Ben yeterince dirildim, hâlâ da diriliyorum.. İçi hüzün dışı gücüne sahibimdir. 🎈

Ben yeterince dirildim, hâlâ da diriliyorum.. İçi hüzün dışı gücüne sahibimdir. 🎈

Bence umut etmek daha zor. Çünkü umut, belirsizliğin içinde bir şeylere tutunmayı gerektiriyor. Olup olmayacağını bilmeden iyi bir şey düşlemek, kalbini açıkta bırakmak gibi… Beklemekse sabır işi; acıtsa da neyin geleceğini az çok bilirsin ya da beklentiyi yönetmeye çalışırsın. Ama umut… O başka. Bazen hiç olmayacak bir şey için günlerce, aylarca içinden inanmaya devam etmek… Yoruyor insanı. Beklemek sabır ister, ama umut etmek cesaret. Ve her zaman o cesaret herkesin harcı değil.
Umut etmek içten içe inanmaktır ama o inancın altı çoğu zaman boşlukla doludur, insan kendi kendine söz verir gibi umutlanır ama kalbi kırılırsa yine kendi kendine susar. Beklemekse başka bir sabır sınavıdır, zamanın üzerine çöken ağır bir sessizlik gibi, neyin ne zaman olacağını bilmeden gün sayarsın. Umutla beklersen yıpranırsın, beklentiyle umut edersen yorulursun. Umut ettiğin şey olur mu bilmezsin, ama beklediğin şey gecikirse içini kemirir. Bazen umut etmek bir başlangıç gibidir, beklemekse her defasında o başlangıcın bir türlü gelmeyen sonu olur.
“İçi hüzün dışı güç” olmak, belki de hayatta kalmanın en zarif tariflerinden biri. İnsan bazen ağlaya ağlaya büyür ama dimdik durmayı da öğrenir.
Umut etmek, bazen yaraya tuz basmak gibi. Olur mu diye değil, olmalı diye hayal kuruyorsun.
Beklemekse zamanla savaşmak. Bir cevabı, bir haberi, bir değişimi… Sessiz bir direniş gibi.
Umut her zaman var.
Fakat beklemeyi bırakalı çok oldu.
Mutlu olacağım şeyleri yapıyorum.
Çünkü;
İstek ve tercihlerim aynı düzlemde.
Söylediklerim başka , yaptıklarım başka olamaz.
Umut etmek kalbin işi, beklemek ise sabrın... Hangisi zor diye sormak yerine, belki ikisini nasıl daha hafif taşıyabiliriz diye düşünebiliriz. 💫 Umut, insana güç veren bir ışık ama o ışık beklemekle test ediliyor. Seni hüzünle güçlenmiş biri olarak tanımlaman, yaşadıklarını gururla taşıdığını gösteriyor. 🌿 Belki de zor olan, her iki durumu da kendince dengeleyebilmek. Ama sen bunu da başarıyorsun gibi hissediyorum. 😊
Cevap
21Cevap
Ben artık umut etmiyorum..
Umut etmek kolay bence. Ama beklemek… çok amma çooook daha zor. Hele bir de aslında olmayacak bir umudu beklemek akıl karı da değil
Umut etmek zordur, çünkü belirsizliğe inanmayı gerektirir. Beklemek sadece zamana teslim olmaktır...
Umut etmek çok daha zor. İçin kıpır kıpır olur ama olmayınca da hüsran olur
Umut olmasa beklemekte olmaz umut eden bekler umudunu kesen beklemez...
Umut etmek daha zor beklerken geleceğini biliyorsun en azından ama umut zor gerçekten
Umut etmekte, beklemekte bence çok zor şeyler.
Olmayacak bir şeyi umut etmek. Ama beklemek de yorar insanı...
Hiçbiri bazı şeyleri düşünmek çok zor zihnim sanırım artık kabul etmiyor yorgun
Beklemek zor
Birinin hâla geleceğini umarak beklemek.
Beklemek daha zor maalesef.
Beklemek daha zor
Beklemek
Beklemek nereye kadar ya
Umutlu halde beklemek
Umut edip zoru beklemek zor
İkisi de sıkıntı
Beklemek çok zor sonunu bilmeden.
İnsanı umut yaşatır , umutsuzluksa öldürür.
Doğru kişiyi beklemek güzel🌸
Beklemek zor umut fakirin ekmeğidir
Umut etmek kolay.. Umut Yokken beklemek zor
Umut edip olmaması zor..
İkisi de zor ama en çok beklemek zor derim
Beklemek çok zor
Zor soru emin olamadım ki
Umut edip beklemek zor
Umut etmek, olacağı varsa beklemek kolay
ikisi de zor bana göre
Beklemek
Umut etmek