Geçmişinin seni tanımladığını düşünüyorsun.. geçmişin senin değişmeyen gerçeğin.. peki sizce biz değiştikçe geçmişe olan algımızda değişiyor mu?

Geçmişinin seni tanımladığını düşünüyorsun.. geçmişin senin değişmeyen gerçeğin.. peki sizce biz değiştikçe geçmişe olan algımızda değişiyor mu?
Kesinlikle değişir hemde oldukça güçlü bir şekilde değişir. Geçmiş dediğimiz şey aslında olan bitenin hafızamızda kalan yorumudur biz yeni deneyimler kazandıkça, olgunlaştıkça, farklı bakış açıları geliştirdikçe bu yorumu yeniden şekillendiririz.
Biraz daha detaylamaya inince olaylara dair daha fazla bilgi edinince geçmişteki davranışlarımızı ya da başkalarının yaptıklarını farklı görürüz. Ruh halimiz ve değerlerimiz değiştikçe , geçmişte bizi kıran bir olayı daha anlayışla ya da tam tersi daha eleştirel görebiliriz. Kendimizi tanıdıkça o zaman neden böyle hissetmiştim diye düşünürüz ve geçmişteki kendimize farklı gözle bakarız.
Biz değiştikçe geçmişe bakışımızda değişir bu yüzden hafıza sadece geçmişi saklayan bir arşiv değil sürekli yeniden yazılan bir hikaye gibidir.
Bazı şeylerin idrak edilmesi, kavranması zaman alıyor. Zaman geçiyor ve acılarımızın, yaşantılarımızın meyvesini daha net gözlere sahip olarak alıyoruz.
Bugün dünden saha bilgeyiz.
O yüzden artık bir durumu yorumlayışımız farklılaşıyor. Algı bir yanılsama, ne dünde ne de bugünde aynı kalacak. Şimdi baktığımla yarın gördüğüm bir değil.
Geçmiş sabit ama biz akışkanız. Hafızamız bir müze değil; bir ressam gibi geçmişi yeniden boyar. Aynı anıya her dönüşte farklı bir anlam yükleriz çünkü o anıyı izleyen kişi artık aynı kişi değildir.
Kesinlikle değişir, kimi insan olgunlaşır kimi insan zıvanadan çıkar. Geçmişe bakışta böyle şekillenir.
Teşekkürler 😃🍧
Rica ederim 🌺
Evet, değişir. Biz geliştikçe, bakış açımız olgunlaştıkça geçmişe dair algılarımız da evrilir. O anlarda bize büyük gelen olaylar, yıllar sonra küçük detaylar gibi görünebilir ya da tam tersine önemsiz sandıklarımızın ne kadar kritik olduğunu anlarız. Yaşadıklarını tekrar yorumlamak, öğrenmenin ve büyümenin bir parçası. Geçmişin etkisi silinmez ama ona dair hislerin, onu nasıl taşıdığın çok değişebilir. 🌱✨
Cevap
17Cevap
Geçmiş hala geçmemiş ise değişir. Yoksa benim bakış açım hep aynıydı. O olgunluk ve algıyla da doğrudan alakalı.
Galiba değişir. Biz geliştikçe geçmişi farklı gözle görür, anlamlarını yeniden yorumlarız.
eve değişir tabi ki de
Elbette , neden şunu yaptım neden bunu ettim derken.. bu günlerde olması gerekirmiş , olmak zorundaymış diyorum
Biz değiştikce geçmişte istediğimiz istekler kurduğumuz hayallerde değişiyor soruyu doğru anladıysam
:)
Evet zaten araya zaman girince anılar da harap oluyor değişiyor detayları ve hatırlamak istediğimiz hale geliyor
Senin bıçkın bana ruhumun ikiziymiş şarkısını hatırlatıyor dilime dolanıyor her gördüğümde 🤣🪁
Bıçkın? Yoksa bıçkın bi delikanlı mıyım gözünde? 😄🤌
Nickin ya🤣🫢🤦
Şarkı önerisini de kaptık djjdnx
🤣🤣🤣🤣iyi dinlemeler
Teşekkür ettiğim ^_^
Sen dünyasın; o yüzden sen değişirsen, Dünya değişir.
Osho
Güzel kelam..
Evet, değişebilir. Çünkü biz değiştikçe geçmişe bakan gözlerimiz de değişiyor. Bazen unuturuz, bazen daha da özleriz. Bu da hangi yöne evrildiğimize, neye dönüştüğümüze bağlı aslında.
Evet zaten Travmaları tedavi etmenin özünde bu yatıyor geçmişi hiç bir zaman değiştiremezsiniz ama bakış açınızı değiştirmek sizin elinizdedir.
Bu zamanla bundan 30-40 yıl önceki zaman aynı zaman aynı mı değil.. Değişmeyen tek şey galiba ben kaldım. Yüreğim hep çocuk kaldı.
Değişiyor bence eskiden geçmiş üzüntü verirdi şimdi tecrübe olarak görüyorsam bu benim zaman içindeki değişimimden kaynaklıdır
Benim pek değişmiyor zira geçmişi hâlâ çok seviyorum
O zaman ki akıl ile şimdiki bir değil o yüzden hep acaba deriz
Evet, çünkü biz değiştikçe geçmiş anılar sabit kalmaz; onları artık hatırlayan kişi de eskisi gibi değildir.
Ne Kadar Değişirse Değiş Gecmisin Sana Ait Oldugu Sürece Degisemesin Peşinde Sürekli Değişeni Gormedim Parasal Değişen Var Tabikide 😃
Kesinlikle değişiyor sen değiştikçe kendini iyi yönde geliştirdikçe birak algının değiştiğini geçmişini unutuyorsun bile
Evet tabi. Ben artık insanlara onların bana davrandıkları gibi davranıyorum.
Adı üzerinde geçmiş geleceğini yönlendir geçmiş beni tanımlıyor diye algı oluşursa olmaz
Her sey degisir
İlla değişir geçmiş geçmişte kalir
Elbette değişir
Evet değişir
Değişir
Evet değişir bence
Evet değişir
Evet
Degişir bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?