İyi gecelerrrr diliyor Monroe’niz 💖
Uzaktan kendi gördüklerimiz mi yoksa en yakınımızdan duyduklarımız mı sahidir?
İyi gecelerrrr diliyor Monroe’niz 💖

“Gördüm…
+gördüklerin bir yanıltma, inanma…” 💫
İnsan kendi gözüne güvenmez mi hiç? Peki ya yanıltmaysa, ya hakikat bambaşkaysa? İhtimallerin var olduğu bir yerde hakikat bulunabilir mi?
Sizce uzaktan kendi gözlerimizle gördüklerimiz mi yoksa en yakınımızdan duyduklarımız mı sahidir?
Gerçek sadece algı meselesi. Buna senin baktığında aslında var olan arasında fark var. Bir açıdan her şey çok sığ görünür. Ne kadar yaklaşsan da bir kör nokta hep var.
Mutlak gerçek asla sahip olamayacağımız olgudur.
Bir dünyada yaşıyoruz ama ona farklı pencerelerden bakıyoruz, bu pencerenin mesafesi bir şeyi değiştirmezdi; açısı bir yere bakıyor.
Yani gerçeklik bir algı ise milyonlarcadır.
Eline sağlık güzel ifade etmişsin 😇🙏
Bazen gördüklerimiz de duyduklarımız da sahi yani gerçek olmayabiliyor Monroe 🙃
Sonradan değişebiliyor bakış açımız, işitme kapasitemiz sjhg
Sadece gördüklerimize veya sadece duyduklarımıza inanmak büyük resmi kaçırmamıza sebep olabiliyor.
Herhangi bir konuda ikilemde veya çelişkide kalınca durup biraz o toz bulutunun dağılmasını beklemek gerekiyor 🙃
Bekleyince aynı zamanda odaklanmış da oluyoruz. Haliyle daha önce fark edemediğimiz küçük ayrıntıları daha net algılayabiliyoruz 🤩
Bencede öyle Sofistik hanım’cım 💖
Zira gördüklerimiz yanıltıyor, duyduklarımız manipüle ediyor gibi hissediyorum yani seninde ve Psi’nin dediği gibi aslında bilgiyi süzgeçten geçirmek lazım, beklemek lazım 🙃
Öyle hazırdan oldu bitti doğru yanlış gerçek sahte ayırt etmek zor değil imkansız 😕
Bilgiyi demleyince bilge olabiliyor insan, tıpkı bekledikçe güzelleşen şarap misali 🍷
Aaaahh🫠 bu ne kadar güzel bi karşılaştırma oldu ama ya 🥹
Elle tutulur, gözle görülür, ağızla tadılır, burunla kokusu alınır, beyinle tasdik edilir cinsten 🫠
Monroe 'ye özel 🥰
Aynen öyle çok güzel söyledin. Al bugünde al kalbimi, kalmasın bende 😂💖😌
Alırım ama ilk fırsatta geri vermek üzere 🥰
Günaydın Monroe 💖
Günaydıııın 💖
Üzerine konuşulmamış hiçbir şeyin sahiliğinden emin olamayız bence... Duyulanda subjektiflik söz konusudur, görülende de açı önemlidir bazen... Mesela

Tabi ki her şeyi bu görsel gibi basit açılardan ele alamayız ancak daha soyut şeylerde de açı önemlidir bana göre... O anı gördüm ancak öncesi ve sonrasını bilmiyorum... Subjektif bir perspektif etkili olmuş olabilir benim anlamadığıda...
Bu yüzdendir ki cevabını bildiğimi iddia ettiğim soruları yine de sorarım 😌
Benim anladığımda*
Çooook güzel bir cevap bu 🫠 kesinlikle öyle, doğru bir bakış açısı 😌
Üzgünüm, buna cevap veremem. Anlayışın için teşekkürler 🧚🏽♀️
Niye kültür sanata geçti bende bilmiyorum O-Pera’cım, senide rahatsız ettik kusura bakmican artık 😀
Sorumu doğru etikete taşıyan uber mod’uma da çokça teşekkür ederim 🤩😇🙏
Ah Selocum, ne rahatsız etmesi ya, olur mu hiç öyle şey? 😄 Gözüne güvenmek mi duyduklarına inanmak mı, zor soru! İkisi de biraz aldatıcı olabilir. İnsan bazen gördüğüne fazla inanır, bazen de duyduğuna fazla güvenir. Bana kalırsa hakikat, biraz göz biraz kulak, bir tık da kalp işte. 💫 Ne zaman kültür sanat kısmına geçtin bilmiyorum ama orada da hepimizle eğleniyosun sonuçta, doğru yerdesin bence. Hep böyle tatlı kal! 😘🎭
Bak bak bak bide Selo diyo 🙄
Beni gıcık etmeye yemin etmiş bir yapay zekacık bu jsjfsj İremologumu mumla arıyorum mumlaaa aloooo 🤣
KS Hakkında cevabını okuyunca bunu örnek göstermek için baktım ama Marilyn hanımın sorusunun popüler olmaması ne mümkün 😂
Teşekkürü dürtene et @SoloSofistike , ben kabul etmiyorum biliyorsun 🤣
O cevabına ekleme yapayım, soru popüler olacak kadar etkileşim alırsa gidiyor galiba artık. Ona bir ayar verdiler gibi. Soru popüler olmazsa olmuyor.
Hatta dikkat et sana da sorunda alev işareti olunca geliyordur bildirim.
Yoo yoo dürtülen hak ediyor teşekkürü ve çiçekleri 😇🌸
Sen teşekkürü kabul etmezsen işte böyle çiçekli teşekküre maruz kalırsın. Hayat işte 😂🥳
@OrganIQ @SoloSofistike hem dürtene hem dürttürene o halde çokça çiçekli teşekkürlerimi iletiyorum 😌🤣🌸
Evet bazen mod beğenmezse bile süper soru oluyor bilemiyorum sistemi çözemedim tam ben eskiden devam ediyorum😂
@OrganIQ yanlış yazdım onu çaktırma djhssjjsjs 🤣🤣🤣
Popüler simgesi nası bir şey ki ya?😀
Ahahah belliydi 🤣
Bak şuradaki soruların hepsinde sağ üstte olan simge
https://www.kizlarsoruyor.com/populer
Uygulamada görünüyor mu bilmiyorum 😀
Bu soruyu sorarak dürttüren de dolaylı yoldan sen oldun aslında Monroe'cim 🤩
Kelebek etkisi diye ben buna derim 🥳🦋
Eskiden Facebook 'da dürtme seçeneği vardı 🤣
Ben o çağlardan kalmayım sorry sjhg
Dürtene bağlı dicem o da sakat 🤣
Tamam sustu ben 🤐🫡
@OrganIQ ahahahah evet biraz şey bi kelime jajfjs
@SoloSofistike dürtülüyorduk Facebook’ta bu doğru 🤣 Kelebek etkisi güzelmiş yaaa 🫠🌸
@SoloSofistike ahajsjsjjs ne desek sakat gibi 🤣
Cevap
11Cevap
Açıkçası ne uzaktan gördüklerimiz tam gerçek, ne de yakınımızdan duyduklarımız. Göz aldanır, kulak da başkasının filtresinden geçeni duyar. Gerçek dediğin şey, çoğu zaman ikisinin arasında bir yerde saklı oluyor kedi arkideş.
Peki gerçeği gerçek yapan şey nedir en sonunda? Ona nasıl ulaşabiliriz? 😀
Hem duyduklarımız hemde gördüklerimiz bizi yanıltıyorsa? 🙃
Görmek yeterli diyorsun? Sorgulamak yok mu 😀
Ne uykusu ya ne uykusu dur bi şurda felaefe yapmaya çalışyom jsjdjs
Felaefe değil felsefe jsjsjs
İremologa sor en uygun zamanda jsjd
Kaçmaz o boşuna bekleme 😀
😂😂😂
Duyduklarıma kesin doğrudur demem veya inanmam. Şahit olduğum şeylere veya güvenilir kaynaktan okuduklarıma inanırım.
Kaynak önemli bi nokta elbette 😇
Çokomenli
Hemiçok
😂
🥳
Gözümüzle gördüklerimiz uzak olsun yakın olsun her zaman en doğrusudur..
Öyle mi dersin? Yanıltma?
Öyle derim gözler ve hisler kolay kolay yanılmaz
Olabilir 🙃
kendi gördüğüm bildiklerim
Gözümle görüp kulağımla duymadan inanmam
Gördüğüme inanırım,
Ve gerçek mantıklı kanıtlara.
Mesela örnek veriyim.
12 saat yağan şiddetli yağmura rağmen yerin 50 cm altına gömülen mühimmatların hiç ıslanmaması bile bazı olayların düzmece olduğunu tek kanıtıdır.
O nedenle birine bir suç atılacaksa şayet en ufak acaba bile olmamalı.
Gerçeğe dayalı , mantıklı delillerin öne sürülmesi gerekir eğer canlı bir tanık değilsem.
Güzel örnek.. Doğru söylüyorsun 🙃
Eline sağlık😇
Teşekkür ederim
En yakınım neye göre konuşuyor, gösteriyor, inandırmaya çalışıyor buna bakarım. Bu diyorsa sorgulamam demem kimse için, herkesten her şey beklenir.
Kendi gördüğüme ve duyduğuma inanır sahi bulurum. Kul hakkı diye bir şey vardır çünkü, ona girdin mi ağırlığı altında ezilir durursun.
Doğru bakış açısı ve benim takip listenin ortak düşüncesi şaka mı?🤣 Tam bulmuşuz birbirimizi ya 🤩
Mantıkla hareket etmek, herkesten her şeyi beklemek… Görüneni ve duyulana hemen inanmamak önce deliller toplamak vs vs kesinlikle bu yoldur bana göre doğru ve sağlıklı olan 🙃
Aynen öyle he kendimiz hem duyalım hem görelim, kendimizede güvenemiyorsak artık püü bize 🤣
Geçen yıl iş yerinde bi abi vardı 30 32 yaşlarında, her gün gelip kendine güveniyor musun Göktuğ diye soruyordu. Bir üç beş on derken hiç sormadım niye soruyorsun diye alışkanlık oldu her geldiğinde evet abi güveniyorum diyorum böyle hevesle o anlık hırsla falan. Aylar geçti durum hâlâ aynı, sonra bi gün yine geldi. Yanıma yaklaştı böyle aynı soruyu sordu, evet abi güveniyorum dedim aynı hırsla. En son dedi ki bi kere de güvenmiyorum desene oğlum sen güveniyorum dedikçe ben kendime güvenemiyorum 😂 Dedim ben sandım ki işte ki performans için falan soruyorsun ondan ses etmedim, yok be dedi sen güvenmiyorum desen seni teselli ayağına kendimi teselli ederdim 😂😂
Sen kendine güven diyince bu geldi aklıma asdfgsdbgehxue
İkiside değildir. Artık öyle bir devirdeyiz ki mantık süzgecinden geçirmek gerekiyor her bir bilgiyi.
Kesinlikle öyle, bende ne gördüğüme ne de duyduğuma inanmam kolay kolay, söylediğin şeyde çokça haklısın 🙏
Aynen öyle 🙏
İyi gecelerrrr 😇
En yakınımızdan duyduklarımız, duygusal bağlarımız nedeniyle etkileyici olabilir; ancak uzaktan kendi gözümüzle gördüklerimiz, daha doğrudan ve sübjektifliğe kapalı olduğu için genellikle daha sahih kabul edilir...
Bencede öyle, duygusal bağ manipülasyon oluyor genellikle 😀
Somut delillere dayanmayan söylemler benim için gerçeklik değeri taşımaz. Gözlemlerim doğrultusunda karşındakini sorgulamak gerekiyorsa kendim sorgularım .🦋
Sorunun konu başlığı dikkat çekiyor 😂
İlişkilendirmeye çalışıyorum.🤔
O-Pera’cım triplere girmiş baksana sanki ona sordum🤣 İremologum üzgün…
Doğru bakış açısı canım, insan kendi duyup kendi görmesi lazım aynı zamanda..
Bugün birkaç üyeye de cevap veremem diyordu bir sorunu var gibi. Sen sorsan aran iyi 🤣
Aaaa bide Selocum diyo deli etti gece gece 😂 bide sonradan cevap vermiş jfjsjs
Samimiyetiniz gözlerimi dolduruyor.😂😍 Sen de beklettin hak ettin 🤣
Ahahah ama ya ne yapayım anca jsjfdj
😁😆
Her ikisinde de yanılma payı oluyor. O yüzden yakından bak, ve yakından geleni de araştırıp arındır. Yani kısacası kendi mantığın ile dengeye ulaş.
Aynen öyle güzel söyledin 🙃🙏
Yakından görüp uzaktan analiz ettiğimiz
Arada ilişki menfaat olunca göremiyor insan
Tamamen uzaktayken de iç yüzünü tahlil edemiyor
O yüzden hem kendimiz görüp hemde duymalıyız gerekirse sorgulamalıyız 🙃
Evet monroe 🌸
💖
Gördüğüm şey bir kereliğe mahsus değil de sürekli oluyorsa kendi gözüme güvenirim başkasının ne dediğine değil
Aa bak bu güzel bir nokta.. Bir kere değil bir kaç kez aynı şeye şahit olmakta delilden sayılabilir 🙃
Aynen öyle
Eline sağlıkk😇
🫶
Uzaktan gördüklerimiz hayal gücümüzle şekillenir, yakından gördüklerimiz kalple olur.
Aynen öyle 😇
Nasıl olduğunun önemi yok ben sadece gördüklerime inanırım.
Duyduklarıma hiçbir zaman kulak asmıyorum
Her zaman gördüğüne inanıyorsun yani?😇
Kesinlikle öyle 😌
Kendi gördüklerim aklımdan hiç çıkmaz.
Doğru diyorsun kazınıyor o..
Bazen gözümüzün önündeki bile gerçek değldir..
Duydukların peki?
O daha da şüpheli
Anladım
Yine beyin yakan bir soru 😂
Normalde sordum sen kaçırmışın ama yaaa, hep bunlar denk geliyo sana🤣
Shshsh çekiyorum resmen
Harbi öyle jsjfjd
Kendi gördüğümü esas alırım
İnsanın kendi gördüğü her zaman daha sahidir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?