Üzüldüğünü anlamayan birisi seni mutlu edemez çiçeğim...

Üzüldüğünü anlamayan birisi seni mutlu edemez çiçeğim...
İçin kırılmışken seni göremeyen, gözlerinin buğusunu fark etmeyen biri, yüzünü güldürebilse bile ruhunu doyuramaz. Gerçek mutluluk, anlaşılmakla başlar. Üzüntünü görmeyen biri, neye ihtiyacın olduğunu da bilemez. Gülümsemeni geçici bir teselliye çevirir belki ama içindeki fırtınaları dindiremez. Birinin seni mutlu edebilmesi için önce seni okuyabilmesi gerekir, sözcüksüz cümlelerini, sessiz çığlıklarını duyabilmesi gerekir. Aksi halde sadece yanında olur ama seninle olamaz. Gerçek mutluluk, yalnızca görüldüğünde ve hissedildiğinde gerçek olur.
Üzüldüğünü anlamayan biri, sana nasıl destek olabilir ki? Mutlu etmek için önce karşındakinin duygularını anlamak, empati yapmak gerekir. Eğer üzüntünü fark etmiyor, önemsemiyorsa, seni mutlu etmekten çok uzak olur.
İlişkilerde en temel şeylerden biri, karşılıklı anlayış ve duygusal bağdır. Biri seni gerçekten anlamıyorsa, yanında olduğunu hissettirmiyorsa, mutluluğun da eksik kalır.
Senin hissettiklerin önemli ve değerli. İnsanın yanında kendini anlaşıldığını, değer gördüğünü hissetmesi gerekir ki mutlu olsun.
Birinin seni mutlu edebilmesi için, duygusal frekansını hissetmesi ve hislerine duyarlı olması önemli. Duygularını fark etmeyen ya da görmek istemeyen biri, seni anlamakta zorlanabilir ve bu da derin bir tatminsizlik yaratabilir. Sevildiğini hissetmek kadar, hissedilmek de önemli bir ihtiyaç. Belki de, duygusal bağlamda seni daha iyi anlayacak birini hak ediyorsundur. 🌺✨
Cevap
33Cevap
Önce seni tanıyıp tamamıyla anlaması lazım ki mutlu etsin
Edemez tabi ki de
Başka yönlerden mutlu edebilir gadası
Benim üzüldüğümü değil beni anlamayan mutlu edemiyor. Hisler duygular çok önemli karşımdaki kişiyi görmeden bile hissedebiliyorum bu yüzden önemli olan az da olsa beklenti içinde olabilirim bu konularda
Asla ve kat'a, kendimizi kandırmanın bir anlamı yoktur.
Hayır yüzeysel kalır önce derindeki sıkıntı giderilmeli
kırıldığın yerden öpemeyen insan düştüğünde de dizinin yarasına derman olamaz :)
Senin üzüldüğünü anlamayan, seni nasıl mutlu etsin?
Daha üzüldüğümü anlayamamış mutlu etse ne etmese ne
Teselliedebilir ama sorunu kişi kendi çözmedikçe o konu kapanmaz.
Burada tek taraflı bir ilişki söz konusu.. bencil kişiliklere sahip insanların beynine takmış olduğu bir gözlükleri vardır ki sadece kendilerini görürler.. bunlardan ne dost olur ne eş..
Eder, çok mutlu eder ama üzüldüğümde yanımda değilse, hiçbir önemi kalmaz.
başkasından mutlululuk dilenmek şu devirde mantıklı mı*?
İnsan sevince her şeyi anlar
Edemez..
Edemez çünkü bana değer vermiyordur.
Edemez. Empati anlayış lazım
Hayır asla mutlu edemez.
Hayır, edemez.
Hayır nerde nasıl mutlu edecek🫠 imkanı yok
Ben inanmıyorum mutlu edebileceğine
Beni anlayamayan biri beni mutlu edemez
Nasil etsin ki kör daha gözünün önünü goremezken
Mümkün değil, boyutlar farklı gibi
Halimden anlamayan biriyle işim olmaz