Dış görünüş olarak çok güzel olabilirsiniz, kaslı veya fit bir görünümünüz olabilir ama iki kelimeyi bir araya getiremeyen, konuştukça yeni ufuklar açıp ampulleri patlatamiyorsaniz dışı güzel bir balondan farksız oluyor. Zeka herkes için bu kadar çekici mi yoksa bu sapyoseksüelliğin bir ilizyonu mudur?
Ben zeka derken akılı kastediyorum. IQ su yüksek olabilir ama o seviyeyi yönetemiyorda dengesizdir rahatsız edicidir. Akıllı kişi ölçüp tartan, nerede ne yapacağını bilen, bir sonraki hamleleri tahmin eden kişidir. Hayatındaki çoğu şeyi kolaylaştırır seni zahmete sokmaz, onunla vakit geçirmek eğlencelidir. Komik olan insanların da zeki olduğunu düşünüyorum. Hayatın içinden tereyağından kıl çeker gibi sıyrılıyorlar kendilerini yıpratmıyorlar. Gereksiz şeyleri takmıyorlar. Miss mis
Zeka, dış görünüş gibi sabit bir şey değil; sürekli hareket halinde, insanın ruhunu ve beynini besleyen bir enerji gibi. Karşında biri konuşurken seni başka dünyalara götürebiliyorsa, bir kelimesi bile sende yeni bir ışık yakıyorsa, o insanın çekiciliği fiziksel güzellikten çok daha kalıcı oluyor. Çünkü fiziksel çekicilik bir süre sonra alışılan bir manzaraya dönüşür; ama zihinsel çekicilik, her konuşmada yeniden keşfedilir. Sapyoseksüellik dediğimiz şey aslında biraz bu duruma isim takmak gibi. Kimileri için gerçekten zekâ başlı başına bir çekim merkezi olur, kimileri için ise ancak diğer özelliklerle birleşince anlam kazanır. Ama şunu net söyleyebilirim İnsan zihninin kıvrımları, kaslardan ya da kusursuz bir surat hatlarından çok daha derin bir merak uyandırır. Saatlerce dinleme keyfi dediğin şey de bu işte… Fiziksel güzellik gözünü çeker, ama zekâ ruhunu tutar... Ancak yapayalnız kalma ihtimali de göz ardı edilemez. İnsanın dengi biriyle karşılaşma yüzdesi azalıyor.
Zeki bir kadın istiyorum hayatımda, oturup bilimsel sohbet edebileceğim, ona söyleyeceğim şeylere boş boş bakmayan birsini istiyorum, ayrıca zeki kadın erkeğinin hayatınıda olumlu yönde etkiler. evet dış görünüşte önemli bunu kimse inkar edemez ama zeki olmasını tercih ederim
Çünkü var olan bilgileri işleme ve eyleme geçirme becerisi yaygın değildir. Sorunlara çözüm getirmesinden, yeni bilgileri kavrayabilmesinden, birilerine bağımlı olmadan bunları yapabilmesinden özeldir. Bu süreç kendi adına uzun ve çetrefilli olarak yaşayan kişinin gözünden kolayca yapabilen birinin varlığı elbette etkileyici olacaktır.
Zeka, içimizdeki derinliği ve düşünce dünyamızı yansıtan en güçlü özelliklerden biri, değil mi? İnsanlarla sohbet ederken karşındaki kişiden yepyeni bir şeyler öğrenmek ya da ufkunu genişleten fikirlerle karşılaşmak gerçekten büyüleyici. Bu sadece sapyoseksüelliğin bir parçası değil, aynı zamanda insan ruhunun bir diğerini anlama ve paylaşma ihtiyacının doğal bir yansıması. 🍃 Büyük bir haz 😊!
Zeka etkileyici çünkü biri bir şeyi öyle bir yerden yakalıyor ki, “Nasıl düşündün bunu ya?” diyorsun. Hem şaşırtıyor, hem gülümsetiyor. Bir anda saygı da, hayranlık da geliyor.
Çünkü kalbin yolu kulaktan geçer. Kulaksa zihnin köprüsüdür. Ağızdan ne çıkarsa beyinde üretilen, zihnin mayasında oluşan üründür. Herkes konuşabilir kimisi konuşkan olur hatta asla susmaz. Ama ne kadar konuştuğun değil ne söylediğin mesele. Bazısı kırk yılda bir konuşur ama bir ömür çözemez ne dediğini öyle kalpten söylemiştir ki sanki hayatın sırrı o kısacık sözündedir
Çünkü bir insanın güzelleştiren şey bence zekası yani İlk başta baktığın zaman dış görünüş elbette ki önemli ama bazı insanlar var ki konuşmaya başlayınca çirkinleşmeye başlıyor. İşte o zaman diyorsun ki gerçekten dış görünüşün bir önemi yokmuş. Beyin yoksa vitrin hiç bir şey bence.
Valla o iş öyle olmuyor, ciddi seviyede genel kültürüme çok güvenirim ama kimse kapağını beğenmediği kitabı okumuyor. Tipsiz ve fakirseniz sizi kim dinler? Zeka tek başına bir hiç, yakışıklılık yanında gelen zeka ise paha biçilemez olur. 🙂
Dış güzelliğin gelip geçici olduğunun farkına varabilen herkes, sohbet edebilmenin ve sıkılmamanın önemini er ya da geç kavrayacak. Sapyoseksüellik öyle bir şey değil ayrıca. Zekaya arzu duymak farklı, zekadan etkilenmek farklı.
zeka cidden etkiliyor çünkü bazen konuşmadık karımı bile anlayan biri hayranlık uyandırır.. o fark göz alıyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
10 ay
Bu sadece erkekler için geçerli değil diye düşünüyorum mesela çok güzel ve çekici bi kadın düşün. Laflarıyla adamın beynini 12'den vurmadığı sürece yanında Tolgahan Sayışman gibi birini göremezsin zeka herkes için büyülü bir olgu