Böyledir insan, yaranamazsın.
Küçükken kimse benimle oynamıyor diye üzülürdü,
Büyüdü ve herkes onunla oynuyor diye acı çekiyor.
Ulaşılan şeyler anlamını yitiriyor mu?
Neyse.
Şimdi yanlış anlarlar...

Böyledir insan, yaranamazsın.
Küçükken kimse benimle oynamıyor diye üzülürdü,
Büyüdü ve herkes onunla oynuyor diye acı çekiyor.
Ulaşılan şeyler anlamını yitiriyor mu?
Neyse.
Şimdi yanlış anlarlar...

İçimde birikenlerin bir listesi yok, ama her biri bir taş gibi oturdu kalbimin bir köşesine. Sırf insanlar kırılmasın, beni farklı sanmasın, yanlış anlayıp uzaklaşmasınlar diye sustuğum ne çok şey oldu. Herkesin gülümsediği yerde ben içimden çığlık atarken bile sesimi çıkarmadım. Çünkü bazen gerçekleri söylemekten çok, susmak daha kolay gelir; daha az yorar, daha az tartışma çıkarır. Ama bir süre sonra fark ediyorsun ki, o sustuğun her kelime seni senden biraz daha uzaklaştırmış. İçinden geçenleri söyleyememek bir tür yalnızlık yaratıyor insanda. Dolu dolu yaşarken, sessiz sessiz eksiliyorsun. Ve bazen, kendini savunmamayı erdem sanıp, aslında kendi sesini kaybetmiş oluyorsun.
Haklı
Hep kendim oldum kim giderse gitti hep doğrumdan umurumdamı hayır bilakis gurur duyuyorum kendimle beni ben olduğum için seven varsa var gerisi çöp karaktersiz asalaktır
İnsan hep bir dengeyi arıyor, ama bazen sessizlikle kalmayı tercih ediyor. "Beni yanlış anlarlar" duygusuyla sustuğun şeylerin birikmesi de bu dengenin bir yansıması aslında. Küçükken bir oyun arkadaşı isterken, büyüdüğünde samimiyetin suyunun çıkmasından rahatsız olmak tam bir insanlık döngüsü. Ulaşılan şeyler belki de değil, beklentiler bazen yakıcı olabiliyor. Ama unutmamalısın, her şey kıymetini bilince anlamlı! 😊
Benim dengem Mengem yok.
Cevap
12Cevap
Biriktirirsem içimde patlayacak. Ve zaten kendi kendime bir şeylerin tasarısını, ihtimalini çokça zihnimde gezdiriyorum. Yanlış anlamayacakları şekilde söylemenin bir yolunu bulurum. Bulamasam da içimde biriktirmem, yer de yok zaten.
Peki yine de tavır yapıyorlar mı?
Biriktirmemeye çalışıyorum, ki biriktiremem en sonunda o söz o ağızdan çıkacak. Ha sonuna veya başına bi “beni yanlış anlama”’yı eklerim eğer karşımdaki beni yanlış anlama potansiyeline sahipse.
Fakat uzun zamandır birikim yapmıyorum.
Son zamanlarda o cümleyi çok sık kurmaya başladım...
O zaman bazı şeyleri gözden geçirmenin vakti gelmiştir
Beni yanlış anlamasınlar ama gözden düşürmenin vakti gelmiş...
Eğer sana iyi gelmediklerinin bilincindeyseler yanlış anlamazlar
Beni yanlış anlamak isteyen yanlış anlayabilir hiç sorun değil. Ama asla susmam aklımdan geçenleri söylerim. Öyle hatıri kırılır filan umrumda olmaz..
Çocukken hayır kovlardim.
Hayır**
Her cümlesi, her görüşü anlam yüklü. Helal olsun
Thanks canim...
Hiç umurumda olmaz. Sırf 9 köyün yalancıları mutlu olsun diye yaranmak için susamam. Bence kimse de g. t fırçası olmasın.
yuh kıvılcım yuh sakin jsjs
Yuh bana değil bence öyle olanlara 😄 sakinim gayet.
Fırçaladın şindik jsjs
O eskiden di susmuyorum attık ne varsa ortaya döküp olan olsun diyorum..
aynen öyle
Sustum, birikti de patladığı da oldu o birikenlerin
İnşallah kelimelerdir.
İçimde biriken şeyleri beni yanlış anlarlar diye değil hiçbir etkisi olmaz diye biriktiriyorum
Yanlış anlayan anlar umrumda olmaz
Oldukça fazlaydı. Ama bir süre sonra, anlamak istemeyen ısrarla anlamak istemeyince bıraktım. Artık isteyen yanlışta anlayabilir çünkü umursamıyorum, bütün hayatım insanlara kendimi açıklamakla geçirmek istemiyorum. Ve bunu yeteri kadar yaptığımı düşünüyorum, ki bunları söyleyecek kadar tecrübe edindim.
Konuşurum, danışırım, anlatırım. Konuştuğum halde anlamayan varsa ona ben bile yardımcı olamam artık.
Israrla anlamak istemeyene de, gitmek isteyene de tek bir teker yetermiş. Boşverin.
Zorla güzellik olmuyor, haklısınız. Boş veriyorum. Sizde durumlar nasıl?
Yanlış anlaşılmaktan çekiniyor musunuz?
Çekinmiyorum. Çekinme ihtiyacı da hissetmiyorum. Ben doğru bildiğimi söylerim, anlayan anlar anlamayan uzaklaşır. Ki genelde de anlaşılmıyorum zaten jsj
Neden böyle düşünüyorsunuz? Belki siz yeteri kadar ifade etmiyorsunuzdur kendinizi.
Ya da karşımdakinin anlayacak kapasitede olmadığını düşünüp ifade yoluna gitmemeyi seçiyorumdur :) Anlamak isteyen tek bir cümleden bile anlar beni ya o kadar da karmaşık bir insan değilimdir.
Düşünceler zihnin hapsidir. Eyleme geçirmeden bunu bilemezsin, düşüncelerine güvenmen hoş ama yanıltma payıda vardır.
Bu zamana kadar beni yanılttıkları illa ki olmuştur, ama pişman ettikleri olmamıştır. Duygusal yaklaşımlar beni kör ediyor zira. Mantık her zaman güvenli limandır.
Her gemi bir gün o güvenli limanı terk eder.🙂
Ben denizci değilim, terkedemem :)
Denizci olmasan da bazen rüzgar seni götürür, farkında bile olmadan…
Sonra dönüp baktığında liman çok uzakta kalmış oluyor.🙃
Limanın bekleyesi varsa bekleyecektir. Az önce de söyledim. Gitmek isteyene tek bir teker yeterdir. :)
Mantıktan bahsetmiyorum, sen mantıktan ilerliyorsun yine. Anladım.
Her şey isteğinin doğrultusunda olsun.🙏
Tevafuklar ve tesadüfler bütününden ve kaderden söz ettin anladım. Fakat ben de ne açıdan düşündüğümü ve bakış açımı anlatmıştım. Teşekkür ederim. Bilmukabele.
Rica ederim, katlandığınız için teşekkür ederim.😃
Estağfurullah, zevkti..
🙏
🙏
Sayısını bilmediğim kadar çoktu geçen seneye kadar fakat bu kadar ince düşünmek sadece kişinin kendisini günden güne yıpratarak bitiriyor. Söylemediklerimi serbest bıraktım artık içimde affetmem gerekiyordu iyileşebilmek için. Hala söyleyebilme şansım olan cümleler de ağzımdan dökülüverdi birazcık da karşı taraf incinme duygusunu tatmalı bence hep ben hep ben olmazdı😄
Kişi kendisini iyileştirmek için karşısındakine karşı acımasız olabiliyor. Anlayışla karşılarım bu durumu :) Ama bana karşı yapılsaydı muhtemelen sessizleşirdim.
Beni yanlış anlamasınlar' diye hiç susayım demedim kendime.
Söylemek istediğim bir şey varsa soyelrim.
yoksa susmayi tercih ederim. birakirim
yanlis anlasin. Ben söylemek istediğimi söyledikten sonra. (Ne de olsa yanlış anlamak isteyen bir şekilde yanlış anlar.)🌿🌀
Oturup anlatmaya kalksam dinleyenlerin bu kadar şeyi nasıl sıgdırdın, bu zamana kadar neden dolup taşmadın diye hayret edecekleri kadar sustum ve susuyorum..
Zor sığdırdık zaten, dökmeye gerek yok.
Anlatatarak tekrar aynı şeyleri yaşamaya gerek yok 🙂
Anlatmak tekrar yaşamak değildir, acı veren şeyleri bölük pörçük hale getirmektir.
Tekrar yaşamak değildir, tekrar yaşamaktan daha beterdir.
Kimin ne anladığı kendi zekasıyla ilgili. Birileri beni yanlış anlar diye kısmadım hiç dilimi. Biriktirmek bana göre değil.
kesinlikle
Sorun çıkmasın diye anlayış gösterdiğim her şey alışkanlığa dönüştü. Tepki gösterince de ben suçlu olmuştum.
Ne kadar alttan alırsan o kadar üstüne çıkarlar.
Çıka çıka tepeme vardılar ama şimdi bir bir silkeleme zamanı
Açıklamadaki söz çok güzelmiş. Büyüdükçe küçülmüş hissediyor insan ve yinede dünyaya sığmıyor düşünceleri.
Çaktırma, yanlış anlarlar.
Anlaşıldık ama yanlış olanından
Yaranırsın yaranırsın semeri vur sırtına derdini çekerim dersen eşekten hallice yaranırsın “ bende bir insanım “ demezsen yaranırsın
Süper
Susmuyorum ya huzur kaçsın.
Susmuyorum asi bilsinler jfjfjf umrumda değil yanlış anlaşılmak
Töbeeee jsjs
ay şirret jsjs
Anlayan kişiyse içimde tutmam hep söylerim sığ biriyse muhatap olmam istediği gibi anlasın tey tey
Ben anlatırım neresinden anlarsa anlasın jssj
Enerjin var demekki
Beni yanlış anlayabilirler bu umrumda olmaz, susma özelliğim çok yok
Benim de ya
"Yanlış anlamasınlar"dan ziyade üzülmesinler diye ince düşünen bir aptalım. Oysa hassas kalpler için dünya..
Yanlış anlamasınlar diye içinde bir şey biriktiren biri değilim.
Son zamanlarda içime atmaktansa yanlış anlayabilirler
Hayır beni yanlış anlamasınlar diye susmam bırak anlasınlar kimin umrunda.
Hiç te yanlış anlamayız neyse onu anlarız. Seven erkek herşeyi yapardı lami cimi yoktu neyse ben gideyim
Yanlış anlamasınlar diye değil anlatmaktan yorulup sustuklarım oldu... Yanlış anlarlarsa anlasınlar... Yeter ki bir şey anlasınlar...
Yanlış anlasınlar susmam
Ona ne şüphe jsjs
Susmadığım için yalnızım
boş ver böyle daha iyi
Ben susmam isteyen yanlış anlayabilir
Anlamayınca napabilecekler sankile
Artık umursamıyorum kim ne anlarsa anlasın 😅
yabanileştik...
Ben diyeceğimi derim her zaman
Kül olur kalbimizdeki zamanlaaa.
Çok sustum ama susadım ve artık konuşucam😎
Helall be