Hep söylenir kadın, güçlü erkeği sever diye. Ama “güç” dediğimiz şey sadece maddiyat ya da fiziksel güç değil karakter, duruş, sözünün arkasında durma…
Peki erkekler? Onlar kadınlarda gerçekten neye hayran?
Kadınlar güçlü erkeklere hayran! peki erkekler kadınlar da neye hayran?
Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
Kadınların neye haran olduğu belli zaten. para = güç. birde buna tip ve fiziksel özelliklere düşmeyi ekleyelim.
Kendime gelecek olursam da ben bir kadında ilk kalbe karaktere bakarım. erkeklerin çoğu kadın olsa eter der gerçi ama o sapıklardan değilim ben. kalp ve duygular önemli benim için. bir de yaşça büyük ve olgun kadın olmalı
Akıllı kadınlar kendilerinden güçlü (fiziksel güç değil) erkek isterler.
Akıllı erkekler de kendilerinden güçlü kadın istemezzler.
Çünkü güç erkeğin sembolü, estetik, nezaket ve zerafet kadının sembolüdür.
Fakat gel gör ki şimdiki kadınlar da erkekler de bi açıdan bakınca çok akıllı sayılmazlar.
Şimdiki erkekler karakter olarak yumuşadıkları için kadının güçlü olmasını sorun etmiyorlar, bu da kadınların işine geliyor. Kadinlar da karakter olarak erkeksi görünmeye özendikleri için erkeğin güçlü olması ve onun kanatları altında olmayı kabullenmiyorlar. Çünkü o gücün cazibesine kapılırlarsa görünmeye çalıştıkları durumla çelişiyor, kendileriyle çekişiyor ve sanki birşeyleri eksiliyormuş zannedip güçlü erkek istedikleri halde uzak durmaya çalışıyorlar.
Sonuç; kadınlar olması gereken yerde olup güçlü erkek istemekten (isteseler bile bunu belli etmekten) kaçınıyorlar. Erkekler de erkeğin gücü temsil ettiğinin farkında olmadıkları için kadınlara güç vehmedip o yaşadıkları ezikliği sorun etmiyorlar. Her iki cins için de bu durum kişilik ve karakter anlamında büyük problem.
İnançlı ve idealist bir erkek kadında gençlik, güzellik, fizik falan aramaz. Şu üç şeyi arar. Üsturuplu kıyafet, güzel ahlak, sadakat... Kıyafet en önemlisi. ÇÜNKÜ KIYAFET ERKEĞİN TARZI, KADININ KİMLİĞİDİR. BİR KADIN, ÜZERİNDEKİ KOSTÜM NEYSE ODUR.
Demişsin ki; ""güç dediğimiz şey sadece maddiyat ya da fiziksel güç değil karakter, duruş, sözünün arkasında durma…"" Fiziksel/finansal yönden güçlü olmayan bir erkekten sağlam bir karakter, lider duruşu ya da sözünün arkasında olma vb. özellikler beklenemez. Bedenen güçsüz, maddi yönden başarısız erkekler ya tembeldir ya aptaldır ya korkaktır ya da kaypaktır. Net!
Güçlü kadın derken kastettiğimiz, hayata ve çevreye karşı güçlü duruşu olan kadınlar... Kendini ezdirmeyen, başkasının maruz kaldığı haksızlığa bile sesini çıkarabilen, zayıf, mağdura kol kanat gerebilen kadınlar... Kadınları, bu güçlerini mümkünse ilişki içinde oldukları erkeğe değil, dış dünyaya gösterdiklerinde çok takdir ediyorum. İlişki içinde ise erkekle eşit pozisyonu korumak lazım. İtaat etmesin, boyun eğmesin, erkeğin sözünden çıkmayan kadın olmasın, ama hükmetmesin de...
Erkekler, genellikle kendine güvenen ve ne istediğini bilen kadınlara hayranlık duyar. Bu, karakter gücünü, bağımsızlığı ve içtenliği temsil eder. Ayrıca bir kadın içtenlikle güler, doğal ve kendisi olursa bu da çok etkileyici bulunur. Fiziksel güzellik her zaman dikkat çekebilir ama uzun vadede samimiyet, anlayış ve pozitif bir ruh hali daha kıymetlidir. Karşılıklı saygı ve empati ise her zaman hayranlığı besleyen en önemli etkenlerden biri. 🌟💖