Pişman olmamak lazım, belki düğünden sonra daha hayırlı olacaktır. Yaşayıp görmeden ölçüp biçmek bilemedim yani pek doğru değil sanki. Gerçi tecrübelerinize yaşadıklarınıza dayanarak söylüyosunuzdur.
Benim yaptığım en büyük hataysa evlenmemek oldu. Gençken evlenmeliymişim. Şimdi çoluk çocuğum olurdu.
2019'da Evliyken eski eşimin Kpss hazırlanmasına ve doktora eğitimi almasına verdiğim destekle akabinde zorunlu hale gelen taşınmamız bir türlü aşamadığımız 3. şahıs etkilerle hatalar zincirini beraberinde getirip sonunda evliliğin bitmesine neden oldu. Evlilikte dahi herkesçil olan bir cahille aslında benim gibi özel sektör koşullarında daha erken çalışmaya başlayıp ülkeyi tanıması oldukça olasıydı, böylece mental enerjisini de işine verdiğinden dengemizi bulabilirdik. Çocuk doğumunu da düşünerek daha ileri zamanlar için daha erken ve daha fazla güvenmeyi tercih ettim. Şimdiki aklım olsa bir çokları gibi "ailenle bu zamana kadar eğitim/sınav sezonlarını aşmaya bakmamışsın bu saatten sonra evlilikte ben nasıl destek olayım sen de özel sektörde çalış" demeliydim. Cinsiyetçilik yoktu kafamda, aile olarak da geleceği planlayabilmek vardı kafamda, edindiği yeni çevrelerden kendinden daha anormal olunca evililikteki ilk adresten bir yıl sonra çıkmış olmak kadar daha ana temada bir hata tanımıyorum haliyle.
En son yaptığım hata var mı hatırlamıyorum ama eskiden bir hata yapıyordum ondada kurtuldum merak eden olursa okur belki. Benim küçüklüğümden beri spora ilgim vardı ve hep beden eğitimi hocası veya antrenör olmak istiyordum (Allah antrenörlüğü nasip etti çok şükür) Abim ressam ve benimde resimlerim çok iyi abim güzel sanatlar okumamı istemişti bende liseye geçerken hem spor lisesi parkur sınavına hemde güzel sanatlar'ın yetenek sınavına girdim ( LGS) her ikisinide kazandım fakat ben abim için değil kendim için okuyorum diyerek spor lisesine gittim üniversiteye kadar burnumdan getirdiler sürekli "Hataydı güzel sanatları seçmeliydim abimi dinlesem belkide güzel sanatlar hocası falan olurdum!" Diyordum. O kadar üstüme gelmişlerdiki bu düşünce aklıma geldi. tam güzel sanatlara gidecek şekilde bir hata yapıyordumki antrenörüm beni durdurdu ve şimdi kendi kulübüm var 🥹
İtiraflarını paylaşman cesaret ister, bu yüzden kendine kızma! Bazen hata gibi görünen şeyler bize önemli dersler verir. Senin de dönem dönem pişmanlıkların olabilir ama belki de bu deneyim seni daha güçlü biri yapmıştır. Benim en son yaptığım hata, fazla aceleyle karar alıp yanılmam oldu. Ama hatalar insanı olgunlaştırıyor. Belki de bu yolda yaşadıkların, seni çok daha farkında bir hale getirdi. 🌻
Anladım teşekkür ederim 🙏 umarım sizin için her şey güzel olur. Şu var ki son zamanlarda hangi evli arkadaşıma sorsam herkes de bir mutsuzluk var herkes de bir birbirini çekememe hali var yani hiç anlamadım