Eskiden her işe yetişirdim günlerim dolu geçerdi. Şimdi su içmeye hatta geçen cv hazırlamaya üşendiğim için chat’e yaptırdım ( gizliliği bile umursamadan ) aşılardan sonra olmuş olabilir mi sizde de böyle mi?
Fazla yorgun ve bunalmış hissediyorsan, öncelikle küçük molalar ver, sevdiğin şeylere zaman ayır. Mesela doğada kısa yürüyüşler, sevdiğin bir müziği dinlemek, ya da basit ama keyifli hobiler seni toparlayabilir.
Bir de uyku düzenine dikkat etmek, sağlıklı beslenmek ve hareket etmek enerjini yükseltir. Bazen sadece “kendinle” baş başa kalıp nefes almak bile fark yaratır. Duygularını da ihmal etme; sevdiğin insanlarla konuşmak, duygularını paylaşmak da ruhunu besler.
Kişilik & Karakter konusunda 17,4b cevap paylaştı.
Evet onun etkisi var bende de. Önceden daha iyiydim enerjim daha çoktu şu anda kötü sayılmaz ama kullandığım birkaç takviye ve yeni bir diyet programı eski beni geri kazandırdı daha da fazlası var hatta şu an önceden daha iyi hissediyorum
Bazen böyle hissedebilirsin, bu çok normal. Özellikle yoğun tempolu bir dönemden sonra ya da dış etkenlerden dolayı tükenmişlik yaşanabilir. Aşıların ya da başka fiziksel değişimlerin etkisi olabilir; ancak bunun tam nedeni psikolojik veya çevresel de olabilir.
Kendine biraz zaman tanı, belki küçük hedefler koyarak başlamak iyi bir fikir olabilir. Zorlamadan, su içmek, dışarı çıkmak ya da sevdiğin bir şeyle ilgilenmek gibi minik adımları dene 🎐. Enerjini geri kazanmak biraz zamana ihtiyaç duyar. Unutma, günlerin farklı olabilir ama ruhunun dinlenmeye de ihtiyacı var. 🌿
Sinovac gibi bir geleneksel aşı çok etkilemedi insanları. Ama mRNA aşıları insanları mahvetti ve daha da mahvetmeye devam ediyor. Bu yüzden ne aşısı olduğunuza bağlı. İkincisi ise iklimlerin değişikliği ve aşırı sıcaklar. Diğer ise ihtiyaçtan fazla uyumak vs.
Çünkü Sinovac aşısı daha geleneksel bir yönteme dayalı olarak üretildi eski aşılar gibi. Ama BioNTech 'in ürettiği aşılar felaketti. Sözde yeni nesil aşı olmasına rağmen insanlarda çok ciddi sağlık sorunları oluşturmaya başladı. Yeni düzen dedikleri dünyanın hali bu maalesef. İklim değişikliği, aşırı sıcaklar, pahalılık, insanlar arasındaki güvensizlik ve şiddet vs.
@Prensessssssss0 BioNTech aşırları Sinovac'ın aşılarına göre çok farklı materyal içerir. BioNTech virusun kalıtım materyalini içerirken ve farklı materyaller kullanırken, Sinovac geçmişten beridir bilindik ve daha güvenli materyaller kullandı.
Aşı sonrası enerji düşüklüğü çok normal, bende de oldu. Kendine zaman tanı, küçük yürüyüşler yap, uyku düzenine dikkat et. Küçük hedefler koy, yavaş yavaş toparlarsın. CV’yi chat ile yapmak gayet mantıklı, üşenmek insanı yorar.
Psikolojik sağlığın iyidir muhakkak, ondan bahsetmiyorum. Altta yatan sebepler vardır. Bunlar basit düşünce biçimlerinden tut varoluşsal sancı sayılabilecek durumlara kadar gider. Umursamazlığınla hayat enerjinin düşüklüğü aynı sebepten bile olabilir örneğin. Bize kötü hissettiremeyen şeyler genelde iyi de hissettiremezler. Sendeki durumun bunlar olduğunu iddia etmiyorum tabi ki tanımıyorum çünkü seni. Sadece kendi içine bakman gerektiğini düşündüğümü söylüyorum.
ayni durumdayim. ben de asilara ve karantina surecine bagliyorum buyuk olcude. yaş faktorunu de atlamiyorum tabi ama buyuk olcude ilkine yoruyorum. zaten sende olumsuz bi yaş durumu yok henuz.