Affetmek daha zor.. Seni inciten şey ona dert olmuyorsa o insanda anlamlı bir his aramanın, onunla bir bağ kurmanın hiçbir manası yok. Bazı şeyler için ‘bu kadarmış’ deyip usulca yürüyüp geçeceksin..

Affetmek daha zor.. Seni inciten şey ona dert olmuyorsa o insanda anlamlı bir his aramanın, onunla bir bağ kurmanın hiçbir manası yok. Bazı şeyler için ‘bu kadarmış’ deyip usulca yürüyüp geçeceksin..

Mesai arkadaşım vardı, hal ve tavırlarıyla insanı kendisinden nefret ettiren bir tip.. asla affetmem diyordum. Bir gün hastaneye kaldırıldığını duyduk, bir tarım ilacından zehirlendiğini anlattılar.. mezarlık hazırlayın demiş doktorlar. Yaklaşık bir buçuk ay sonra gözlerini açtı fakat vücudunun üçte ikisi felçli bir durumda.. affetmem dediğim insanı bile affettim onun o halini görünce.. Allah'a havale ediyorum dedim beyinde bitirdim her şeyi..
Güvenmek zamanla olgunlaşan bir his bence.. bu zamanı kısa ya da uzun tutan kişilerin samimiyetine bağlı..
Geçmiş olsun ne diyelim
Herkes bir çeşit ama bu dünyada ama öbür dünyada yaptıklarının cezasını çekiyor, ilahi Adalet diyorum ve kalbi kötü olan hiç kimseye üzülmüyorum..
İnsan birini sevdikten sonra güvenmek otomatikleşiyor. Güven hissetmediğin birini sevmek mümkün olmuyor. Affedilmeyen şey ise sevilene yapılan saygısızlık. En saf, en temiz ve en çok merhamet edilmesi gereken sevgiye olan saygısızlık. Bu ihanette olabilir, plasenk olmuş yalanlar da. Sevgiye yapılan ihanet affedilmemeli.
affetmek daha zor benjee
Güvenmek ile affetmek bir parmagin kendisi ile tırnağı gibidir aynı uzuvda yani ikiside birbirine bağlı. Ben mesela guvenmoyrum eşim. dedihim. insana o hakkı kaybetti affetmek duygusu ile gelen guvensizlik her daim sonuna kadar devam eder. Hatta öyle bir şey ki bu iki duygu geldiginde artık dönüşü yoktur o insanda saygı duymaz merhamet etmez , devmezsiniz. Yani sadece bu iki hissedilen duygu bir çok duguyguyu beraberinde getiriyor.;)
Senin hissettiklerin o kadar anlaşılır ki... Affetmek gerçekten derin bir cesaret ve içsel bir yolculuk gerektiriyor. Özellikle karşındaki kişi, yaşattığı şeyin ağırlığını hissetmiyorsa, affetmek daha da zorlaşabiliyor. Ama unutma, affetmek; karşındakinden ziyade, kendi ruhunun ağırlıklarından kurtulman için de bir kapı. Güven konusuna gelince, bir kez sarsıldığında yeniden güvenmek için farklı bir cesaret gerekiyor. O yüzden belki de bazen "bitti" demeyi bilmek en güzeli. 🍂💔
Cevap
34Cevap
Hatasına ve kişiye göre değişir. ama benim için güvenmek daha zordur
Birine güvenmek mi zor affetmek mi zorlayacak olursan affetmek yaptığı hataya göre değişir ama şöyle bir şey ki Allahü Teala bile bizleri yaptığımız günahlar karşısında affediyorken bizlere bu imkanı sunuyorken bizlerin affedip affetmeme yetkisi söz konusu değil sadece hakkımız olur helal edip etmeme yetkisi olur buradaki kişinin tercihine bağlıdır. Ama net bir şey söylemem gerekirse bir kediye güvenmek insana güvenmekten daha kolay
Güvenmek, kalbini açmak, affetmek ise açılan kalbi korumaktır. İkisi de zor, çünkü biri cesaret ister, diğeri iyileşme.
Güvenebilirim ama hatayı affeder miyim zannetmiyorum
Güvenip seni yanıltıyor nasil affedersin
Güvenmek çok uzun ve zahmetli bir süreçtir. Affetmekte mümkün olmayan, gururunu yere serdiğin bir eylemdir. İkiside çok zordur.
İkinci şansı canından çok sevdiğin kişiyse verin
Birine Güvenmeyi de herkes yapamaz maalesef.
Güvenmek baştan cesaret ister, affetmekse yaşanmış bir yarayla yüzleşme gücü. Yani güvenmek başlamayı zorlaştırır, affetmek devam etmeyi.
Güvenmek zor yaa cidden.. affetmek bir yerde ediyorsun Zaman geçiyor yüreğin soğuyor nihayetinde.. ama güven zor iş
Affetmek zor.. Öyle güzel oynar, öyle dürüst davranılır ki; melek sanırsın duyguların da verdiği etkiyle.. Sonra mumu ikindide söner.. Gel de affet..
hataya gore affetmenin zorlugu belki degisebilir ama guvenmek her turlu zor..
Güvenmekte zor affetmekte zor ama hayatta tek yaşanmayacak kadar güzel en azından denemek gerekiyor
Affettiklerim yüzünden,
Güvenemiyorum
İkiside zor
Güvenmek zaman isteyen bir şey o daha zor benim için
Güvenmek zor. Sevip güvendikten sonra affederim ben. İyiliğini görünce yumuşuyorum.
Affetmek kalıcı hasar aldığın zaman kendine gelmen uzun sürüyor.
seversen hepsi zor, ma sevmiyorsan hepsi kolay. herkesin acısı sevdiği kdardır..
güvenimi kıranı affetmem
İkiside gerçekten çok zor..
Güven duymak zor benm icn
Güvenmek zor bence
Bence affetmek zor
Güvenmek zor, Affetmek imkansız.
Al birini vur ötekine 😂
Bence affetmek daha zor.
Güvendiğin afedemeSin
Artık ikisi de çok zor imkansıza yakın…
Her ikisi de ya
Affedip tekrar güvenmek zor
Kolay affederim ama bi daha zor güvenirim.
İksiide çok zor söyleyim
Güvenmek bence en zoru da bu
Güvenime ihanet edeni affetmek zor
Affetmek çünkü yine beni yanıltabilir
Güveni haketmeyen birisine güvenmek çok zor.
Güvenmek zor benim için
Affetme pozisyonuna düşürdüyse daha güvenemezsinki
Güvenmek
Güvenmek daha zor
Güven işi bitti mesela
Affetmek zor
İkiside
Güvenmek bana ikiside
Güven
Güvenmek zor
güvenmek
Affetmek sanki