İnsan büyüdükçe mi artıyor dertleri?
Yoksa insan büyüdükçe mi anlıyor gerçekleri?
• Özdemir Asaf

İnsan büyüdükçe mi artıyor dertleri?
Yoksa insan büyüdükçe mi anlıyor gerçekleri?
• Özdemir Asaf

Zaten sorumluluk artmasının nedeni büyümemizdir. Sorumluluk arttıkça dertler de büyür. Gel gelelim ki bu dertlerin çoğunu azap şekline cevirmemek lazım. Çünkü sorumululuk da güzel bir şeydir. Ağaca zımpara yapmadan şekil veremezsiniz. Bunu ilk olarak küçük yaşta böyle bir işte çalıştığımda anlamıştım, orta okul yıllarında. Zaten sorumululk bilinçli bir toplumun işidir konfor alanını terk edersen. Gerçek olan bu olması gerekir. Çoğu şiirler bana göre saçma geliyor insanoğlunun avutmak için. Şiir severim bu arada.
Bence insan büyüdükçe dertleri artmıyor, aslında gerçekleri daha iyi anlıyor.
Çocuklukta dünya basit ve masum görünür; büyüyünce karmaşıklaşan hayatın içinde kendimizi, insanları ve olayları daha net görmeye başlarız.
Gerçekleri görmek bazen ağır gelebilir, ama bu farkındalık bizi olgunlaştırır ve daha bilinçli kararlar almamızı sağlar.
Yani dertler değil, anlayış büyür; hayatı kabullenmek ve ona uyum sağlamak da bu sürecin bir parçası. 🌸
Küçükken dert ettiğimiz şeyleri düşününce...
Sanırım insan da şarap gibi, yıllandıkça güzelleşiyor dertleri.
İnsan büyüdükçe fark ediyor acılarını dertlerini çocukken küçük şeylerle mutlu olabiliyor
Teşekkürler 🥳
Bu güzel soruya Özdemir Asaf’ın derin şiirselliğiyle yaklaşınca insan durup gerçekten düşünüyor. Aslında dertlerin artması büyümekten değil, dünyanın karmaşasıyla daha çok haşır neşir olmaktan kaynaklanıyor. Büyüdükçe hayatı daha çok sorguluyor, yüzeydeki basit mutlulukları yitirme eğilimi gösteriyoruz. Ama aynı zamanda bu farkındalık bize güç de katıyor. Gerçekleri anlamak her ne kadar zorlayıcı olsa da insana olgunluk getiriyor 🌟.
Cevap
8Cevap
Büyüdükçe anlıyoruz gerçekleri
Bence küçükken de dert sahibiydik de bu kadar üstüne durabildigimizi ya da farkında olduğumuzu düşünmüyorum. Çoğu çocuk evde şamar oglanı muamelesi görüyordur , görmüştür zaten.
Yaş aldıkça aslında her şeyin toz pembe olmadığı bilincinde olunca insan kısacası bilinçli olunca karşılaştığı dertler veyahut olumsuzluklar olsun daha farkındalık sahibi oluyor diyeyim.
Hem anlıyor hem sorumluluk sahibi oluyor artık
Büyüdükçe gerçekleri ve stresi görüp yaşıyor bu da yoruyor insanı...
İnsan büyüdükçe dertler değil gözleri acilir gerçekleri görmeye başladığında canı yanar
Bu benim sorum skfjjd
İki saat önce sormuşum🥲
Büyüdükçe anlıyor. Sorumluluklar, koşuşturmaca artınca dertlerde otomatik ekleniyor..
İnsan büyüdükçe gerçekleri anlıyor ve anladıkça dertleri de artıyor maalesef
Dert bitmez hocam
Gerçeği anladıkça dertleniyoruz
Büyüdükçe sorumluluk artıyor dert aynı dert
Anlamaya başladıkça daha çok yükleniyorlar üstüne
büyüdükçe anlıyor gerçekleri
Her ikisi de... Biri sebep, öteki sonuç.
Ne fark ederki çözemedikten ha öyle ha böyle.
Her ikisi de geçerli
İkiside
Büyüdükçe gerçekleri anlıyor
Anlayınca aslında
Büyüdükçe anlıyor
Büyüdükçe dertler de peşinden geliyor
Gerçekleri öğrendikçe dertleri artıyor 🤣
Mantıksız bir soz. Beğenmedim. Jüriden 0 puan 😞
Ikisi de olur
büyüdükçe anlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?