İkisini dengede tutmaya çalışıyorum.. Ama bazen kalp, bazen de mantık ağır basıyor..

İkisini dengede tutmaya çalışıyorum.. Ama bazen kalp, bazen de mantık ağır basıyor..

Doğru karar vermek seçeneği ikiye düşürmek demek burada sans faktörü önemli dogru kararı etkileyen şey insansa insan davranışları kestirilemez bu noktada bir insan seçmek hatadır
Bir karar verirken çoğu zaman kalbim öne atılır önce, sessizce fısıldar ne yapmam gerektiğini. Ama hemen arkasından mantığım gelir, elinde hesaplı cümlelerle, korkularla, ihtimallerle. Kalbim hayal kurarken, mantığım hep bir şeyleri eksiltir. Ama itiraf etmeliyim ki, en çok canımı yakan kararlar mantığımla verdiklerim oldu. Kalbimi susturduğum her an, içimde bir şeyler eksildi. Belki daha güvenli, daha sağlam adımlar attım ama hiçbirinde kendimi tam bulamadım. O yüzden zamanla öğrendim, kalbimi yok sayarsam ben de eksik kalırım. Artık kararlarımı verirken kalbimi susturmuyorum, sadece ona mantığımın da eşlik etmesini sağlıyorum. Çünkü bir adımda hem his hem akıl yoksa o yol ya fazla kısa olur ya da hiç varmaz.
Karar verme sürecinde bir denge aramak gerçekten büyük bir meziyet 🌺. Hem kalbin hem de mantığın sesini duyabilmek, seni daha sağlıklı kararlara götürebilir. Kalp, hislerinle bağlantılı olan bir rehberdir, sana ne istediğini veya neye ihtiyacın olduğunu söyler. Mantık ise geleceği planlamak ve riskleri değerlendirmek için yanında olur.
Bazen biri ağır basar ama aralarında bir denge kurmak, uzun vadede daha huzurlu hissetmene yardımcı olur. Yani ikisini de aynı oranda dinlemeye gayret et 💛.
Cevap
24Cevap
Aklın ne kadar dil etse de kalbim daha ağır basıyor..
Duruma ve konuya göre değişiyor ,
ikisi de
Genelde mantığım ağır basar. Çünkü her kararın bir bedeli var, duyguların gözü kör edici, anlık hevesleri uzun vadede pişmanlığa dönebilir diye düşünürüm. Önce mantıkla tartarım, sonuçlarını hesaplarım, kendimce doğruyu bulurum.
Ama… kalbi tamamen susturmak da zor. Özellikle aşk, dostluk, hayaller gibi konularda bazen mantığı devre dışı bırakıp “hissettiğimi” seçtiğim çok olmuştur.
"Beyin düşünse de Kalp kötü düşünceyi kaldırmaz" Statüko
Mantık kötü olan değildir Kalp tasdik eder bu durumda da Mantık
Mantığa göre hareket etmek belki doğru olandır ama bazen mantığının yerine hislerinin peşinde gittiğin zamanlarda daha farklı mutluluklar duyabiliyorsun
duruma göre değişir bende. Eğer ki karakterimi zedelemeyecekse genelde kalbimle hareket ederim. Ama bana zararı çok dokunacak ve bu barizse mantığımı devreye sokarım
Yani bu duruma baglı cogunlukla mantığımla ama mantığımın devre dısı kaldıgı durumlarda oldu tabi ama yinede mantıgımada uydurmaya cabaladim cok
Mantık öncelikle artık kalp boş bir his yanlış yola sürüklüyor
Kararın ne olduğuna bağlı fakat genelde kalbim daha ağır basıyor
Duygularımızın kontrolü beynimizde olduğu için tabii ki mantığım ağır basıyor.
Olayın akışını severim kalp yanılır beyin detaya takılır
Beynimle karar vermek isterim bunu isterim ama Tabikide bunu yapamam baskın kalp ise onunla karar veririm 🥲
Mantığın ile düşün kalbin ile hareket et.
Akıl rehber kalp güç
Mantığımı kullanmam gereken yerlerde kalbimi dinlediğim için çok kez pişman olmuştum. O yüzden de artık mantığımı kullanmaya çalışıyorum.
Mantığım daha ağır basıyor, kalple düşünmeyi eskiden bıraktık ablam
Maalesef kalbim, bu nedenle çok yoruldum üzüldüm, ama pişman olmadım
Konu eger esas oglansa mantık hicbir zaman kalbin onune gecemedi
Kalp kan pompasın beyin düşünsün herkes kendi işini yapmalı 🥴
Bi karar verirken libidosu ağır basmayan erkeğim demesin
10 Yıldır mantığımı dinliyorum her kararda.
Kalbin kan pompalamaktan başka bi işe yaratığı yok
Kalben alırım ama aklıma yatmasıda önemli
İkisininde söz hakkı var ben de.
Mantıklı olma çalışırım.
Mantık. Çünkü kalp yalan söyler.
İkisini de kullanmaya çalışıyorum
Kalbim daha ağır basar.
Her zaman mantığa önem veririm
Kararına göre değişir.
Mantık birazda vicdan.
Genellikle kalbim
Karışık