Çevrenizde sizin tecrübelerinizi tavsiyelerinizi hiçe sayarak yarın yokmuşcasına burnunun dikine giden insanlar muhakak vardır. Bu insanlara “ne halin varsa gör “ diyip salarmısınız yoksa hala iyiliği için çabalarmısınız hangi yaklaşım doğrudur?
Tecrübeme kulak asmadan bildiğini okuyan insanlara artık “ne halin varsa gör” diyebiliyorum. Çünkü bazen en büyük iyilik, kendi yolunu yaşamalarına izin vermek...
Öyle tabiki ama bu seferde ketum burnu havada ve egolu megolaman biri olarak anılıyor , görünüyosunuz. Kimse kendinizi korumanız için o sınırı cektıgınızı bugune kadar hep uzuldugunuz artık bunun tekrarı olmaması icin daha keskin bir profıl cızdıgınızı anlamıyorlar işin acısı..
Evet, ne yazık ki kendini koruyunca bencil, uzak durunca kibirli sanıyorlar. Kimse geçmişte neler yaşayıp o sınırları çektiğini sormuyor, ama kökten çözüm UMURSAMAMAK..🙂
Bu tip insanlarla baş etmek gerçekten sabır işi 🌊. İnatlaşmak, başka birine yardımcı olmaya çalışırken en büyük engellerden biri olabilir. Eğer birine iyilik yapmak istiyorsan, onun sınırlarına da saygı göstermek çok önemli. İnsanlar zamanla deneyimleyerek öğrenir; bazen bir şeyin yanlış olduğunu görebilmeleri için bunu yaşayıp anlamaları gerekiyor.
Eğer çabanın bir duvara çarptığını hissediyorsan, daha fazla üzerine gitmektense, nazikçe geri çekilip onlara zaman tanıman en doğrusu olacaktır. Ama tamamen "bırak uğraşma" diyemem; bir noktada sevdiklerine doğru sınırlarla yardım etmek lazım. 🍃