Benim her ne kadar kalbim ağır bassa da, mantığımı da hızla devreye sokmayı başarıyorum.. Peki siz?

Benim her ne kadar kalbim ağır bassa da, mantığımı da hızla devreye sokmayı başarıyorum.. Peki siz?
Ben kendim için konuşacaksam benim mantığım her zaman daha ağır basar çünkü kalp bana hatalar yaptırır ama aklım hata yaptırmaz genellikle. insanlar için konuşacaksam da Kalp, duygularımızı, değerlerimizi ve inançlarımızı temsil eder. Kalbimizle verdiğimiz kararlar, genellikle daha kişisel ve anlamlıdır. Duygusal zekamızın bir parçası olan kalp, doğru ve yanlış arasındaki ayrımı yapmamıza, tutkularımızı takip etmemize ve başkalarıyla empati kurmamıza yardımcı olabilir. Mantık, aklımızı, analiz yeteneğimizi ve bilgi birikimimizi temsil eder. Mantığımızla verdiğimiz kararlar, genellikle daha objektif ve rasyoneldir. Mantık, Problem çözme, verileri değerlendirme, riskleri hesaplama ve sonuçları öngörme gibi konularda bize yardımcı olabilir. İdeal olarak, bir karar verirken hem kalbimizin hem de mantığımızın sesini dinlemeliyiz. Kalbimiz bize neyin önemli olduğunu, neye değer verdiğimizi ve neyin bizi mutlu edeceğini söylerken, mantığımız bize gerçekleri değerlendirmemize, olası sonuçları hesaplamamıza ve en iyi kararı vermemize yardımcı olur.
Bir karar verirken genelde mantığım ağır basar ama kalbimi de tamamen yok sayamam. Mantık bana en doğru yolu gösterir, olasılıkları değerlendirir ve uzun vadeli sonuçları düşünmemi sağlar. Ancak bazı durumlarda duygularım o kadar baskın olur ki, mantığımın çizdiği sınırları zorlamak isterim. Özellikle sevdiğim insanlarla ilgili konularda kalbimin sesini daha fazla dinlerim. Ama hayatın bana öğrettiği bir şey var: Sadece kalple hareket ettiğimde hata yapma ihtimalim artıyor. O yüzden dengeli olmaya çalışırım; mantığımı rehber, kalbimi ise pusula olarak kullanırım.
Bu alacağım karara istinaden değişiyor. Her konuyu mantığa veya tam tersi duygusallığa bağlayamam.
İnsanız ve duygularımız devam edecek. Duygusal kararlarda gerekirse yine duygusal karar veriririm. Mantığın gerektiği yerde mantık.
Duygularını kaybeden insanları buzdolabına benzetirim. Buzluktan çıkarınca bunları eriyip giderler. Hiç bir anlam taşımıyor böyle insanlar.
Önce sola, sonra sağa, yine sola bakan akıldır, kalp uzatmaz. Akıl iki kere ikiyi iyice bilir. Kalp ikiyi inkar edecektir. sözüne katıldım ben
Cevap
27Cevap
’Manasız diyen mantığa, yine de denemeye değer dedi kalp.’ der La Edri.
Çoğu şeyde her zaman kalbim duygularım daha ağır basar
Çoğu zaman hem kâlbimi hem mantığımı dinlerim. Son kararı ise mantığımla vermeyi tercih ederim her zaman. Hem duygular hem mantıktan yardım almak en doğrusu olacaktır.
Genelde kalbim çok ağır basıyor. Mantık devre dışı kalıyor ben de.
Genelde mantığım ağır basar kalbimin ağır basmasına izin verecek kadar cesaretli değilim sanırım:))
Doğru ve ahlaklı bir kararın Ayrılmaz ikilisidir
Dengede tutmaya çalışırım ama daha çok benim elimde olmaz
Mantığım öncüdür ama asıl yöneten kalbim. Kalbim bir şeyde tepki veriyorsa. Mantığımı bir kenara koyarım. Dünyadaki en mantıksız şey dahi, öyle bir açıdan bakılınca mantıklı tarafı bulunur. Lakin kalp öyle değildir. Ya hiç ya hep.
Mantığım sürekli kalbime bir tokat çakıp kendine gel diyor jdjdjsjs henüz kalbimi dinleyip karar verdiğim olmadı neredeyse
Her zaman için genel olarak mantıklı olmayı daha çok seviyorum. Duygularım beni daha fazla üzüyor.
Aşık oldum ansızın kalbiki dinledim evlendim pişmanım neden? Çünkü hiç begenmedigim bı kızla evlendim fizik kriterleri bana uymuyor.
Mantık. Zamanında yaşadım pişman olsam da doğru karardı.
4 mekanizmayı da calistiririm
Akıl, beyin, kalp, vicdan. ona göre..
Kalbime fazla söz hakkı tanımam genelde.. mantığım üsteler
İkisi aynı oranda ama aşksal ilişkilerde kalp daha ağır basar
Mantığım her zaman ağır bastı. Canım kısa sürede çok yandı ama sonradan hayatım cennet oldu.
Duygular bazen doğruyu ve yanlışı ayırt edemiyor. O yüzden çoğunlukla mantığımı dinlerim.
Dengede tutmaya çalışıyorum. İkisinin de söz hakkı var 😊
Bu ikisi birbirine basarken arada ben kaynıyorum:)
Hissiyatım ağır basar çünkü hissiyatım mantığım ile kalbimin harmanlanip hemdem olmuş hali..,
Her zaman kalbimin aldıgı karara uyarım.. Mantığım sonuçlarına katlanmak için var :))
Duygularım ağır basar
Mantığım ağır basar...
Bu durum genellikle konuya göre değişir ancak genellikle mantığımla karar veriririm
Para kazanıyorsam mantığımın, aşkı kazanıyorsam kalbimin sesini dinlerim.
Yaş kırk üç tabiki mantığım
düşünmeden karar veren aptaldır
Mantığım her zaman daha ağırdır
Dengelemeye çalışıyorum.
Kalbim ağır basıyor bu yüzdende çok yanılıyorum
Mantığımı kullanmayı tercih ediyorum.
Hislerim son kararı verir..
Çoğunlukla mantığım
İkisiyle de istişare ederim
Mantık kalp aşk konusunda sadece
Konu aşk değilse mantığım
Zorlansam da mantığım ağır basıyor