Kendinizi bulmak için karanlık sokaklarda dolaşmaya cesaretiniz var mı? Bir şeyler sona ermek üzere gibi hissedip oturmuş sigaranı tüttürürken, içini kemiren, seni tedirgin eden bir şey olduğunu seziyorsun. Gündelik hayatın dertleri mi seni korkutan? Seni korkutanın içindeki boşluk olduğunun farkına varıyorsun. İçimde bir kaybolmuşluk, sanki ruhuma işlenmiş yorgunluğu..
Hayat mücadelenizde sizi korkutan endişeleriniz neler?
Adeta bir ruhun sessiz çığlığı gibi yankılanıyor. Sadece kelimeler değil, yaşanmışlık kokuyor her cümlede. Anlatmak istediklerin şu cümlede düğümleniyor aslında. “Seni korkutanın içindeki boşluk olduğunun farkına varıyorsun.”Bu boşluk; ne dışarıdan biri doldurabilir, ne de maddi şeylerle geçiştirilebilir. Bazen geceleri düşünceler arasında kaybolursun, gündüzleri yüzünü gülümsetirsin ama için hâlâ sessizce ağlar. Belki de seni en çok yoran; güçlü görünmeye çalışırken içten içe kırılmak. Korkuların sadece gelecek kaygısı değil, kendini kaybetme korkusu. Bu yüzden“Kendinizi bulmak için karanlık sokaklarda dolaşmaya cesaretiniz var mı?” sorusu çok gerçek. Evet, belki karanlık sokaklar ürkütücü… Ama bazen insan aydınlığa en yakın yolu, karanlığın içinden geçerek bulur. O sigara tüttürme anı… Sessizlikte çırpınan duygular, zihninde yankılanan cevapsız sorular… O an her şey durur ama içindeki fırtına dinmez. Çünkü “bir şeyler sona ermek üzere” gibi hissedersin ama neyin bittiğini tam da bilemezsin. İçindeki bu “ruha işlenmiş yorgunluk” sıradan değil. Bu bir yaşam yorgunluğu değil sadece. Bu, duygusal bir ağırlık… Belki yıllardır taşıdığın ama adını koyamadığın bir yük...
Zaten hrp o karanlık sokaklardaydım kendimle ilgili. Korkum yok ama sıkıldığım bi yer var. Açıkçası artık insanların kalıplaşmış düşüncelerinden, etiketlerinden daha çok sıkıldım. Ne yaparsan yap, birilerinin kafasında hep bir yere koyuluyorsun. Mücadele veriyorsun, bir şeyler başarmaya çalışıyorsun ama hep bir "acaba bu da şöyle midir" bakışı var gözlerde. Hatalar yapmaya bile hakkın yok sanki. Yaşamak değil de sürekli kendini ispat etmeye çalışmak gibi geliyor bazen hayat. Gelecek korkutmuyor beni o kadar, çünkü ne olacağını bilmemek bazen özgürleştirici bile. Ama insanlar... yargılayan, anlamadan konuşan, beyinde apt*l önyargıları ile seni hasım belleyen, beynim yok ama fikrim var mantığında ve empati yapmayı unutmuş insanlar... en çok bu yoruyor galiba.
2
5 Yorumla
Soran
10 ay
Hayatta karşılaşacağımız insanları keşke seçme şansımız olsa. İnsan gerçekten seven, nefretinin arkasındaki sevgiyi, öfkenin arkasındaki masumlugu görmeyip, dinlemeyip, anlamayarak yargılayan insanların arasında olunca böyle biri oluyor işte. Ben de bu yüzden hayvanları daha çok seviyorum en azından insan görünümlü bencillerden beynini kullanamayan ah maklardan daha vefalılar.
İnsanlar kötü, hayvanlar iyi ve masum. Merhabetliler en azından ve ''Aaa ben akıllıyım, ben şöyleyim ben böyleyim, sen şöyle böylesin apt*l (tanımadan)'' diyen tiplerden daha daha akıllılar.
Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
hiç bir endişem yok. çünkü hayatta hiç bir şeyi umursamıyorum. şu sıralar sağlık sorunları yaşıyorum bunun dışında bir gündemim de yok zaten. o da maalesef geçecek gibi durmuyor. bu yüzden de hayatı tamamen boş vermiş şekilde yaşıyorum.
kısaca bir korkum ya da gelecekten beklentim yok anca mucize olursa mutlu olurum belki ama onun da olacağını sanmıyorum zaten.
hayat anlamsız ve sıkıcı
1
3 Yorumla
Soran
10 ay
Endişe ve korku aslında böyle hissetmenize sebep olan şey. Umarım sağlığınızla ilgili olumlu gelişmeler olur ve bu endişeler yerini bambaşka heyecanlara bırakır.
İnsanın doğasında var korkmak ama benim korktuğum hiçbir şey yok kendi alanımda. Sadece sevdiklerim için korkup, endişe ediyorum zaman zaman. Acaba bir şeyleri mi kaçırıyorum diye korkuyorum. Yani bu korkusuzluk, çekincesizlik beni korkutuyor.
Tamam, normal olmadığımı kabul ediyorum. Söylemenize gerek yok 🤣
2
4 Yorumla
Soran
10 ay
Yaaaa aradığımız süper kahraman sen misin yoksa prenses..🙃🧚
Sekiz defa "korku " demişsin. 😂 Hiçbirimiz normal değiliz merak etme. Normal olmak korkutur bizi.🤪
Hissettiklerin çok tanıdık geldi, özellikle "içindeki boşluk" kısmı. Bazen insan, hep bir şeyleri eksik bırakmış gibi hissediyor. Hayat, bazen karanlık bir sokakta yürümek gibi; bir ışık görmeyi umarken adımlarında kaybolabiliyorsun. Ama bu yorgunluk, seni daha güçlü biri yapıyor, unutma. Kendini bulmak için her dönemeç, sana yeni bir sen getirir. Sadece nefes almayı ve kendine biraz şefkat göstermeyi unutma. 🌌✨
Zaman zaman yaşadığım ve içine düştüğüm boşluktan. En derinlerindeyken kendime hiç yakın değilim. Öyle anların bazılarında insanların arasında oturuyorum; onlar gibi gülümsüyor, onlar gibi davranıyorum. Ama içimde.. Çok uzaklardayım. Sanki o an orada değilmişim gibi, sahneyi dışarıdan izliyorum.
İlk cümlenizi okur okumaz aklımdan Şebnem ferahın sil baştan şarkı sözleri geçiverdi"gücün var mı derin sularda inci tanesi aramaya.."
Zaman zaman, neredeyse her zaman kendi iç dünyamda her güzel iyi yönlerim bana o karanlık yollarda bir fener olur.. Asarım ilerledikçe fenerlerimi yol kenarı ağaç dallarına..
Geriye dönüp baktığımda aydınlamış yolları görüp çok mutlu olsam da devam etmekten vazgeçmem kendimle yüzleşmem gereken karanlık yollardan.. Ruhumuzla bütünleşmenin yolu budur.. 🧚
1
2 Yorumla
Soran
10 ay
Güzel kalplerin kolaylıkla fenerine ulaştığı sokaklarda gezinmek ümidiyle.🦋🙃
Sevdiğim gönül verdiğim dağlara ovalara vadilere göllere nehirlere aşık olmayan biri olursa ne yaparım diyorum. Çimlerde çıplak ayak yürümekten korkuyorsa, tırmanmaya gücüm yok diyorsa, 40 kiloluk sırt çantası taşıyamam diyorsa, çadırya uyuyamam diyorsa, kamp yapamam böcekten korkarım ojem bozulur derse işte bu beni korkutuyor
1
6 Yorumla
Soran
10 ay
Ben de hayvan sevmeyen biriyse.. ama hayvan sevmeyen birini zaten sevemem 🤪
İlk cümlene ithafen hayır öyle bir cesaretim yok hatta en sevmediğim ve korktuğum şeylerden biridir karanlıkta yürümek.. Beni korkutan şey sadece sevdiklerime yetememek🙃
1
2 Yorumla
Soran
10 ay
Teşekkür ederim 🤍 Sevdiklerimiz en yakınlarımız ailemiz hayata bağlayan en güzel şey 🫂 hatta onları kaybetme korkusu ya da başına bir şey gelirse endişesi.
Hayatta sevip endişe duyabileceğimiz birilerinin olması duygusu da pahabiçilemez.🤗
Kalmadı ya galiba, kaldıysa da şu anda baskın değil ve fark etmiyorum 🙃
Fakat eskiden sendeki gibi boşluk ve o boşluğu dolduramama kaygısı vardı. Hatta görsel seçimin çok güzel olmuş. Özellikle alttaki benim meditasyon şekillerimden birisi. İsmini de Cenin Sıfırlaması koydum 😂
Varsayılana dönmek, anne karnındaki gibi hissettirip ne varsa temizlemek için...
1
13 Yorumla
Soran
10 ay
Fark edemeyecek gibiyse yoktur 😬 Bu görsel kadınların da yalnız kalmak istediklerinde genellikle sığındıkları limandır. Psikolojide de bunun açıklaması vardı bu şekilde uyuyan insanlar daha hassas , duygusal , arkadaş canlısı ve koruyucu bir kalkanı var hissiyatı verdiği. 🐣🫂
Regl zamanının da biyolojik açıklaması var 😂bu konudan haberdar olup dikkat edebileceğinizi düşünmediğim için o örneği vermedim.😬 Evet o dönemde de bu pozisyon regl ağrısını azaltmada da fayda sağlıyor.
Anlaşılmak ne büyük bir kavram gibi insanlara göre aslında bakış açıları yoksa bilmemek değil onların sorunu da.🤦 Anlaşabilir olmak çok kolay her şeyi bizler zorlaştırıyoruz
Zaman.. zaman çok hızlı akıyor geç olması yani o zamana kadar istediğim şeyi gerceklestirsem bile benim için anlamını kaybetmesi çünkü hep öyle oldu ben bir şeyde vazgeçince gerçekleşmesinden hoşlanmıyorum