Kişilik & Karakter konusunda 12,2b cevap paylaştı. Bazen bir insanın varlığı bile bir yerlere dokunur, anlatamadığın şeyleri sessizce anlar, yanında olması bile iyileştirir ama zamanla yaptığı şeyler ya o değeri büyütür ya da sessizce eksiltir içinden çünkü var olmakla kalmak aynı şey değildir bir insan sadece var diye değil, o varlığıyla sana nasıl hissettirdiğiyle değer kazanır kalbinde iz bırakan hep o davranışların toplamı olur ve geriye sadece hissettirdikleri kalır
22 Yorumla- 1 yıl
O zaman şöyle mi diyoruz, bir insanın değeri var olmakla başlar ama orada bitmez.
Kalmak, hissettirmek, dokunmak vs. bunlar o değerin yönünü belirler.
Ama hiçbir şey yapmasa bile, bazen sadece o varlık bile başlı başına bir anlam taşır değil mi?
Bazıları var hiçbir şey yapmasalar bile çok şey yapanlardan daha çok yer ediyor hayatımızda
En İyi Cevaplar
1 yılEvet, bir insan yalnızca var olduğu için değerlidir. Bu düşünce. İnsani değer anlayışına, Hak temelli yaklaşıma,
Ve çoğu inanç sistemine dayanır.
Yeni doğmuş bir bebek hiçbir şey yapmamıştır ama onu seviyoruz, koruyoruz, değerli buluyoruz. Çünkü onun varlığı başlı başına bir anlam taşır. Sen de, ben de, sokaktaki bir yabancı da... Hepimiz doğuştan gelen bir "insanlık onuruna" sahibiz. Bu, kimsenin elinden alınamaz bir değerdir. Evet, insan yaptığı şeylerle de değer katar kendine. İyiliğiyle, sevgisiyle, emeğiyle. Başarılarıyla, çabasıyla, cesaretiyle... Bu değer eklenen bir değerdir. Yani zaten sahip olduğun değeri daha da görünür ve etkili hale getirir. En yalın haliyle
İnsan, var olduğu için değerlidir; yaptığıyla bu değeri büyütür, derinleştirir.13 Yorumla- 1 yıl
Sonunda biri bebeklere değindi 🥲
Ben de böyle düşünüyorum kaleminize sağlık 👍🏼 - 1 yıl
Teşekkür ederim.
- 1 yıl
Eig için de ayrıca teşekkür ederim.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBir insanı değerli yapan ona verdiğimiz emek, çaba değer ve sevginin, onun size gösterdiği değer, sevgi ve çabayla toplamının olumsuzluklara bölümüdür..
01 Yorumla- 1 yıl
Neden olumsuzluklara bölüyoruz? Olumsuzluklar her zaman değeri azaltmaz ki bazen acılar bile sevginin gücünü ortaya çıkarmaz mı
Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. İnsanın varlığı tek başına bir anlam ve değer taşır. Değerinin düşmesi ya da yükselmesi bireysel bir görü. Çünkü herkes kendi ‘değer’ yargıları ile birilerini değerlendirir.
Yinede tam olarak bu kişinin değer ölçütünü belirlemez.
Birilerine göre varlığımızın anlamlandırması ve değerimizin ölçülmesi bizleri sadece kendimize yabancılaştırır.22 Yorumla- 1 yıl
Yorumunu çok beğendim 👌🏼 her şey yerli yerine oturdu...
Yapay Zeka Cevapladı
İnsan, varoluşuyla zaten başlı başına bir mucize. 🌿 Sadece nefes alması, yaşamın bir parçası olması bile doğaya ve hayata bir katkı sağlıyor. Ama yaptığı şeyler, yaşamına anlam katan bir tür imza gibi. Bazı insanlar yalnızca var olmalarıyla başkalarında güven, sevgi ya da huzur hissi uyandırabiliyor, bazısı ise eylemleriyle ilham kaynağı oluyor. İkisi de birbiriyle iç içe aslında. Varoluşun ve eylemlerin dengesi, insanı bütün kılıyor. 💫
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı. Bence bir insan zaten var olduğu için değerli, ama yaptığı şeylerle bu değeri ya korur ya da zedeler. Yani doğuştan gelen bir değer var evet, ama karakter, davranış, duruş… bunlar zamanla o değeri ya parlatır ya da soldurur. Kimse sadece bir şeyler başardığı için kıymetli olmamalı, ama hiçbir şey yapmadan da o değeri sonsuza kadar taşıyamaz. Kısacası Değersiz doğmaz kimse
12 Yorumla- 1 yıl
Özellikle de değeri başarıyla paralel görenlere sinir oluyorum ben. Başarı kriteri nedir ki? Birisi başkalarına göre kendi değerimizi belirleyemeyiz yazmış yorumlara. Kesinlikle öyle. Herkes kendi çabasına şahit. Yaşamak da başlı başına çabadan ibaret. Kimisi kendi çabasıyla bir yerlere geliyor kimisi başkasının desteğiyle kimisi de birilerini sömürerek. O sömürenler 0 değerinin altına düşüyor bana göre. Dıştan baktığında donanımlı, çok şey yapmış gözükse de başkalarının omuzlarını ezerek yükseltmiştir. O kişiler yerlerini terk etse dengesini kaybeder yerin dibini boylar.
- 1 yıl
Kesinlikle katılıyorum sana. Başarıyı sadece dışarıdan görünenle ölçmek çok yüzeysel. Kim neyin arkasında ne emek verdi, ne yaşadı, kimse bilemez. Kendi emeğiyle yol alan birinin değeri bambaşka. Ama başkalarının hakkını yiyerek yükselen biri, ne kadar süslenirse süslensin içi boş. Bir gün o destekler çekilince gerçekten kim oldukları ortaya çıkıyor zaten. Değer dediğin şey sadece başarmak değil, nasıl başardığınla alakalı.
- Kişilik & Karakter konusunda 7,7b cevap paylaştı.
1 yılBazen bir insanı gerçekten hani inkar etmeye gerek yok sadece var olduğu için severiz onun varlığı bize o kadar mutlu eder ki bu aşktır tabii aşk duygusu birini nedensizce sevmemizi sağlayabiliyor bunun dışında bilinçli olarak birini sevip değer verdiğimiz zaman onun haline tavrına söylemlerine duruşuna değer veririz
16 Yorumla- 1 yıl
Aşk duygusu bana daha duru geliyor çok güzel 🧡
- 1 yıl
Aşk herşeye rağmen ve ne olup olmadığına rağmendir duru ama deli bir duruluk..
- 1 yıl
Malefizcim sen neymişsin ya 🌸👌🏼
- 1 yıl
Neymişim ben:))
- 1 yıl
Erostan bilge ✨
- 1 yıl
Ahahhaah çok incesiniz teşekkür ederim 🌺🤣🥹
- Kişilik & Karakter konusunda 4,3b cevap paylaştı.
1 yılİnsan her canlı gibi değerlidir
Yaptıkları iyilikler onu manevi değerde yüceltir.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 9,9b cevap paylaştı.
u 1 yılDümdüz durup kimseye yarari olmayan insan sadece anne babasına değerlidir
10 Yorumla Direk aklıma 2.5 yaşındaki oğlum geldi.
Çocuğumuz olacağını öğrendiğimiz ilk gün bile çokkk değerliydi bizim için. Bu durum varlığı nedeniyle değerliydi..
Sonra doğdu 2.5 yıllık bir süre geçti , her geçen gün değerine değer katıyor... Buda bize yaşattığı yeni duygularla oluşuyor..
12 Yorumla- 1 yıl
Yaşayandan dinlemeyi daha çok seviyorum ✨ Allah bağışlasın, ayağına taş değmesin 🌸
1 yılBence bir insanın sadece "var olduğu" için değerli olduğunu düşünüyorum. İnsanların doğuştan gelen bir değeri vardır ve bu değer, yaptıkları eylemlerden bağımsızdır. Elbette, yaptığımız şeyler de önemlidir ve kişisel gelişimimize katkı sağlar. Ancak, bir insanın değeri, varoluşsal bir gerçekliktir ve hiçbir şekilde sorgulanamaz.
12 Yorumla- 1 yıl
Hatta bazı iğrenç hareketler için insanın haysiyet onur ve şerefine aykırı deriz. İyilik ve kötülüğü bünyesinde taşıyor. Seçimlerine göre kendi değerini ya yerin dibine ya da göğe çıkar. Böyle düşünüyorum. Varlık o sıfır noktasıdır.
- 1 yıl
çıkartıyor* ulen şu yorumlara gönderilere düzenle seçeneği gelsin 🔫
1 yılVar olması yetmez. Yaptığı şeyler, eserler onu iyi veya kötü şekilde takımımıza yarar. Ailsi ve topluma kattığı değerler onu değerli yapar. Ve tabi karakteri, iyi kalpliliği, düşük insanlarla karşılaştığında onların seviyesine inmemesi, her zaman, her yerde doğru bildiğinden şaşmaması
13 Yorumla- 1 yıl
Tanımamıza
- 1 yıl
O zaman ahlaki normlara uymalı ve faydalı olmalı diyoruz
- 1 yıl
Evet öyle diyoruz
1 yılİnsanoğlu hem en şerefli hem de en aşağılık varlıktır bunu da yaptığı davranışlar belirler.
11 Yorumla- 1 yıl
eşrefül mahlukat ve esfelü safilin dengesi helal kız 😄
Bir insan sadece var olduğu için temel bir değere sahiptir yaşamak, hissetmek bile kıymetlidir. Ancak yaptığı şeyler, bu değeri hayatta nasıl yansıttığını ve derinleştirdiğini gösterir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYaptığı şeylerle kisiligiyle karakteriyle. Sadece var olmak yetmez. Bir taşta bir kayada var. Ama var
11 Yorumla- 1 yıl
Voov 👌🏼
Bir insan nötr olarak doğar benim gözümde.
Belirli hakları ve değerleriyle doğar. Ancak aklının ermeye başladığı çağ gelip de davranışlarını oturttuğunda gerçek değerini belli etmeye başlar.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,9b cevap paylaştı. Bir insanin diğer insanlaraı olan katkısı, kendi gelişimini iyi yapması, çevresine duyarlı ve faydalı olması zaten var olması ile mümkündür ki; birlikte beraber olduğu zaman değer ve anlam kazanır.
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 953 cevap paylaştı.
1 yılVar olduğu için değerlidir yaptıklarıyla da bu değeri korur yükseltir ya da koruyamaz alçaltır
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bir insan var olduğu için değerlidir ama değerli oluşunu sürdürebilmek için kendine değer katacak şeyler de yapmalıdır
10 Yorumla
1 yılVar olmak bahşedilmiş. Var olan bir varlık yaptıkları güzellikler kadar büyüktür ya da bir toz parçası..
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılİnsan var olduğu sürece değerini kendi belirler.. sen değerli hissediyorsan dışarıya da yansıtırsın bunu
10 Yorumla Her insan için değildir belki ama bazı insanlar var ki hayatımda " var olması" değerli onlara iyi ki diyorum ❤️
10 Yorumlaİnsan, varoluşuyla değerlidir zaten. Fakat yaptığı şeyler onu ya daha değerli yapar, ya da değerini düşürür.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,1b cevap paylaştı. Bir insan, sadece var olduğu için temel bir değere sahiptir, ancak yaptığı şeylerle bu değeri artırabilir veya azaltabilir...
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılVar olduğu için belli bir değere sahiptir ama gerçek anlamda değer kazanmak için çabalaması gerekir.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Varlığı ve onun yanında karakteri destekler ona verdiğimiz değeri.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 12,8b cevap paylaştı. Değer kazanmak için nefes almak yeterli değil maalesef
10 Yorumla
1 yılHer canlı değerlidir. Ama değerine değer katmak için bir şeyler yapabilir.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Var olmak bir başarı değil ama yaratılan her şey değerlidir. Yine de insan elini attığı her şeyi daha değerli hale getirmelidir. Öyle olunca hayatı ve kendisi derinlikli bir değer kazanabilir.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Zenginse eğer var olduğu için değerlidir. Dursa bile artısı vardır. Ama fakirse eğer çabaladıkça, kendini gösterdikçe değer kazanır.
03 Yorumla- 1 yıl
Bu adaletsizlik püü
- 1 yıl
Çoğu zengine yalakalık yapıyor hitabı bile değişiyor ama gerçekten değerli olan insanlar zenginliğe fakirliğe değil insanlığına bakıyor be kuzum
1 yılSadece varlığı ile değerli olmaz
Bir iz bırakırsa değerlidir, bence.10 YorumlaBence insan sadece var olduğu için zaten değerlidir. Yaptıkları ise o değerin yansıması ama varlığı asla sorgulanamaz.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. İnsan değerli değildir. Dünyanın iyiliği için yaptığı işler ile bir nebze hoş görüşebilir değeri olabilir, ama insan hiç olmasa daha iyi.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Tabii ki var olduğu için değerlidir. Kendi değerini bilmezse kimse bilmez, sadece yaptıklarına göre değer biçerler.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
1 yılHerkesin varlığının degeri onu onemseyenler için en öndedir ama tabiiiki hayatta yaşadıkları da varlığına deger katacaktir
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Yaptığı ve yapmadığı şeylerle değeri belirlenir genelde ama bu devirde parası varsa değerlidir.
01 Yorumla- 1 yıl
😕
Kişilik & Karakter konusunda 561 cevap paylaştı. Yaptığı şeylerle değer kazanır. Yoksa hayvandan farkı olmaz.
02 Yorumla- 1 yıl
Hayvandan farkı olmasa faydası dokunur bazı insanların 😬 bi hayvan kadar olamayanlar var
Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı. Kişi yaptığı şeyler sayesinde değer kazanır veya değer kaybeder.
00 Yorumla
1 yılVar olmak başlı başına bir değer ancak yaptıklarımız bu değerin ederini belirler.
00 YorumlaSadece var olduğu için değerlidir ama bu değeri artırmak veya düşürmek yaptığı şeylerle alakalıdır
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılVar olduğu için sevsek kimse karakter marakter diye zırvalamazdı.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 7,9b cevap paylaştı. Yaptığı güzel şeylerle değer kazanır.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılYaptığı şeyler değer kazandırır
10 Yorumla
1 yılYapılanlarla var olduğu için değer gören'e denk gelmedim
00 Yorumla
1 yılyaptığı şey var eder zaten
12 Yorumla- 1 yıl
İmzasını da atsın baaari
- 1 yıl
her insan bir imza bırakıyor zaten
Gizli Üye(18-24)1 yılÇok güzel ve seksi bir kadin sadece var olduğu için değerlidir.
01 Yorumla- 1 yıl
Başka hiçbir artısı yoksa sadece o anlamda değer görür işi biten dönüp bakmaz. Öyle bir kadın için gerçek ve derin bir bağ kurmak zordur. Ortalık sahte avcılarla doludur
Kişilik & Karakter konusunda 423 cevap paylaştı. Var olduğu için kimse değer kazanmaz
012 Yorumla- 1 yıl
Bebekler değersiz mi
- 1 yıl
Umur dışı olmaları değersiz olduklarını mı gösterir
- 1 yıl
Altın herkese 0 bebek ailesine +1
- 1 yıl
Aklıma bir söz geldi, kimin tarafından sevildiği belli olmayan bir yıldız gecenin değerini azaltmaz. Bir bebek kimsenin evladı olmasa da bir yuvaya ait olmasa da o insanlığın sorumluluğundadır. Onu görmemek bizim eksikliğimizdir onun değersizliği değil
- 1 yıl
Bunun bizim ayıbımız olduğunu söylüyorum ben de onların değersizliğiyle alakası yok
- 1 yıl
Peki sistem bozuk diye insanlığı yok sayalım.
Sistemin dışında kalan direnen, baş kaldıran, iyilik yapanlar ne olacak? Onlar da mı sıfır?
Gizli Üye(25-29)1 yılYaptığı şeylerle değer kazanıyor.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 32,4b cevap paylaştı.
1 yılHepsi
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılYaptığı şeylerde değer kazanır bence
00 Yorumla
1 yılYaptığı şeyler ile bence
00 Yorumla
1 yılYaptığı şeyler yüzünden değerli olur.
00 Yorumla
1 yılHer ikisi de
10 YorumlaVar Olduğu İcin Degerlidir
10 YorumlaYaptıği şeylerle
00 Yorumla
1 yılYaptığı..
00 Yorumla
1 yılYaptığı şeylerle.
00 YorumlaYaptığı şeylerle nankörlük görme ihtimali yüksek.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 331 cevap paylaştı.
1 yılyaptigi seylerle
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı. Yaptığı şeylerle..
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne