Adetliyken oruç tutulur mu?

Arkadaşlar geçenlerde bi arkadaşımla konuşurken aybaşı olduğunda da oruç tuttuğunu söyledi. Başta "Yühh gizim nasıl ettınn yaaa iğrenç" diye tekpi verdim, o da bana ailesinin de aynı tepkiyi verdiğini söyledi... Sonrada bir kaç şey söyledi açıklama yaptı mantıklı misaller verdi, mesela Kurani kerimde namaza yaklaşılmaması gerektiğini adetliyken ama oruçla ilgili hiç bir Ayetin bulunmadığını söyledi Ve hatta bunun toplum tarafından öyle uygulandığı için devam edilen bi adet olduğunu Allahın öyle bi hükmü olmadığını söyledi...

Kafam karıştı tabi... Şimdiye kadar meal okuyorum ama bende öyle bir ayete rastlamadım oruçla ilgili.. Tekrar tekrar baktım bulamadım... İnternette araştırdım biraz adetliyken oruç tutan bayanların sayısı hiç de az değilmiş, şaşırdım...

Sizin düşünceleriniz ney arkadaşlar belkide benim görmediğim bi ayet vardır veya bilmeidğim açıklamalar vardır? Sindiden görüşleriniz için saolun...
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar benim asıl merak ettiğim AÇIK VE NET bir veya BİRKAÇ AYET... Malesef Ayetten başka hiç bir açıklama tatmin etmior beni :-\
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar dinleniyorduk felan bırak felan diyorsunuzda bunların bide borçları var... Hele bende birikmiş durumdalar:-/ Ramazanda herkesle tutmak hoş oluyorda sonradan tutmak nefse zor gelior dahada...
Adetliyken oruç tutulur mu?