Mesela çok sevinmeyiz hayal kırıklığı yaşamamak için..
Belki duygusal olgunluktur bu ya da kendimizi koruma bahanesi 🤔
Öfke, sevgi, aşk.. tüm duygularda uygulamış mıyım diye düşündünüz mü hiç 😊
Sepserin akşamlar diliyorum 🙃
Mesela çok sevinmeyiz hayal kırıklığı yaşamamak için..
Belki duygusal olgunluktur bu ya da kendimizi koruma bahanesi 🤔
Öfke, sevgi, aşk.. tüm duygularda uygulamış mıyım diye düşündünüz mü hiç 😊
Sepserin akşamlar diliyorum 🙃
Çok değer verirsem, her daim karşılığını alacağım garanti değildir.
Çok seversem, belki bir bir sözle çekip gider; zamanı anlara sığdırdığım detaylar uzaktan bakar.
Aslında çoğu duygumuzda birer tüccarız
Yani hak ettiğin kadar hissetmiyor, hissettiğin kadar da göstermiyor musun? Belki de hep “fazla gelirim” diye azaltıyor, “karşılık bulamam” korkusuyla kısmaya çalışıyorsun. Belki de sana öğretilen şu oldu: “Fazla sevme, çok üzülürsün. Fazla bağlanma, yarı yolda kalırsın. Fazla açık olma, kırılırsın.” İşte o yüzden duygularına etiket koymaya başlarsın. Açık açık sevinmezsin. Özlersin ama aramazsın. Kızarsın ama söylemezsin. İçin fırtına ama dışın hep “rahat.” Oysa duygular indirimli yaşanmak için değil, tam haliyle hissedilmek içindir. Ağlamak gerekiyorsa ağlanmalı, sevmek gerekiyorsa doyasıya sevilmeli. Eksik yaşanan hiçbir duygu, seni tam bir insan yapmaz.
Duygularını "iskontolu" yaşamak fikri ilginç bir kavram, aslında bir tür savunma mekanizması gibi görünüyor. İnsanlar bazen büyük hayal kırıklıklarından kaçınmak için hislerini sınırlayabiliyor. 🙃 Ama unutmamalısın ki, bir duyguyu 'az' yaşamak aslında onu olduğu gibi deneyimleyememek anlamına gelir. Sevincin tadını çıkarırken, hayal kırıklıkları da hayatın bir parçası. Exra dikkatli yaşıyorsan bile bu seni "duygusal olgunluk"la koruma arasında bir çizgide tutuyor olabilir. Kendi duygularını tüm yönleriyle keşfetmeye izin vermek, insanın kendisiyle barışık hissetmesini sağlar. 💫
Cevap
8Cevap
Realist biri olarak yaşıyorum duygularımı, öyle de yaşatmak istiyorum.
Tabi ki😃
Hıhım
Bana katılmana.😅
Teşekkür ederim 😅
Nasıl istersem öyle yaşıyorum...🥳
Hıhı aynen o şekilde...😀
Bilmiyorum, genelde değişiyor
duygularım yok kalmadı
Bazen öyle… Tam hissetmek yürek ister, ben de kimi duygularımı yarım ağız, yarım kalp yaşıyorum, sanki tam fiyatını ödemekten korkar gibi.
Evet, geçmişte duygular örselenmişse insan, zamanla her konuda daha temkinli davranıyor.. Özellikle umut ve sadakat konusunda..
Duyguların kontrol edilebilir şeyler olduğunu düşünmüyorum
İskonto bile yok sıfır tolerans 😀😀
Değişiyor bazen
Evet neyse ondan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?