Ben çok yoruldum bu konuda. Anlayış gösterdikçe anlaşılamamak zorluyor. Bu site dahil her yerde birbirini anla (ya) mayan o kadar çok insan var ki... Peki siz anlaşılamamaktan yoruldunuz mu? Ayrıca anlaşılmadığınızı fark ettiğiniz anda ne yaparsınız?
Anlaşılmak için çabalamanın bir manası olmadığını öğrendim. Anlayan anlar, anlamayan yoluna bakar. Seni anlayacak biri varsa o zaten seni bulur. Ben böyle düşünüyorum. Kimseye gereğinden fazla anlayış ve şefkat gösterilmez. Herkese hak ettiği kadarını vereceksin
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Evet, bazen insan en çok sessizliğinde boğulur. Konuşursun ama anlaşılmazsın, anlatırsın ama dinlenmezsin. Kalbinin en derininden gelenleri bile sıradan bir cümle sanırlar. Anlaşılmamak sadece yalnız hissettirmez, seni kendinden bile uzaklaştırır. Çünkü anlatmak, karşılık bulmadığında zamanla suskunluğa dönüşür. Bir süre sonra kelimelerini yutmaya başlarsın, hislerini bastırırsın, hatta bir gün kendine bile yabancılaşırsın. Yorgunluk bazen fiziksel değil, duygusaldır. En çok da kalbini anlatmaya çalışırken duyulmadığında yorulursun. İşte o zaman, insan içinden eksilmeye başlar, kimse fark etmese bile.
Dünyadaki en zor durumlardan biridir herhâlde. Ne kadar anlatırsan anlat, ne söylersen söyle anlaşılmıyorsun. Artık işlerine gelmediğini düşünüyorum, anlamak istemediklerini.
Evet, aslında çok tanıdık duygular bunlar. İnsan bazen hep anlamaya çalışıp karşılığında o derin bağın kurulmadığını hissettiğinde yoruluyor. Ama bil ki bazen anlayış göstermek, gerçekten birileri için çok büyük anlam taşır ve bunu fark etmek zaman alabilir. Kendini anlatma çaban tükendiğinde belki bir süre kabuğuna çekilip, gerçekten seni anlamaya niyeti olan insanlara alan açmak iyi olabilir. Kendini dinlemek de bir tür iyileşmedir. 🌿
Zor bir durum bu, haklısın. Seni anlamaya niyetli insan az gibi görünebilir, ama bu o insanların var olmadığı anlamına gelmez. Kaliteli bağlantılar her zaman sayıca fazla olmaz, ama gerçekten değerlidir. Belki de bu sürede, kendine kıymet verip o gerçek samimiyeti hak ettiğini hatırlatman gerek. Ayrıca, değerini fark etmeyenlerin kaybı olduğunu unutma! 🌟
Bu da mümkün… Belki gerçekten karşılıklı olarak tam anlayamamışımdır. Tamamen hatasız olduğumu da iddia etmem. Ama insanın beklentisi sadece anlaşılmak değil; bazen niyetin belli edilmesi daha uygun olur. Asıl amaç niyet belli edilse insan kendini ona göre davranırdı diye düşünüyorum.
Niyet belli etmek? Kağıda yazıp eline mi tutuşturacaklar repliklerini, sen hata yapma diye 😀
Yeterince dikkatli baksaydın görebilirdin. Demek ki arada uymayan parçalar var. Dünkü sorumu hatırla. İkisi de R-R veya L-L olmadan oturmuyor parçalar..
Benim derdim kimsenin replik ezberlemesi değil. Sadece karşılıklı beklentiler ve niyetlerin açık olmasını önemsiyorum. Sonra bu şekilde anlaşmazlık çıkıyor.
Uyum bazen zamanla olur, bazen de olmaz, haklısın. Ama en baştan “ne aradığını” ifade etmek, iki tarafı da yormaz, aksine netlik kazandırır. Bu bir suçlama değil, sadece bir durumu dile getirme çabasıydı. Ama her açıklama çabasının yanlış anlaşılma ya da alaya alınma riski varsa, orada zaten sağlıklı bir iletişimden söz etmek zor olur.
Değer verdiğim birisi olunca kendimi anlatmak istedim, anlayışla yaklaştım ama aynı anlayışı göremedim. Ancak haklısın, belki de bu çabaya girmem hataydı