"Şunlar şöyle yapıyor o yüzden soğudum, bunlar böyleler de ondan uzaklaştım" diyerek kendimizi kandırmayalım bence. Hiç okuyup araştırdık mı inandığımız değerleri? Hiç sorguladık mı gerçekten neye inanıyoruz diye? Bir din veya bir inanç başkalarının sözlerinden, eylem ve davranışlarından mı daha doğru öğrenilir yoksa kaynağın kendisinden mi? Bence bu sorunun cevabını hepimiz biliyoruz.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
10 ayGüzel soru 🤩
İnancın zayıflaması görüp yaşadıklarımızdır. Kaynaklar önemli, kitaplar, geçmiş ve işaretler ama insan gördüğü ve duyduklarının esiridir.
İnançı bir yere kadar araştırabilirsin, sonuç elde edemezsin, adı üstüne inanç yani saf inançtır.Araştırmaya girersen, dibine kadar inersen bunun tersine varırsın ve tamamen koparsın 😀
14 Yorumla- 10 ay
Teşekkür ederim öncelikle :)
Biraz da insanları sorgulamaya itmek için soruyorum bu tarz soruları. Sadece görüp duyduklarına göre şekillendirmesinler hayatlarını diye düşünerek - 10 ay
Bu arada derinlemesine araştırma yapmış biri olarak söylüyorum şu an Müslümansam derinlemesine araştırdığım içindir :)
- 10 ay
Güzel sorular, insan kendini sorgulayabilir, ki zaten sorgulayan kendisi olmalı başkasından çok 😀
Öyleleride vardır elbet, ikiye ayrılıyor burdan yollar 🙃 - 10 ay
Evet öyle :)
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 300 cevap paylaştı. Öncelikle Yasin Gündoğdu hep şöyle söylerdi vaaz videolarında; "membağından (kaynağından) faydalanmazsak kusura bakmayın müslümanlar bir adım ileri gidemeyiz, gidemezsiniz" diye... Çok doğru söylüyordu müslümanların durumunu en iyi anlatan cümleleri söylüyordu şimdi de söylemeye devam ediyoru. Bu söylemlere bir yenisi eklenerek Halil Konakcı'da aynılarını söylüyor ama İslâm düşmanlarının nasıl da zorlarına gidiyor ve kaynağı Kur'an-ı Kerim'den ilerleme durumu olmadıkça insanlar hep böyle yarım kalacaklar.
Bu dinin en önemli direği namaz, hemen ardından ise Kur'an ile birlikte daha iyi bir insan nasıl olunur'un en basit örneğidir.
13 Yorumla- 10 ay
Çok doğru gerçekten.
- 10 ay
Rica ederim
Kişilik & Karakter konusunda 458 cevap paylaştı. Kendi içimde kurduğum dini inancımı kendi çapımda yaşayarak güzel bir hayat sürdürüyorum açıkçası aynı dinden aynı mezhepten olup da yanlış hatalar yaptığı için kendi dinimden soğumaya gerek duymuyorum Çünkü din ve İslam denilen kavram bu kadar kolay olmamalı
10 Yorumla
Sorgulamak zor geliyor insanlara... Sorguladığına inanmayı kabul etmeyen ya da kendi doğrusuna uymuyor diye bırakan veya çevreden, sosyal medyadan etkilenen çok insan var. Bi de herkes her istediği olsun istiyor da o iş öyle değil işte
11 Yorumla- 10 ay
Katılıyorum
Yapay Zeka Cevapladı
İnanç dediğin, kişinin iç dünyasında büyüyen, anlamını kendinden bulan bir şey. Ancak çevremizde gördüğümüz her şey buna etki edebiliyor. İnsanlar bazen başkalarının davranışlarını kendi inançlarını sorgulama sebebi yapabiliyor ve bu da doğal. Ama dediğin gibi, kaynağına inmek, anlamak, sorgulayarak öğrenmek inancın gerçek derinliğini keşfetmek adına daha anlamlı bir yol olabilir 🌱. Belki de herkes bu soruları kendine sorsa, daha sağlam bir temel bulabilir, ne dersin?
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
16Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
u 10 ayKendi kararlarıdır. özgürlerdir inanıp inanmamak da.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı.
10 ayKibir.. İnsan olmaları.. Baskı görmeleri.. Yanlış yaklaşımlar.. Vs vs hepsi grift bir yapı gibi iç içe hepsi biriyle alakalı.. Çok normal görüyorum.. Çok daha kötüye gideceğini düşünüyorum.. Beni ilgilendiriyor mu hayır :))
25 Yorumla- 10 ay
Bence ilgilendirmeli. Bu yapı sadece bireysel değil toplumumuzu etkiliyor
- 10 ay
Toplum çok umrumda olan bir kavram değil.. Bir toplum kendi değer yargılarını yaratır ve uygular.. Uygulayamiyorsa beim bireysel olarak onları bir kalıba dönüştürme şansım yok.. Kendi komun düzenime var oluyorum.. Kimin ne yaptığı beni çok enterese etmiyor.. Dinlemeyen kulaklara laf söyleyecek vaktim de yok.. Kendi etrafımda bildiğim gibi yaşıyorum.. Sonuçta hüküm ya da yargı da bulunacakta değilim. Kendimden ve çevremden sorumluyum.. Yeterli bu kadarı :))
- 10 ay
Kimse kimseyi bir kalıba sokamaz ama farkındalık oluşturabilir. Dinlemeyen kulak duymaz, duyansa gerekeni alır yoluna öyle devam eder
- 10 ay
Sence bu çağda kimse kimseyi dinliyor mu? Kurtarılmayı istemeyen kimseyi kurtaramazsın.. Biz yıllarca uğraştık.. Sonra farkettim ki.. Memnunlar.. Dejenere ve sığ olmak daha kolay.. Kimse bir şey için uğraşmıyor.. :))
- 10 ay
İyi de ben halka açık söylüyorum. Herkes anlasın diye bir beklentim yok. Ortaya söylerim, anlayan anlar, anlamayan anlamaz bu kadar
Diri tutmak için yaşamak lazım. Her bir ödün veriş unutmaya neden olur. Sonra da insanlara değil dini yaşamak dinde bu var mıydı diye sorgulamaya bile başlıyor.
11 Yorumla- 10 ay
Aynen öyle
Kişilik & Karakter konusunda 502 cevap paylaştı. Sebepten ziyade bahaneleri ne diyebiliriz. Ve yazdıkların mantıklı. Dini kullananlara bakıp dini bu sananlar var, araştırma yaptığını sanıp, işine geldiği noktada bırakanlar var maalesef.
11 Yorumla- 10 ay
Evet maalesef
10 ayNefsine ve şeytana uymak. Kötü arkadaş çevresi. Ahir zaman olması ve büyük bir manevi boşluğa düşmek.
11 Yorumla- 10 ay
Evet çok doğru
Siyasal İslam biri alır eline kuran halka sallar bu bizim kitap der biri onların doları varsa bizim Allah'ımız var der bunlae temel sebep.
13 Yorumla- 10 ay
Ben de bundan bahsediyorum aslında. İnsanlar neden birilerinin bişey demesine göre davranıyorlar
- 10 ay
🤷🏻♀️
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Bukadar nefislerini hoş gelen şeylerin arasında vicdanlarını bir şekilde ikna etmelerini gerekir diye düşünüyorum
11 Yorumla- 10 ay
Haklısın. Bir nevi kendini kandırmaca
Kişilik & Karakter konusunda 593 cevap paylaştı. işlerine gelmiyor, dini görevleri yapmak ve uygulamak. özgürce takılmak daha cazip geliyor ateşleri bol olabilir
11 Yorumla- 10 ay
Evet
Kişilik & Karakter konusunda 423 cevap paylaştı. Okuyup araştırdım ve bin yıllardır dinlerde hep benzer hikayeler farklı isimlerle anlatılmış buda gösteriyor ki gökten inen bir söz yok dilden dile yayılan hikayelerin kitap haline gelmesi var bu Hindistan da vişnu brahma şiva Sümerlerde anu an enlil enki İskandinavlarda odin thor loki yunanlarda zeus hades ares bunlar her doğa olayına bir tanrı atamış Hristiyanlık baba oğul kutsal ruh diye adlandırmış Müslümanlık da Allah ve melekleri Mikail İsrafil Cebrail diye anlatılmış bir hikaye var ortada herkes kendinden isimlerle anlatılmış
07 Yorumla- 10 ay
Dinlerin farklı oluşu, Allah’ın hatası değil; insanın iradesiyle hakikati tahrif etmesinin sonucudur. Allah dileseydi herkes anında topluca iman ederdi... Kur’an ise bu bozulmuş anlatıları tashih etmek üzere gönderilmiş son kitaptır. Kuran en son ve bütün insanlığa gelen bir kitaptı.
- 10 ay
Geldi de noldu dünya üzerinde hiç yaşanmadığı kadar çok vahşilik yaşanıyor çocukların ölmesine göz yuman bir yaratıcının cennet vaatlerine karnım tok müjdeyi peygambere ayı yarmak için veren yaratan çocuk öldüren katilleri niye ikiye yarmıyor oldukları yerde taşa çevirmiyor lafa gelince Lut kavmini şöyle yaptık diye anlatıyor ya kitapta ebabil kuşlarını göndermiş ya şimdi nerde o mucizeler
- 10 ay
Haşa Allah senin isteğine göre mi hareket edecek? Sen kimsin? Böyle istedi böyle yaptı. Sonradan yaratılmış sınırlı aklınla Allah'ın yaptığı şeylerin mantığını mı sorguluyorsun? Mantıksızlığın âlâsı bu nokta zaten. Yapılanları sorgulamak yerine önce din var mı, hangi din doğru ve neden diye sorgulayacaksin. Sorgulamanın yerini bilmiyosun daha
- 10 ay
Sorgulama demedim. Yanlış yerden sorguluyorsun dedim ama kime ne anlatıyorum boşversene
- Kişilik & Karakter konusunda 330 cevap paylaştı.
10 ayEvet araştırdım. Sorguladımda sonuç olarakta inancım zayıflamadı, şüphe vardı ailem yapıyor diye bazı şeyleri yapıyordum şüphede gitti inancımda oluşmadı. İslamiyet acımasız ve merhametsiz bir din. Kitabı sınamak için farklı yorumlayan kasıtlı olarak açık bırakıp onun istediği gibi inanmıyorum diye biraz bile inandığım halde bir tanrı beni yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkar mı ediyorsunuz diyerek en kötü cezaya layık görüyorsa o tanrı benim inandığım tanrı olamaz.
08 Yorumla- 10 ay
Peki yaptığın mantık hatasının farkında mısın? İlah'ın gönderdiği kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını kabul etmemek akla mantığa aykırıdır zaten. O İlah ise her şeyin en iyisini bilendir. Buna inanırsan dediği her şeyi kabul etmen gerekir. Yok inanmıyorsan da hepsini reddedersin. Biraz mantık kurmayı denemelisin
- 10 ay
Size göre mantıklı bana görede mantıksız. Ben bir kısmına inanıp bir kısmını reddetmekten bahsederken kendine göre yorumlayıp tanrının istediğinden farklı şekilde kitaba inanmayıda kasdediyorum ki buda birnevi inanmamaya giriyor
- 10 ay
Sizin inancınız size benimki ise bana. burada mantıksız olan bir şey varsa o da bu kadar farklı yorumlanmaya açık bir kitabı kasıtlı olarak yapıp sonrada onun istediği şekilde kitaba inanmıyoruz diye bizi en kötü cezaya layık gören tanrı şeklidir.
- 10 ay
Yorumlamaya açık değil. Açık ve net. Kuran'ın uygulamalı hali, açıklaması = Hz. Muhammed'in (s. a. v.) hayatıdır. Anlaşılan her şey zamanında anlaşılmış, uygulanmış ve yaşanmıştır. Her şey bu kadar açık ve net iken, yol tek iken başkalarının kendilerince eksik bilgileriyle yorumlar yaparak yeni şeyler getirmeye çalışması İslam'ı bağlamaz
- 10 ay
Gayette açık. Bir kelimenin 100 tane farklı anlamı varsa ve bu kitapta böyle bir dilde geldiyse bu yorumlayan açık olduğunu gösterir. Sizin kabul etmek istediğiniz doğrularda size açık ve net görünür bu kadar basit.
- 10 ay
Benim kabul ettiğim değil İslam'ın söylediğidir asıl mesele. İslam'ın 2 kaynağı vardır. 1. si Kuran, 2. si Hadislerdir. Kuran'ın açıklaması, tüm yaşantısı hadislerdir. Kuran'ı en iyi anlayıp bilen Hz. Muhammed (s. a. v.) olduğuna göre net yorum ve yaşantı tamamıyla ona aittir. Başkalarının yorumunun önemi ve değeri yok. Bu kadar net
- 10 ay
İster kabul edin ister kabul etmeyin yorumlamaya açık bir kitap olduğu gerçeği değişmiyor. Onun istediği şekilde inanmamıza bu kadar meraklı olsaydı bu kadar yoruma açık bir kitap indirmezdi. Herkesin doğrusu kendine.
- 10 ay
Algıda problemin var gördüğüm kadarıyla. Uzatmaya gerek yok
10 ayHayat şartlari yaşam ve bussurur sebep senin inancın zayıf mi peki?
110 Yorumla- 10 ay
Hayır değil çok şükür
- 10 ay
İyi bakalım teşekkür ederim yorumun için
- 10 ay
Ben teşekkür ederim
- 10 ay
Senin zayıf sanırım böyle söylediğine göre?
- 10 ay
Hayır neden böyle düşündün ki
- 10 ay
Bilmiyorum hayat şartları ve yaşam buna itiyor gibi konuşunca öyle düşündüm
- 10 ay
Yaşam da hayatta sıkıntımız yok çark dönüyor tıkırında örnek olarak öyle yazdım bayan 👍
- 10 ay
Anladım 👍🏻
- 10 ay
İyi günler 👍
- 10 ay
İyi günler size de 👍🏻
Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. Asıl sorun araştırmayıp, okumamaktan kaynaklanıyor işte
12 Yorumla- 10 ay
Kesinlikle
10 ayben Hristiyanım zaten kendi açımdan inancım güçlendi
10 Yorumla
10 ayÇünkü düşünmeden, araştırmadan nefsi bahaneler ile olaylara bakıyorlar.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 844 cevap paylaştı.
10 ayAsıl sorun zaten kaynağın kendisinde. Ben senşn dediğinin aksine bizzat kaynağı araştırıp aklımın ucundan bile geçmeyecek saçmalıkları ve sapıklıkları gördüğüm için dinden çıktım. 6 yaşında kızlar kendi gelinini götürmelee cariyeler köleler. Belden gelen spermler çamura batan güneşler. Daha neler neler...
125 Yorumla- 10 ay
Senin yaşadıklarını küçümsemek istemem. ‘Araştırdım ve dinden çıktım’ diyorsun; ama müsaade edersen sana şu soruyu sormak isterim: Gerçekten araştırdın mı? Yoksa zaten zihninde İslam'a karşı bir güvensizlik oluşmuştu da, bulduğun çarpık yorumlar bu şüphenin bahanesi mi oldu? Çünkü sunduğun şeyleri açıklayan yüzlerce hoca var. En basitinden güneşin çamura batışı. Bu Zülkarneyn (as) bakış açısından belirtilmiş bir ifade. Zülkarneyn güneşi bu şekilde buldu diye yazar. Önerim gerçekten araştırmak istiyorsan, İslam’ın kendi metodolojisiyle, kendi usulüyle, kendi dilinde konuşmasına izin ver.
- 10 ay
@vfor_v o hoca dediklerin dansözün ta kendisi. Ben o kadar dindardım ki. Ramazanda abdestsiz gezmez kafamı yerden kaldırmaz sosyal medyaya girmez teravih dahil 5 vakit sünnetleriyle kılar asla oruç kaçırmaz bir kıldığım camide bir daha teravih kılmaz başka camiye giderdim.
Tam 5 sene detaylıca araştırdım.
Yüce tanrı ve ilahi sistem gerçek
Dinler yalandır.
Bu konuda en iyi açıklamayı
Dr. Bedri ruhselman ilahi nizam ve kainat kitabıyla yapmıştır - 10 ay
Merhaba islama dine göre evlilik yaşı var mı bir kız 12-13 yaşında dinen evlenilir diyor mantık dışı bu doğru mu dinde var mı bu? ↗
Al bu linkte yazdıklarımı oku zaten orada delil olarak bir çok islami link de var - 10 ay
@vfor_v Tanrı'nın konuşamatacağını falan kim söyledi? Nereden uyduruyorsun böyle saçmalıkları. Senşn ya da benim ya da bizden kat kat üstün üst boyut varlıkları bile Tanrı'yı asla anlayamaz ya da algılayamaz. Tanrı aala ve asla bizim kadar aciz varlıklarla muhatap bile olmaz. Senin evrenin büyüklüğü hakkında en ufak bir fikrin var mı? Hele ki Tanrının yarattığı Bu akıl almayacak kadar devasa evrende bir nokta bile sayılmayacak dünya gezegeninde nokta bile sayılmayacak bir insanla muhatap olması , hele ki o şahsın sübyancı ve ensest hatta ölü sevici bir sapık olması, 68 tane karısı ve cadiyesinin olması.. Bu hangi akla hangi vicdana sığar. Bu Tanrı'ya küfürdür. Bu kadar yüce bir yaratıcı o şahsın bizzat yatak odasıyla uğraşır mı duruma göre ayet gönderir mi.
Ayrıca 50 yaşında bir dayının 6 yaşında zavallı bir kız çocuğunu koynuna almasını kimse bana haklı gösteremez. Hele ki hele cariyeliği kimse bana haklı gösteremez. Kafana göre gideceksin bir yerleri yağmalayıp hiç suçu günahı olmayan bir kızı anasının babasının elinden zorla alıp köle pazarında satıp hergün başka pis bir herifin koynunda zorla tecavüze uğratılmasını kimse bana anlatamaz. Zerre vicdanı olan da buna asla hak vermez veremez. Zaten yazdığı kitap baştan aşağıya Tanrı'nın tek kitabı bilime komple aykırı.
Aydınlanmak istiyorsan sana tek tavsiyem. Dr. Bedri ruhselmanı araştırman ve ilahi nizam ve kainat kitabını okuman. Nette pdf si var - 10 ay
Peygamber’e yönelik küfürlerin senin ahlak seviyeni gösteriyor, hakikati değil. Anlattıklarınla gerçeğin bir alakası yok. Tavsiye ettiğin kitap sana böyle bir üslup ve ahlaksız bir tavır öğrettiyse ben okumayayım. bu ifadelerin mahkemede bile suç olacak cinsten haddi aşmış ifadelerdir. Çamura batmış biri bana aydınlanmaktan bahsetmesi çok gülünç.
- 10 ay
- 10 ay
Sorsa dedesi 15, ninesi 13 yaşında evlenmiştir ama böyle sorular atar mesela
- 10 ay
@Nightwalk35 evet, Muhatap alınacak biri değilmiş.
- 10 ay
Ulan dedesi nenesi 13 yaşında evlenmiştir diyorsun. Hangi vicdana sığar 6 yaşındaki zavallı bir kız çocuğunun 50 küsür yaşındaki bir dayının koynuna sokulduğu. Sizler nasıl ahlaksız ve vicdansız tiplersiniz? Hiç mi vicdan ve ahlak yok sizlerde? Kıyasladığın şeye bak. Türklerde yoktur öyle sapıklıklar 15 inde evlendiyse evlendiği de yine o yaşlardadır. Şundaki yüzsüzlüğe utanmazlığa bak abi yaa
- 10 ay
- 10 ay
Hadi geçilmez ya geçtim diyelim. Yazdığı masal kitabı tamamen bilime aykırı. Kör sağır olsa bu gerçekleri görür be. Bu kadar cehalet sizlere bile fazla
- 10 ay
6 yaşında evlenen kim? İslam'a göre kıstas ergenliğe girmiş olmaktır. Ergenliğe girmemiş bir çocukla evlilik hayatı yaşanmaz. İslam'da haramdır bu. Sen daha neyi konusuyosun kendi kendine
- 10 ay
Ayrıca yine İslam kurallarına göre söylüyorum evlilikte evlenen her iki kişinin de evliliğe rızası şarttır. Kişi ergenliğe girdikten sonra kaç yaşında olursa olsun, kiminle evlenecek olursa olsun rızası şarttır. Nokta
- 10 ay
6 yaşında değil 18 yaşlarında evlenmiştir bir şey biliyormuş gibi uzun uzun yalan yanlış uyduruk saçma şeyler yazmış havlıyor hepte aynı bahane namaz kılardım kafamı kaldırmazdım :))
İslam dini gelmeden önce kız çocukları diri diri gömülüyordu kadınlara değer verilmiyordu son peygamber geldide kadınları baş tacı yaptı. Uydurma dediğin kitabı mealini okuyup kafana göre uydurursan tabi uydurma dersin hayatında kaç tefsiir ihmahal okudun ki :) bırak bu işleri inanmak istemiyorsun işine gelmiyor iş veren bi patrona de ki senin patron olduğuna inanıyorum ama senin söylediklerine inanmıyorum çalışmakmış felan bak seni nabıyo şimdi sen Allah var diyon dinler yalan diyorsun gerçekten çok gülünç. Baştan aşağı yalan bilgilerle donatılmış. - 10 ay
@şeynnnn 16 veya 17 de olabilir yani zamanında insanlar 15-16 yaşlarında da evlenmişler. Burada herkese sorsan dedesi nenesi bu yaşlarda evlenmiş. Şu an birileri dünya düzenini değiştirip bunu 18 yaş yaptı diye geçmişimizin doğal durumunu çirkinmiş gibi göstermenin de anlamı yok. O zaman o normaldi, şimdi bu normal. İnsanlar resmen kapitalist sistemin algısıyla oluşturuyor bakış açısını ya sinir oluyorum.
- 10 ay
6 yaşında evlenen zaten yok. Bunun sınırı ve normali biyolojik olarak ergenliğe girmiş olmaktır. 6 yaşında ergenliğe giren yok. Dolayısıyla evlilik de olmaz yani. İnsan biyolojisine göre 12-13 yaşında bir beden çocuğu olabilecek duruma geliyor. Akıl gelişmiş oluyor. Günahlardan sevaplardan sorumlu olabilecek akla ulaşıyor ama ne hikmetse evlilik diyince garipseniyor. Neden? Hani şu an için demiyorum bana kalırsa şu an 18 yaş bile evlilik için erken. Ama önceki dönemlerde daha küçüğü de normaldi. Duruma, şartlara göre yani bu. Ne yapalım şimdi? Geçmişte herkesin dedesi nenesi 13-15 yaşında evlendi demi yani bunu kabul edin. Bir sorun oldu mu hayır. Çünkü bu normaldi. Linçleneceğimi biliyorum ama birileri sonradan 18 yaş sınırı koydu diye geçmiş yaşantılar yanlış olmuş olmuyor. Bunu herkes kafasına iyice soksun, anlasın. Soylediklerim @seynnnn sana değil bu arada üstüne alınma. Ben genel konuşuyorum
- 10 ay
Bundan 1500 yıl öncesinde yaşamadık orayı anlamaya çalışıyoruz iman da kalp akıldan önce gelir , Allah ahirette ilk kalplere bakıcak iman en büyük nimetlerden biridir inançsız kalpler harabe olmuştur boşluktadır, ziyandadır.. tabiat boşluk kabul etmez rahmanla doldurmazsan şeytaniler dolar böyle sapıtırsınız işte bu ara da bersisayı anlatın biriniz şu arkadaşa 🙂
- 10 ay
@şeynnnn 1500 yıl öncesine gitmeye gerek yok ki 30 sene önceye gitmek bile yeterli kimin hangi yaşlarda evlendiğini
neyin normal olduğunu hatırlamak için. 18 mişmiş peehhh - 10 ay
@şeynnnn 👍🏻😌
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
10 ayDinin yanlış kesimlerde kullanılması
10 Yorumla
10 ayİnsanları fondan imandan soğutan gene insanlar
11 Yorumla- 10 ay
Açıklamayı okumadınız sanırım
Mantık
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kandırmacalar
10 Yorumla
10 ayHayat
10 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İnsanların inancının bu kadar zayıflamasının sebebi ne sizce?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler