Zor insanlar neden zordur ve bu insanlarla ilişki kurmak ister misiniz?

Benim zor bir insan olduğumu söylerler ama benim suçum olduğunu düşünmüyorum.. Bence aile tarafından çok fazla sınırları ihlal edilmiş ve çocukken özgüvenli olmanın öğretilmemesinden dolayı sosyal çevrede de zorluklar yaşamış bir çocuk olarak büyüdüğüm için şimdi insanlara hep olumsuz cevap vermek içimden geliyor olabilir. Çünkü sınırlarımın yine ihlal edileceğini düşünerek çok fazla korumaya aldım belki de. Bu da beni zor bir insan yaptı. Zor bir insan zor bir müşteridir de aynı zamanda, zaten 21. Yüzyılda hepimiz müşteri olarak tanımlanıyoruz, önce insan olarak değil. 😄 Merak ettiğim mesela hizmet aldığı noktalarda oradaki çalışana zorluk çıkaran, zor sorular soran, bilmeyince daha yetkili biriyle görüşmek isteyen vs. bir insanla ilişki kurmak ister misiniz? Yoksa bu bizim ilişkimizde de zor olur diyerek ilişki kurmaktan vaz mı geçersiniz? Bazen ilişkide de zor olabilirim gerçekten. Mesela affetmeyecegim, asla taviz vermeyeceğim konular vardır. Ama bence her insanın böyle sınırları olması gerekir. Bunun yanında her zor insanın karakterine göre değişmekle beraber partnerime karşı empatik yaklaşirim ve sadakatim yüksektir. Taliplerimi bekliyorum 🤣🤣🤣🤣

Zor insanlar neden zordur ve bu insanlarla ilişki kurmak ister misiniz?