Araya yabancı kelimeler serpiştirenler falan.
Bazıları çok tatlı oluyor. O konuşsun ben dinleyim 🫠 okeyy

Araya yabancı kelimeler serpiştirenler falan.
Bazıları çok tatlı oluyor. O konuşsun ben dinleyim 🫠 okeyy

Her şeyde olduğu gibi, aslolan insanın özüdür.
İçindeki (yüreğindeki) iyiliği fark edebiliyorsan, aksan pastanın üzerindeki çilek olur.
Örnek de verebilirim;
İzmit'te sanırım, siyahi bir kız var, Türkiye'de doğmuş büyümüş. Zaten kendini Türk olarak tanımlıyor. YouTube kanalı var, öylesine samimi ve içten ki, hangi dili konuşursa konuşsun, gerçek içtenlik öyle olmalı diyorum.
Ha keza Avrupa da pek çok yabancı ile tanıştım, aksanları ziyadesiyle hoş.
Eğer iş hayatında yabancı dil ön plandaysa ve çoğunlukla Türkçe değilde farklı bir dil kullanıyorsan, maalesef günlük hayata döndüğün de fark etmeden kullanabiliyorsun.
Mesleki deformasyon mu dersin, ne dersin bilmiyorum ama benim öyle mesela. Özellikle uzun süre maruz kaldıktan sonra bazen Türkçe'sini unuttuğum için söyleyemiyorum vs.
Ha bilerek, işte ben yabancı dil biliyorum tadında ağzını yayarak konuşup üç kelimesinden biri belli olmayan, kendini ifade edemeyen elemanları ayrı tutuyorum ve görmezden geliyorum. İki demir kaşığın birbirine sürtmesi gibi iğretiler.
Yani şöyle ki, normalde mesela Türkçeyi biliyordur ama Almanya da doğup büyümüştür, ordan bi aksan gelir tamam... Ama ben dil biliyorum modundaysa veya aksanlı konuşmaya özenip birşeyler yapıyorsa hayır...
Bazıları gereksiz şov yapmalık kasıyor 😅
Haha... Ben konuşurken yabancı kelime katmam, elden geldiğince Türkçe kelimeler kullanmak için kendimi parçalarım, ama bunu yaparken Türkçe kelimeleri ağlatirim 🤣🤣
Aaa, aksan ve araya serpiştirilen yabancı kelimeler bazılarına gerçekten çok tatlı bir hava katıyor, haklısın! 💕 Mesela Fransız aksanıyla konuşan birini dinlemek… Ah, kulaklara şenlik! Ama bu durum tamamen söyleyen kişinin enerjisine ve ortama bağlı. Amaç dikkat çekmek değilse genelde sevimli duruyor bence. 😄
Cevap
17Cevap
Siteden bir Almancı vardı. Konuşma aksanına çok takılırdım
Gurbetçi akrabalarımı dinlemek hiç hoşuma gitmiyor. Dfhj
Faydaları var ama ben ne konuşuluyor anlamıyor. Dgj
Sağol ffgg
Çok tatlı oluyorlar ve eğleniyorum onlarlayken...
Bir ara linçlendik o yüzden dikkat etmeye çalışıyorum ama mesleki deformasyon ya (tercümanım)🥹
sevdiğim bir insansa severim. aksanı önemli değil
Bazıları öyle bir 'yeah' diyor ki içimden 'tell me more lütfen ' demek geliyor. Aksan kalbe dokunabiliyor bazen 😄
İnsanoğlu sürekli başkalarından farklısını sever.. herkes o dediğin tarzda konuşsa gidersin şimdiki tarzın olmasa dahi onu beğenirsin..
Doğru diyorsun
☺️🙏
Immmm
Aammmm
Şeyyyyy
Dikkat çekmek için kullanılan ara kelimeler
Ben bunlara engelli konuşması görüyorum
Ben bilmiyorum ya konuşan olursa kıskanırım nefret ederim 😂
Dilleri dolaşasıcalar 😂
Daha da tatlı olur 😀
Çok hoş oluyor, tatlı geliyor insana
Sırf bu yüzden yabancı bir eş süşünülebilir :)
Cıvıl cıvıl muhabbet kuşu gibi dinlesinler :)
Muhteşem Yüzyıl 'ın da çok tutulması Hürremin aksanı bence :)
Hün kaaa rım. :)
Türkçeyi gayet iyi konuştukları halde araya laf serpiştirince g. zekalı gibi görünüyorlar yine de sen bilirsin.
Komik geliyor bana 😀
O değil yönetim de öyle konusuyor geçen şikayet attım bir sey dediler iki gün çözmeye çalıştım ne diyorlar diye😂😂😂
Aksan için yabancı olmasına gerek yok. Bence Diyarbakırlılar çok tatlı konuşuyorlar ya da Lazlar çok severim aksanlarini
Yani
"Haburda, -da, ha, senun" falan dedigim oluyor karadeniz ağizi bu sayilir mi?
Alamancı dayılar siz bilmezsiniz diyerek araya Almanca serpiştirirken çok hoşuma gidiyor
bilmiyorum, bence her dilin kendisine özgü karakteristik bir özelliği var. açıkçası portekizce konuşan bir kadının ingilizce bir sözcüğü cümle içinde kullanması hoşuma gitmez.
Abi ben suri suri demediği sürece
Anlayabilirsem evet
Anlaşılacak tabii
Aynen sempatik oluyor kimileri de
Evet çok tatlı oluyorlar
Yabancıları ayrı seviyorum
Yanii güzel oluyor
Ben var bu insanları çok sevmek ❤. Sdfg
Beni rahatsız etmez
alamancı şiveside çok hoş olioo
Valla ben gıcık oluyorum 😅
Evet fazla sempatik geliyorlar bana öyleleri
en nefret ettigim seylerden biri
Evet severim.
Seviyorumm
Gayet samimi oluyor
Evet tatlı oluyorlar
Seviyorum ama bilerek yapanları sevmiyorum.
Bazen
Tatlıs oluyorlar
Evet severim
Konuşsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?