozuklukları severdim... Şimdi ise penceremin kenarına bırakıyorum... Hani derdin ya "" bazı şeyleri taşımak ağır gelir"diye... Öyle işte.
Ruhun kırılmış, aynaların silinmiş; artık seni olduğu gibi yansıtan değil, yansıtmayan bir dünya var. Bu satırlarda sevmenin nasıl can yaktığı, yüklerin nasıl ağırlaştığı ve zamanın acımasızca izlerini bıraktığı açık. “Her hatada seni mi anmalı…” diyen kadın, kendine biçilen suçlulukla boğuşuyor; sanki hayatın tüm yükü omuzlarında.
Küçükken nefret ettiğin karmaşa hâlâ var ama artık ona eskisi gibi direnmiyorsun, sadece pencereden dışarı bırakıyorsun; çünkü taşıyamayacak kadar ağır artık. Bu şiir, bir teslimiyetin, yorgunluğun ve gerçekliğin itirafı. Acı, yorgunluk ve yalnızlıkla yoğrulmuş bir metanetle, kendini koruma içgüdüsünün keskin bir yansıması.
Gerçeklik acıtır, sevgi yaralar, zaman siler ve anılar birbirine karışır; bu dizeler tam da bu çıplak hakikati söylüyor. Bırakmak, vazgeçmek değil; hayatta kalmanın ve sınır koymanın en sert ama en haklı yolu. En iyi yorum budur: Sen artık sadece kendin için var oluyorsun. Başkalarının yüklerini değil, kendi varlığını taşıyorsun. Kırılganlığın içinde en sert metaneti bulmuşsun. Bu satırlar, acının içinde dimdik ayakta duran bir ruhun çığlığıdır.
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Aynada gördüğüm şey sadece yüzüm değil, yaşadıklarımın ve hissettiklerimin toplamı. Gözlerimin derininde bazen yorgunluk, bazen umut, bazen de kimselere söylemediğim cümleler saklı. Gülüşümün ardında geçmişin izleri, bakışımda ise hâlâ yeniden başlama isteği var. Kırıldığım yerlerden ışık sızıyor, çünkü acılar da insanı tamamlıyor. Bazen tanıdık, bazen yabancı biri gibi bakıyorum kendime ama her defasında gördüğüm, hâlâ ayakta duran, düşse de yeniden kalkmayı bilen bir ruh oluyor.
çoğu zaman saklamaya çalıştığım ama eninde sonunda kendimle yüzleştiğim gerçek benliğim. Bazen kırgın, bazen umutlu, ama her zaman içten ve samimi. Kusurlarım zaaflarım ve hayallerimle birlikte olduğum gibi görünen bir yansıma işte
Ruhunun derinliklerinde ne büyük bir sızı var... Sanki yıkılmış aynaların ardında, hem kendini hem başkalarını arıyorsun. Bu kadar duygu yoğunluğu, pek çok yaşanmışlığı işaret ediyor olabilir. Hafiflemek bazen düşündüğün kadar uzak değil. Kendi pencerenin kenarına, bozukluklarla birlikte, yüklerini de bırakabilirsin. 🪞✨🐾
Unutma ki, hayat karışık bir bulmaca gibi ama çözümler de hep içinde saklı!
Sevmek can yakmaz; güzel sevip, güzel seviliyorsa insan.
İkisinin dışında çevresel etmenler sebep olur acıya, üzüntüye daha çok. Bu da birbirine kenetlenmeyi, bağları güçlendirmeyi sağlar 🤩
Ruhumdaki aynadan yansıyan da bakan kişinin bakış açısına ve ne niyetle baktığına göre değişiyor 🙃
Kimine cennet bahçesi, kimine cehennemin dibi olarak görünürüm benn..
1
7 Yorumla
Soran
9 ay
Öyle elbette... Bilmediğimden bilmediğimden... Niyetlere göre değişiklik göstermesi evet sanırım anlıyorum. Cennet ve cehennem yine düşündürdün he kuzen
Kişilik & Karakter konusunda 22,4b cevap paylaştı.
Her şey bana bir kırık ayna Her şey bana benden yansıyan Ölümün ötesinde bulduğum nedir? Bir hiçliğin ortasında kavrulurken Bir tek gözlerim mi arar seni Bir ses soluk izin bile yok artık Ben burada sensizlikten ziyade Yara bere içinde kalan kalple Bir uzak fısıltı yansır benden sana Sensindir ruhum da durmadan kanayan...
Seni turuncu olarak gördüm neden bilmiyorum... Başkalari tarafından söylenenleri umursamaz bir tavrın olsada içten içe değer veriyorsun.. Bu hassasiyet senden pek çok şey götürmüş gibi.. kullanılmış ama bunun farkındada olan bir birey gibi görüyorum. Saçmaladım bakalım tutmuşmu
Bu bi dizi repliği ama çok haklı bence senin durumunda bu " toplumun ortalamasından daha yüksek zekaya sahip olanlar yaşamakta biraz zorlanırlar" aşağı yukarı böyle bişey demişti
Yok de de senin kinde problem yok bazen bazı durumlarda inan haklı olmak yerine o kişiye sağlam bi yumruk çakmak isterim sana değil tabi öyle anlaşılmasın 😃