Zamanı arkamızdan kovalayan birşey gibi görüyorum ve seni sürüklüyor götürdüğü yerlerde bir seçim yapmak zorunda kalıyorsun sana birşeyleri yaşatıyor ve olmasını ya da olmamasını istediğin şey hakkında yaşadıktan sonra fikir ediniyorsun yapmalıydım ya da yapmamalıydım diye düşünürken bir dahaki sefere nasıl yapman gerektiğine karar veriyorsun ama arkaya dönüp zamanı geçmek mümkündeğil artık geçmiştir ve düşündüğün o an için olduğun yerde zaman arkandan kovalarken düşünerek geçirdiğin vaktide harcıyorsun bu sefer harcadığın vakti düşünüyorsun zaman kovalamaya devam ediyor ve sürüklenmeye devam ediyorsun seni sürükleyerek götürdüğü hiç bir yerin tadını bu sefer alamıyorsun sonra faekına varıyorsun bir karar almalısın ya geçmişi düşünüp şuanki zamanı harcayacaksın ya da ders çıkarıp şuanki zamanı iyi değerlendireceksin bundan sonra seni sürüklediği herşeyden ders alıyorsun ve bir sonraki yere götürene kadar karşına çıkacaklar için kendini hazırlıyorsun değişiyorsun bir sonraki gün için ve her gün üstüne koyarak gidiyorsun zaman sana yaşatır yaşattıklarıda seni değiştirir
Yaşadıkları.. tecrübe ediniyorsun ve benzer bir durumda ne yapıp yapmaman gerektiğini daha iyi biliyorsun. Tabi bu durum şu şekilde de olabilir. Eğer zamanında çok kırıldıysan bu senin de huyunu değiştirebilir. Sırf kırıldığı için başkalarının üzeni de gördüm, susup içine kapananı da. Zamanla düzelme olayı da bence yalan.
İkisi de önemli bir faktör... Zaman seni "An" a götürür. Yaşadıkların ise o "An" a göre şekillenir. O yüzden zaman olmadan sırf yaşadıklarımız bizi degiştirmez.
bir çok etkilenme noktası var zamanda var yaşadıklarında var öğrendiklerin unuttukların inandıkların birçok iç ve dış etkenden etkilenerek bazı değişimleri yaşamak mümkün
Can çıkar huy çıkmaz,7sinde neyse 70dede odur, ya şereflidir ya şerefsiz hayatta en süprizi insanın değiştiğini görmek bir insanın ömrüne sığarmı emin değilim.
Bundan 12 yıl önce deseydiler böyle biri olucaktın kesinlikle inanmazdım. Yaşanmışlıklar zaman içinde insanı insanlıktan çıkarıyor. Temiz kalamıyorsun saflığını kaybediyorsun.
İkiside. Zaman olmadan da değişemezsin hiçbir şey yaşamadan da. Hep küçücük çocuk kaldığınızı düşünün ne kadar yaşarsan yaşa hep çocuk olarak bakarsın olanlara.
Bence yaşadıkları , elbette temel ilkelerinden vazgeçmezsin ama yaşanılanlar ya da olayları yaşatanlar sizi olmak istemediğiniz bir insan yapabilir... iyi olmaktan vazgeçmeyin 😃