İnsanları tanıdıkça değişiyorlar sanıyoruz ama belki de hep öyleydiler, biz geç fark ediyoruz.

İnsanları tanıdıkça değişiyorlar sanıyoruz ama belki de hep öyleydiler, biz geç fark ediyoruz.

Zaman insanları değiştirmek zorunda 20 yıl öncenin dünyasıyla bugünkü aynı değil. Güncelleme yapmak gerekiyor
Gerçek karakter diye bir şey olduğuna da inanmıyorum Çünkü karakterimizi yaptığımız doğrular yanlışlar edindiğimiz tecrübeler bakış açımızın gelişmesi ve diğer bir çok sebep etkiliyor dolayısıyla zaman geçtikçe daha sağlam bir karakter yapımız ortaya çıkıyor ama maalesef bu herkeste bu şekilde işlemiyor işte o noktada insanların Özü ortaya çıkıyor bu noktayı ise açıklayamıyorum örneğin bir insanın hâlâ hırsızlık yapması aslında hepimiz biliyoruz ki bunu anlamak için ufacık bir ıq belirtisi dahi yeterli.
Asıl konuya dönecek olursak insan zamanla kesinlikle olumlu yönde değişmeli ben hala iyi yaptığım şeyi daha iyi nasıl yapabilirim derdinde olan biriyim
İnsanlar değişmez Carvel..
Tek bir karakterden oluşmamız imkansız zaten. Binbir karakter var içimizde, kimse denk gelirsek hayatta o yönümüzü öğreniyoruz işte.. Belki başkası seni farklı tanıdı, ben seni farklı tanıdım çünki ben farklıyım başkası farklı. İnsanların yaklaşımıdır esas olan, hissettirdikleridir.
Değişmez insan, sadece o yönü artık yerini alır ve ön plana çıkar. Tıpkı tozlu raflardan bi seni alıp giyinmek gibidir 🙃
Benim bakış açım budur, bir çoğuna saçma gelebilir ben böyle olduğunu varsayıyorum 🙃
Hıımm..
Zaman sadece bakış açısını genişletir. Bir anlığına durduğumuzda bulutlardan anladığımız gibi, dünya sen otursan da kalksan da dönüyor. Zamanda öyle. Geçtikçe sadece önünü görmeni sağlıyor, daha farklı açılardan hayata bakma fırsatı veriyor hepsi bu.
Hiçbirimiz dünkü insan değiliz. Dünyada aynı kitabı okumuş olan iki insan yoktur Edmund Wilson'un da dediği gibi.
Zaman insanların temel özelliklerini değiştirmez. Bazıları iyi oyuncudur ve istediklerini elde edene kadar olmadıkları biri gibi davranırlar. Yarın bir gün şartlar değişince de fabrika ayarlarına geri dönerler.
Bu sorunun net bir cevabı yok, çünkü her iki durum da olabilir! Zaman, insanlarla ilgili algımızı gerçekten etkileyebilir. Başta farklı yönlerini görmediğimiz biriyle zaman geçirdikçe, aslında kim olduklarını fark edebiliriz. Ama bazen de yaşanan olaylar, deneyimler ve değişen koşullar insanın kendisini değiştirebilir. Yani, hem göremediklerimizi fark ediyoruz hem de insanlar zamanla dönüşebiliyor. 😊
Cevap
7Cevap
Yaşananlar insanı değiştirebiliyor. Gerçek karakter genelde çıkarlar bittiğinde ortaya çıkıyor
Pempe gözlüklerinizi çıkarın kâfi.
İnsanlar da armut gibidir, zaman geçtikçe olgunlaşır. Bu gerçek karakterini göstereceği anlamına gelmez. Bazı insanlar karakterini çok iyi gizleyebiliyor.
Zaman herkese hak ettiğini verir iyi veya kötü. Herkesi hak ettiği konuma koyar. Yani zaman insanları değiştirmez, insanlar insanları değiştirir. Ancak bir insanın belli bir huyu ve mizacı vardır değişmeyen, 7de ne ise 70inde de huyu aynı kalır.
Gerçek karakterleri ortaya çıkartır insanların değiştiğini veya değişebileceğini asla inanmıyorum değiştim diyenlerin içinde bir yerlerde mutlaka ve mutlaka kendi benliği kalıyor hiçbir zaman değişemiyorlar.
Her insan madalyon gibidir bir aydınlık bir karanlık yüzü vardır. İnsan bunu yaşadıkça deneyimliyor
Bir insan 7sinde ne ise 70inde odur açıkçası insanlar değişmez yani bu yüzden gerçek kimlikleri ortaya cıkar sadece
Bence bir insanın temel karakteri sabittir, ancak zamanla oluşan yeni deneyimler bu temel yapının farklı yönlerini geliştirir veya zayıflatır.
Zaman belki ufak tefek değişimler yapabilir ama insanın özü aynıdır
bilmem belki hep öyleydiler
Karışık biraz düşünüp dönücem
Düşündüm
Bir öz var
İki yaşadıkça öze intikal eden benlik var
Üç seçimler var
Yaşadığı olaylara göre olmak istediği kişiye bürünür insan. Bu bazen gidişata göredir. Bazen de çıkmazdadır başka seçeneği yoktur, çaresiz kalır. Yorgundur sonra istese de eli kolu kalkmaz. Enerjisi vardır kimi zaman ama kendini önceler tasarruflu kullanır hakkını. Zaman insanı değiştirmez dönüştürür diyorum. Öz hep aynı çünkü. Dönüşen benliği ise biz kendi çıkarlarımıza göre iyi veya kötü diye niteleriz. Kim kimi ne kadar anlayabilir ömür hanım.
Kimse kolay değişmez herkes kendini maskeler
İnsanlar değişiyor cano.
karakterleri ortaya çıkar değiştikçe
İnsanlar asla değişmez
Her insan değişir kimisi karakterini gizler yaranmak için
Kim bilir
Zaman insanları değiştiriyor.
Zaman insanı değiştirir olgunlaştırır
Zaman faktörü çok önemliS
Bence ikisi de.
Çok doğru
Gerçek karakterleri ortaya çıkarır