Her yerde böyle tipler vardır, dilerseniz bir de sizden duyalım...

Her yerde böyle tipler vardır, dilerseniz bir de sizden duyalım...
Herkes görmek istediğini görüyor , sen ne yaparsan yap onların sevdiği , ya da girdiğii, değer verdiği kadarsin , iyi niyeti sorgulayının da niyetini sorgulamak lazım bazen iyilik yaptığına bile pişman ediyorlar
👍🤗☺️
Evet, tanıdım… Ne yaparsam yapayım bir yerinden eksik bulan, ne verirsem vereyim yetinmeyen insanlar oldu hayatımda. İyi niyetimi sorgulayan, içtenliğimi küçümseyen, hatta en saf duygularımı bile kendi kafasındaki hesaplarla yorumlayanlar… Onlara göre ya fazla geldim ya eksik kaldım ama hiçbir zaman olduğum gibi yeterli olamadım. Oysa ben sadece içimden geleni verdim, beklentisiz, hesapsız… Ama anladım ki, bazı insanlar iyiliğe bile şüpheyle bakar, çünkü kendi içlerinde kötülüğü büyütmüşlerdir. Ve en çok da o insanlar yorar insanı; çünkü onlara yetmek değil, kendine haksızlık etmemek zor gelir.
Evet, tanıdım... Hem de en çok değer verdiklerimden tanıdım. Kalbimle yaptığım iyiliklerde bile eksik aradılar. 'Niye böyle yaptın' dediler, 'şöyle yapsaydın daha iyiydi' dediler. Oysa ben, içimden geleni yaptım; karşılık beklemeden, beklenti koymadan. Meğer bazı insanlar iyiliği anlamak için değil, sorgulamak için bekliyormuş. Kırıldım mı? Evet. Ama bu da bana şunu öğretti Herkese iyi davran ama herkesin eline kalbini teslim etme. Çünkü kimisi tutmaz, kırar.
Tanıdım da öyle bir insan olduğum da oldu... Kendince iyilik yapıp da bana bir fayda sağlamak yerine daha çok zarar getiren insanda kusur bulurum, bence hakkım... Amaç değil sonuç önemli bu tarz durumlarda 🤷🏻♀️
Bu yüzden diyorum ya önemli olan amaç değil sonuç... "İyilik yapmaktı amacım" demesi sonucun kötü olduğunu değiştirmiyor...
Uzaklaşmak en doğru olan 🙃
Evet, maalesef böyle insanlar her yerde karşımıza çıkabiliyor. Birine iyilik yaptığında bile eleştirilmeyi veya küçümsenmeyi öğreniyorsun. Bu tip insanlarla karşılaşınca kendi niyetinin saf olduğunu bilmek ve buna odaklanmak önemli. Onların bakışı senin değerini değiştirmez. Gülüp geç, çünkü ne yaparsan yap asla memnun edemeyeceğin birileri her zaman olacak. 😌✨
Cevap
17Cevap
Hayır, iyiliklerrime kusur bulan olmadı. Fakat nankör insanlar çıktı karşıma...
Duyar kasan olarak mi? Ay hep var onlardan
evet çok tanıdım öyle karaktersiz insanlar
Bazı insanlar var kıymet bilmiyorlar.
Gelin- kaynana örneğinden verirsem kaynana hep şikayet eder. Gelin çalışır, eve hanımlığı yapar yine yaranamaz. Oğlu da aldatır aile bağı kopar. "Erkektir, cahille cahil olma" diye söyleyen kaynana aslında oğlunu korumaya devam eder.
Evet. Bazı insanlar da huzursuzluk sendromu var ne yapsan yaranaman ve bu tipler genelde cici görünen kötülerdir. Kusur arayanın kusuru çoktur not alın bunu 🥹
Kusursuzluğuma kusur bulmanın alnını karışlarım diye öyle şeyler yaşamıyom. Huyumu biliyolar çünkü semoyli
O kişi babaannem.. Nankör insanları hiç sevmiyorum. Ben istiyorum ki insanlara nasıl yaklaşıyorsam onlar da öyle yaklaşsın.. Ama maalesef.
Bizde kusur bulan dönsün birde aynaya baksın kardesim bende motto böyle yani kimse kendini vazgeçilmez sanmasın
Öyle hemşo varsa bir eig alırım
Hahaha ulan semiiih tamam Eywallah kardesm
Sanki bana kiramen katibin melekleri havalara bak
Tenks💅🌸
Çok abartıyorsun? aynı şey değil erkeklerle öyle konuşulurmuş
Yo size demedim
E illaki buldular bulurlar da peygamber değilim sonuçta vardır eksiğimiz
Evet, iyilik yapıldığında bile memnun olmayan, sürekli kusur bulan ya da kötü niyet yükleyen insanlar var ve denk geldim. Araya mesafe koydukça uzaklaşıyorlar.
Evet var, vardı artık mesafeliyim. Ne ben iyilik yapıyorum ne onlar benim iyiliklerimde kusur arayabiliyor.
Evet çok tanıdım aman sende çok safsın yaa yapmasaydın ne den yaptın derler hep aha o anda kafasına sıkasım gelir
Çoğu insana iyilik yaramaz...
İnsanın özü temizdir ama o özü çoğu kişi kaybetti ve kirlendi...
Çokk fazla tanıdım. Hiçbiri hayatımda yok artık. Herkesin kendi tercihi sonuçta 🤷🏻♀️
Evet tanıdım o kadar iyiliğim dokunmuştu ama nankörlük gördüm
Olmaz olur mu elimi çekince pişmanda oldu ama kaybolsun 😂
Tanıdım.. ama uzaktan öyle birisinin yakınımda olmasının imkanı yok
Çok tanıdım ve bir daha o insanlar iyi yüzümü asla görmedi..
Sen zaten iyi oldugunu düşündüğün icin yaptığın sürece kusur arayana bulana bakmayacaksın.
Elbette naparsak yapalim memnun olmayan iyiligimizi sorgulayan insanlar vardır mutlka kalpten gelene bile kulp takar boyleleri
Çokta fifi 😀😀
😂😂
Melek olsan kanadın rüzgar yapıyor derler.
İyiliği bile beğenmeyen, kulp bulan var.😒
Tanıdım. Onları Rabbime havale ediyorum🙏
Evet oldu artık kötü oldum 🤣en azından yalan olanı söylemiş olurlar
Oluyor arada koy gtune boş ver
Sende saol var ol👍👋
Evet tanıyorum maalesef. İyilik yapasım kalmıyor
İşlerine gelmeyince
Evet sonra sildim
Fazlasıyla evet
Hatırlamıyorum ki.
Evet maalesef. Bazılarına iyilik yaramıyor
Evet hem de fazlasıyla