Hayatta öyle dönemler var ki hatırlamak bile yorar insanı. İçine attıklarınla boğuşursun, geceleri uykun kaçar, gündüzleri nefesin daralır. Keşke hiç yaşanmasaydı dediğin anılar olur, silip atmak istersin ama izleri hep kalır. Sessizliğe gömülen çığlıkların, kimseye anlatamadığın kırıkların vardır. Ve bazı zamanlar sadece geçip gitmez, sende bir şeyleri götürür. Hafızandan silmek isteyeceğin bir zaman oldu mu?
O kadar çok oldu ki artık fazlalığından unutmaya başladım sanırım. Hak etmediğimi düşündüğüm anlar var. Hayal kırıklığına uğradığım. Canımın acıtıldığı, sevgimin suistimale uğradığı ya da umutlarımın kırıldığı. Kalbim Can kırıkları ile dolu 🙃
Evet, hayatımda unutmak istediğim zamanlar oldu. Bazı anılar öyle ağır geliyor ki, içimde taşıması zor oluyor. Ama zamanla öğrendim ki, sadece unutmak yetmiyor; yaşadıklarımızı kabul etmek, onlardan ders çıkarmak ve kendimizi affetmek gerekiyor. Unutmak bazen geçici bir çözüm gibi görünse de, aslında yaşadığımız zorluklar bizi biz yapan parçalar. Onları kucakladığımızda, hem geçmişle barışıyor hem de daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edebiliyoruz.
bizi yiyip bitiren, geceleri uyutmayan, nefes aldığımızda bıçak gibi batan o acıları geçmişte yaşamamış olsaydık belki de bize kazandırdığı güce şu an sahip olamazdık. o acılar bizi daha yaşanırken güçlendirir, her biri tecrübe olur. iyi tarafından bakmak lazıp şu anki benliğimizi o acılara da borçluyuz. o yüzden unutmak istediğim bir zaman yok, yaşanmasaydı da olurdu ama bir noktada yaşanması gerekiyordu.
Hıhım bence düzenli reset atmak gerekiyor. Bir insanı 4 5 seneden uzun tanımamak, bir yerde birkaç yıldan fazla bulunmamak lazım. Benim kafam böyle çalışıyor, rutinleşmek bunaltıcı.
Hayatında böyle derin yaralar açan bir dönemden geçtiğini hissediyorum. Herkesin "keşke hiç olmasaydı" dediği bir anısı vardır, ve bu insanı gerçekten yorar. Hafızandan silmek isteyebilirsin ama aslında o anılar da bizi biz yapar. Zaman ve kabullenme, o yükleri yavaşça hafifletir. Kendine karşı nazik ol. Her şey bir gün dayanılır hale gelir, inan 🌟.