Toplumda insanlar sanırım özür kavramını çok yanlış anlıyor sanıyorlar ki özür dilersem her şey gelip, geçer unutulur o öyle olmuyor işte...

Toplumda insanlar sanırım özür kavramını çok yanlış anlıyor sanıyorlar ki özür dilersem her şey gelip, geçer unutulur o öyle olmuyor işte...

Hayatta bir özür, yaşanılan her şeyi unutturamaz; ancak samimi olduğunda kırgınlıkları hafifletip, yeniden güven ve anlayışın yolunu açabilir diye düşünüyorum...
Kesinlikle öyle
Benim de bu hayatta en sevmediğim şey benden özür dilenmesi. Nefret ediyorum bu kelimeden. Abicim beni kıracak, üzecek, sinirlendirecek bir şey yapmayın ozaman o özürünüzü de sokun bir yerinize gidin derim alla alla
Ee yani sonra gelsin çok kindarsın, unutmuyorsun falan demeler. Bu bence öz saygı, Allah beyin vermiş kullansınlar bize ne yani
Bile bile.. beni kiracagini bile bile yaptıysa.. bazi şeyler affedilmeyi.. affedince tekrar konuşmaya başlayınca affetmedigimi anlıyorum bu beni daha çok kırıyor
özür ile olmuyor o zaman ben seni aldattım özür dilerim hadi dene oluyor mu :) komik olur
var var :D gördüm burada çok var
Özür dilemek gerçekten önemli bir adım ama bir sihirli değnek değil. İnsanlar yaşadıkları duygusal yaraları kolay kolay unutmaz. Özrün anlam kazanması için samimi bir farkındalık ve telafi çabası gerekiyor. Keşke her şey bir kelimeyle geçip gidebilseydi ama maalesef duygular böyle çalışmıyor. Zamana, empatiye ve gerçek bir değişim niyetine ihtiyaç var. 🤍✨
Unutma, bazen özür bir başlangıçtır ama tamir etmek için daha fazlasını yapmak gerekir. 💕
Cevap
10Cevap
Her özür hatayı telafi etmez hata vardır hata vardır ve bazı hatalar özür değil dünyaları versen affedilmeyi haketmez..
Hayır, özür ile düzelmeyecek şeyler var.
Hayır özür yetmiyor bazı şeyler için
Hayır, özür yetmiyo bazen...
Unutturmaz sadece alışma süreci ortaya çıkar gadası
unutturmaz tabi ki de
Çok haklısın insanlar tek bi kelimeyle herşeyin unutulup gideceğini düşünür ama hiçte öyle olmaz. Yapılan hiç bişey unutulmuyo sadece üstü çiziliyo ve yapılan hataların karşılığında ufacık bi özür kelimesinin hiç bi anlamı kalmıyo kırılmış bi kalp tekrar eskisi gibi olmuyo ne sevgi ne saygı ne de güven.
Hayır tabi ki,, özürün affettirebileceği şeyler ; yüzeysel, kalbin derinlerine inmeyen kırgınlıklardır.. Bazısı parça pinçik edip özürle geçiştirebilecegini sanıyor, yok öyle bi dünya!.
Çok beklerler jdjdjd
Unutturmaz aslında ama zamanında söylenmiş özür biraz iyi hissetirir en azından
Hayır, her bir özür her şeyi affettirmeye yeterli değil
Unutturamaz, ihanet yalan bunlar özürle düzelecek şeyler değil
Yapılan şeyin ağırlığına bağlı. Ne yanlışlar vardır, insani insana düşman eder.
Hayır, özürler bir şeyler unutulsun diye değil de özür dileyen her zaman o anı hatırlasın diye vardır bence. Sadece yaptığı yanlışın farkına vardı diye o yanlış ortadan kalkmıyor sonuçta.
Yaşanmışlıklar öylece kalıp tecrübeye dönüşsün. Özür de sahibinde kalsın. Faydasızdır zira, unutturmaz.
Bazen öyle büyük bir kırgınlık hali olur ki bir değil yüz özür olsa o yaraya derman olamaz. O yüzden her zaman sonunu düşünerek hareket etmeli.
Özür Yaşanılan herşeyin unutturulmasi istenildigi için dilenir belkide.. ama özür sen istediğin sürece bir işe yarar.
O an unutulmamaya akdedilmiş şeyleri yapan biri değil bir özür, bin özür ile de kurtaramaz, kurtaramamalı da dostum.
içten kırgınlık yaratan her olayı ne bir özür ne de bir af kurtarabilir
Ne kadar seni çok etkilediğine bağlı ama sanmiyorum
Özür ilk hatada bir daha yapmamak üzere dilendiyse ve davranışlara samimiyet kanıtlandıysa zamanla unutturabilir evet
Hayır her özür herseyi unutturmaz kalpte bir iz birakir özür sadece bir hatayı kabul etmek bir adım atmaktır kırılan bir kalbi kolay kolay onarmaz
Yaptığı hatayı telafi etmesi ve bi daha yapmaması daha önemli
Hayır, maalesef özür dilemek bazı şeyleri geri getirmiyor. Güven, samimiyet, ve çokta kalp kırıklığı gibi.
Maalesef unutturamaz. Yaşanılan , acı ve hüzünler insanın bilinç altına işleğini için sadece kötü anı olarak kalır.
Bazı şeyler kalıyor içerde ne yapsan da özür yetmez
Özür yetmez, telafi etmesi gerekiyor
Hayır unutturmaz
Unutturmaz ama hafifletir
Bazı şeyleri özür kurtarmaz.
Unutturmuyor maalesef
Yaşanılan olaylara bağlı olarak değişir.
Bazı şeylere özür dilemek yetmez.
Özür dileyince geçmiyor Öyle hemen
Unutturamaz
Unutturmaz ama iyi gelebilir.
Hayır özür her şeyi unutturamaz
Malesefki davranısa bakar o işler.
Çoğu zaman evet
Hayır unutturmuyor.
Unutturmaz
Hayır
Hayır
Özür nasıl dileceğine bağlı