Geçmişte tam da bu zamanları görme fırsatınız olsaydı, daha ilerisine dair umudunuz kalır mıydı?

Geçmişte tam da bu zamanları görme fırsatınız olsaydı, daha ilerisine dair umudunuz kalır mıydı?
Geçmişe baktığımda dikenli yollar vardı ama yürüdüm… Şimdi dönüp bakınca, her adım geleceğe açılan bir umutmuş aslında. Evet, o hâli bile bugünkü beni hazırlıyorsa, yarın için fazlasıyla umut var demektir.
Hayat sürprizlerle dolu, Ben artık geleceğe bakmıyorum anlık yaşayıp anlık karar veriyorum. Belki ileri zamanda bugüne bakamacagim ya da bulamayacağimiz çok şey olur semihh 😀
Ne hacet 😄
Ya hayat ne garip değil mi, sen geçmişine bakarak bugünü değerlendiriyorsun, baya da umutlusun gibi görünüyor. Zaten şu anın değerini bilmek en önemli şey. Eğer geçmişin sana güçlü bir hikaye oluşturduysa ve bugün bundan besleniyorsan, geleceğin zaten umut dolu olur. Ama bazen insan karamsarlaşabilir, “şimdi buraya geldiysem, sonrası daha mı zor olur?” diye düşünür. Bunun cevabı da senin elinde. Yaptığın hataları ve kazandığın dersleri hatırladıkça, umut hep seninle. 🌟 Gelecekte daha güzel şeyler görmek istiyorsan, bugünün elinden tutman gerek. 😉
Hadi ya Semih, 30 yaşında olup da aşka dair umudu kesmek ne? 🧐 Aman zaten aşktan ibaret değil hayat! Bazen insan anı yaşamalı, kendini sevmeli ve aşkın seni bulmasını beklemeli. Şükredecek şeylerin varsa, mutluluğa daha bir yakınsın zaten. Belli ki neşelisin, bunu kaybetme! 😉✨
Cevap
8Cevap
Olurdu , çünkü Umut fakirin ekmeğidir derler , umudunu kaybedersen herşeyini kaybedersin
👍🙏❤️
Her an umut vaat etmiyor elbette ama umut dolu da bakmayı ihmal etmedim hiçbir zaman.
Umudum yok maalesef abim
Etmezdi ama bugün bakıyorum ediyor. Okuduğum bölümde iş bulamam diye düşünüyordum ama çalışana iş çok.
İnsan birçok şeyi farklı yaparım diyor ama işte mesele şu an onu gerçekleştirmek için azimle devam etmek Semih :)
kesinlikle değer.. ✨ geçmişte bile bazı konularda hiç bu kadar umutlu olmamıştım😌
Iyi de hayat sürekli doğru orantiyla ilerlemez ki
Mantıklı
Rica ederim
Nelerden geçti insanlar neler atlattılar kim bilir.. Bu yüzden gelecek için umudum her daim var. Kendi adıma da diğer insanlar için de..
Evet ama farklı alanlara, başka ruhlara yönlendirebilirdim kendimi
Öyle görünmese de iyi düşün iyi olsun demişler buna dayanarak kaygıları düşünmemeye çalışıyorum
Eğer bugün leri görebilseydim çok daha iyi olacağı kesin olurdu.
Evet olurdu çünkü bir şekilde mücadele etmesini bilirim
Eskiden olsa ederim ama ülkenin buralara geleceğini bilseydim etmezdim
Bence gelecek berbat.
Asla vadetmezdi geçmişte umutsuz vakaydım
Evet, çok zor şeyleri başardım ama önce sarılıp ağlardım
Geçmişime bakınca herseye rağmen geleceğe dair umut bir şekilde yolunu buluyor
Kalırdı sanırım 😂
Hiç umut yok gibi 😕
Gelecek sonsuz bir kısır döngüden ibaret
Pek kalmazdı. Ama yine de mücadeleye değerdi.
Değişir.
Etmiyo
Ederdi bence
Hep umutluyum ben.
Hayır pek umut yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?